Erősítené mobilos jelenlétét a PlayStation

  • Írta: zoenn
  • 2024. május 23.
  • Pletyka
Link másolása
A jelek szerint a Sony egy új platformon dolgozik, amely a free-to-play mobiljátékokra összpontosít - legalábbis a vállalat legújabb álláshirdetései erre utalnak. Kétségkívül ezen a területen van még hova fejlődniük a japánoknak.

Minden jel szerint a Sony egy olyan mobilos platformon dolgozik, ahol az ingyenesen játszható címek kerülnének előtérbe. A cég egy olyan szoftvermérnököt keres, aki nem csupán megtervezi az említett platformot, hanem a belső csapatokkal együttműködve segíti a PlayStation-szolgáltatásokkal való összekapcsolódást, miközben biztosítja, hogy minden játék megfeleljen a minőségi előírásoknak.

Az álláshirdetést a TweakTown szúrta ki, ám az elvárások igen nagyok a sikeres pályázó előtt. Nyolc éves szakmai tapasztalattal kell rendelkeznie, ami érthető, hiszen neki kell megterveznie a platform rendszerarchitektúráját és háttérszolgáltatásait.

A PlayStation IP-ket használó mobiljátékok már jelenleg is léteznek - köztük az Ultimate Sackboy -, de a fogadtatásuk meglehetősen vegyes volt. A Sony azonban az elmúlt néhány évben tapasztalt mobilos fejlesztőket gyűjtött maga mögé olyan cégektől, mint az Apple, a Kabam, a Meta, a Tencent, a Super Evil Megacorp, a Samsung, a Niantic, a Zynga és a Riot .

Aggasztó előjel volt, hogy a tavaly a Sony mobilos részlege két fontos vezetőt is elveszített két hét különbséggel: a korábbi Rovio- és Zynga-veteránt, Michail Katkoffot és az Apple Acade vezetőjét, Nicola Sebastinit is.

1.
1.
crytek
A PC-s jelenlétet erősíthetné végre a felhő elhozatalával..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...