SGF 2024: Eszméletlen látnivalók a 2024-es Warhammer Skulls Showcase-ről

  • Írta: osan
  • 2024. május 23.
  • Videó
Link másolása
A Warhammer Skulls egy egyhetes ünneplése a Warhammer-játékoknak, mely során a Games Workshop megmutatja mire számíthatunk a jövőben a franchise-tól. Érdemes megnézni az egész idei adást, de ha nincs rá időd, mi összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Rahul Kohli, színész és Warhammer-rajongó nyitotta a műsort.

A Focus Entertainment és a Saber Interactive csapatától játékmenet-felvételekkel megtűzdelt ízelítőt láthattunk a Space Marine II-ről. 3 fős co-op, 6v6-os Eternal War-meccsek, személyre szabható kosztümök és fegyverek, illetve 6 féle osztály vár majd ránk az online lövöldében. Már elő lehet rendelni több kiadásban is az alkotást, ami szeptember 9-én fut be PlayStation 5-re, Xbox Series X/S-re és PC-re.

Októberben befut egy VR-ra kihegyezett Space Marine-játék is a Zero Latency VR csapatától.

PC-re a Caged Element és a Plaion közös munkája érkezik, a Speed Freeks. A Wreckfest-re emlékeztető autós móka bétáját már ki is próbálhatjuk, de elméletileg nyáron a teljes megjelenésre is számíthatunk.

Stratégiai játékra is számíthatunk, mégpedig a Tacticus: Machines of War frissítés érkezik mobilokra, pontosabb az Apple és Google digitális boltjaiba. Már le is tölthetjük akár, sőt a videó végén látott kóddal, a „SKULLS24”-el extra jutalmakat is kaphatunk.

A Sega Total War-játékainak Warhammer tematikájú része tovább bővül, a Thrones of Decay DLC már elérhető PC-re, most pedig egy igazán hangulatosra sikeredett kedvcsinálót láthattunk belőle, illetve egy nemsokára érkező legendás hőst is bemutattak: Karanakot.

A Rogue Trader legelső kiegészítője is bemutatkozott, a Void Shadows. A DLC augusztus 8-án fut be azokra a platformokra, melyekre az alapjáték is megjelent, vagyis PlayStation 5-re, Xbox Series X/S-re és PC-re. Maga az alapjáték pedig Steam Deck kompatibilis lett.

A Battlesector egy gyorsmenetű körökre osztott RPG, most pedig bejelentették a legújabb frakciót: az Astra Militarumot.

A Gladius: Relics of War-hoz megjelent a Demolition Pack, mely 11 új egységet foglal magába különböző frakciókból, mint az Astra Militarum, a Drukhari vagy épp a Necrons.

Frigyre lép a Warhammer-franchise és a Call of Duty-franchise, hiszen Warhammer tematikájú kinézetek és fegyverek érkezett a Call of Duty: Modern Warfare III-ba, a Warzone-ba, illetve a Warzone Mobile-ba is.

A Boltgun névre keresztelt oldschool FPS-hez bejelentették a Forges of Corruption kiegészítőt, melyben új környezet, új ellenségek és természetesen új fegyverek is várnak majd ránk, sőt egy teljesen új játékmódot is kapunk, a Horde-ot. A DLC június 18-án fut be PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox Series X/S-re, Xbox One-ra és PC-re. A későbbiekben valamikor Nintendo Swtich-re is várható.

A Vermintide II jövője érdekes dolgokat tartogat számunkra: végre megérkezik a régóta várt PvP-mód, a Versus még valamikor ebben az évben. Az sajnos nem derült ki, hogy pontosan mikor.

Ugyancsak a Fatshark háza tájáról érkezik a Darktide: Secrets of the Machine God június 25-én, illetve a Darktide-ból egy asztali szerepjáték is készül The Miniatures Game alcímmel.

A Darktide-játéksorozat itt nem áll meg, hiszen a The Card Game-et is bejelentették, ami 2024 nyarán lesz megvásárolható valamikor.

Június 11-én fut be az ötödik szezonja és a crossplay támogatása is a Blood Bowl III-nak, így akár PlayStation 4-en, PlayStation 5-ön, Xbox One-on vagy Xbox Series X/S-en játszó barátainkkal is élvezhetjük a mókát. A játék elérhető a PlayStation Plus játékkatalógusában, sőt Xbox-on május 23. és 27. között ingyenesen kipróbálhatjuk.

Az Inquisitor - Martyr új osztállyal bővül: megérkeznek a Hierophantok, a hozzájuk tartozó képességekkel és felszerelésekkel. Új lehetőség is érkezik a játékba a Retinue Combat képében, az Aura-rendszer és a Commad Skill pedig új mechanikák lesznek. Október 17-én számíthatunk az újdonságokra, de az offline mód már elérhető.

A World of Tanks világa is találkozik a Warhammer-franchise-zal: érkezik a Rogal Dorn nehéztank és a Dual Barrel fegyverrendszer is.

Az Everguild csapatától egy mobilos címhez kapunk kiegészítőt, pontosabban a The Horus Heresy: Legions-höz megérkezett az Inferno DLC.

Megjelent a Warpforge névre hallgató, ugyancsak mobilokon elérhető kártyajáték.

A Nomad Games csapata egy újabb Talisman-kiadáson dolgozik, mely az asztali szerepjáték legújabb iterációját fogja alapul venni – ennek ünneplésére ingyenessé tették az alapjátékot Steamen.

Végül, de nem utolsó sorban bejelentették a Mechanicus II-t PlayStation 5-re, Xbox Series X/S-re és PC-re. Már a kívánságlistánkra kerülhet a játék, de sajnos megjelenési dátummal még nem tudtak szolgálni a fejlesztők.

Ez a hír a Summer Game Fest-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

4.
4.
crytek
Közben a gog is ingyen adja...

https://www.gog.com/en/game/warhammer_40000_gladius_relics_of_war
3.
3.
zoli12i
Kár hogy gyűlnek fölötte a sötét felhők :/
Pedig érdekelt volna.
2.
2.
Drazhar
Úúúú, Mechanicus II <3
1.
1.
crytek
Steamen ingyen adják a Relics of Wart

https://store.steampowered.com/app/489630/Warhammer_40000_Gladius__Relics_of_War/

Nagy akcióban a complete pakk is csak 109€ :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...