SGF 2024: Húsz percen át nézhetünk bele a Dragon Age: The Veilguardba

  • Írta: zoenn
  • 2024. június 11.
  • Videó
Link másolása
A BioWare végre részletesen is bemutatta az idén ősszel érkező Dragon Age: The Veilguardot, pontosabban a szerepjáték egyik korai szegmensét vehetjük górcső alá. Szó esik a harcról, a sztoriról és a választási lehetőségekről is.

Az ígéreteknek megfelelően ma lehullt a lepel a Dragon Age: The Veilguard játékmenetéről, megjelentek az első beszámolók a történet elejét bemutató demóról, így most mi is megpróbáljuk összeszedni a szerepjáték főbb jellegzetességeit.

Főszereplők, Rook és a rajongók visszatérő kedvence, Varric, akik éppen csak megérkeznek Minrathousba, a Tevinter Birodalom fővárosába, ahol egy Neve Gallus nevű nyomozót keresnek. A páros azonban hamar bajba kerül, amikor Solas, a hírhedt Dread Wolf egy félelmetes rituáléval a káoszba sodorja a várost. A Fátyol résein keresztül démonok özönlenek az utcákra.

Harding, az Inkvizíció felderítője is bemutatkozik, a vele való beszélgetés enged bepillantást az átdolgozott párbeszédrendszerbe és interakciókba. Ami pedig a harcokat illeti, modern, váll feletti perspektívát használ, így sokkal akciódúsabb összecsapások várnak ránk az RPG-ben. Kapunk távolsági és közelharci lehetőségeket, illetve a blokkolás- és a kitérésmechanika sem hiányozhat. Ellenfelekből is lesz jó pár, de szerencsére a csaták bármikor megállíthatóak lesznek, és a képességkerék előhalászásával parancsokat oszthatunk csapatunk tagjainak.

A demóban Neve Gallus jégmágusként tevékenykedik, és nagy segítségre lesz hőseinknek. Egy ponton az Arlathan Erdőbe teleportálunk, miközben folytatódik a Solas utáni hajsza, megakadályozhatjuk a sötét szertartás kivitelezését a szobrok ledöntésével, mi döntjük el, hogy melyik társunkat visszük magunkal (összesen hét társunk lehet a kaland során).

Számos régiót járhatunk be a játékban, Rivain, Weisshaupt, Arlathan, Minrathous, és a Deep Roads is a repertoár része, melyek egyedi biomával vannak ellátva, mi döntjük el, hogy merre visz az utunk.

A Dragon Age: The Veilguard idén ősszel jelenik meg PC-re, Xbox Series X/S-re és PlayStation 5-re.

Ez a hír a Summer Game Fest-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

7.
7.
hedzsooo
Hat ez nekem igy mar nem gyerebe de akinek ez is tetszik, hajra! Jo jatekot majd vele! :)
6.
6.
zoli12i
#5: Akkor ez megnyugtató, valamennyire.
5.
5.
drat576
Minden Dragon Age játékban volt karaktergeneráló, méghozzá elég részletes. Nem hiszem, hogy itt más lenne a helyzet.
4.
4.
criticismselect
@eggy car Hú, ez a játék nagyon változatos! Lesz itt karaktergeneráció, vagy egy sokszínű főszereplő lesz kénytelen megjelenni?
3.
3.
zoli12i
Hu de diverz a játék! Itt lesz karakter generálás vagy itt is diverz főhős lesz erőltetve?
2.
2.
drat576
#1: Én is! Az első trailer koncepciója egy hulladék volt, de szerintem maga a játék jó lesz. Az új gameplay trailer és a képek alapján már én is sokkal nyugodtabb vagyok.
1.
1.
Shao Kahn
Na, az új trailer alapján máris sokkal szimpatikusabb lett nekem, mint az első trailer után. Nagyon várom!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...