HWSW: A notebookok átveszik az uralmat

  • Írta: Daks
  • 2007. augusztus 24.
  • Hardver
Link másolása
A fehérvári Albacomp PC-gyártó adatai szerint az első félév során itthon 80-85 ezer asztali gép mellett 110-120 ezer notebook talált gazdára.
A fehérvári Albacomp PC-gyártó adatai szerint az első félév során itthon 80-85 ezer asztali gép mellett 110-120 ezer notebook talált gazdára.

A tavalyi első félévben még 100 ezer felett volt az eladott asztali gépek száma, miközben notebookból 70-80 ezer fogyott. A desktop gépek iránti kereslet rohamosan csökken, az eladások az első félévben mintegy 20 százalékkal zuhantak meg, amely több okra vezethető vissza. Az egyik legfontosabb ezek közül a notebookok előretörése, de a vásárlási kedvet csökkentették a gazdasági megszorítások is, valamint az, hogy a Sulinet program 2006-ban véget ért sok sokan akkorra időzítették a PC-vásárlást.

49.
49.
t.roli
Az biztos h sok framet eldobál... De na aggódj, nem fogok ezzel foglalkozni, mert csak olyat nézek amit az asztali dvd-m is lejátszik. tehát xvid, divx, még gépen is hidegen hagy. bele sem kezdek, csak a mobilomon néztem meg utoljára a man in blac 2 őt. de nem amiatt szaggatott h azon néztem, mert ugyanott szaggatott pc-n is. mobilon nincs ilyen decode all fourcc stb cucc...
48.
48.
user1
ááááááá elírtam. Bocs már nagyon álmos vagyok. (tegnap 2 órát aludtam)

Tehát ha be van kattintva, akkor minden divx -hez hasonló (azzal egy tőről fakadó) formátumot megpróbál lejátszani. Ha nem kattintod be, akkor pedig csak a sajátját, és ez így a jó. Az xvid telepítésénél is lesz egy hasonló kérdés, "decode all fourcc......" azt is vedd ki. Akkor hagyd benne, ha nem akarsz két codec -et, az xvid ugyanis álltalában elbánik a divx videókkal is.



A szaggatás pedig valószínűleg nem megfelelő tömörítés következménye.... Lehet hog sok frame -et eldobált a hibásan beállított tömörítő program.....
46.
46.
user1
t.roli:

Most hogy így kiegyeztünk a laptop ügyben, már csak az xvid -es mondatod szúrt szemet.

Ezt a beszaggatást pontosan mikor tapasztalod? Illetve minden videóra jellemző, vagy csak némelyikre? Azt nem árt tudni az avi konténer formátumról, hogy tömörítéskor kap egy bizonyos FOURCC jelzést. Ez egy, a tartalmára, nevezetesen a használt tömörítő eljárásra utaló jelzés. A gép indításkor ez alapján tölti be a használni kívánt codec -et. Na most. Nem szabad xvid videót divx codec -el lejátszani..... Igaz hogy képes rá, ám szinte minden esetben gondot okoz. Többek közt régebbi divx -es asztali lejátszók ezért kínlódnak az xvid videókkal, és szaggatnak egyfolytában. Amikor telepíted a divx codec -et, NE kattintsd be a generic mpeg4 támogatást, mert akkor csak a saját jelzésével ellátott video -t fogja vinni.



http://www.digital-digest.com/software/download.php?sid=1052&ssid=0&did=1


Ez itt a legjobb xvid binális, sok hasznos segédeszközzel egybecsomagolva.



Az álltalam tömörített videók egyike sem szaggat......
46.
46.
user1
...támogatást, mert akkor HA BEKAPCSOLVA HAGYOD csak a saját jelzésével ellátott video -t fogja vinni.....



45.
45.
t.roli
Igaz. Ez egy ördögi kőr. a laptom my, a görög utat nem én fizettem, szüleim de két évig volt gyűjtva rá.

az xvidhez annyit, h a prögősebb jeleneteknél én nehezen viselem ha besszaggat a kép...
44.
44.
I
Ti aztán elvagytok. lol
43.
43.
user1
t.roli:

Az az igazság hogy mégsem akarom megírni azt a kisregényt amit szerettem volna válaszképpen az előző kommentedre. Úgy döntöttem összefoglalom inkább röviden hogy mit is akartam elérni, megértetni veled, mivel a terjengős beszélgetés során talán már nem is érződik mi is volt az eredeti szándékom.

Azt gondolom hogy azonos névleges teljesítmény mellett, egy asztali pc jócskán felülmúlja mobil társait, ami nem is csoda tekintve hogy nincsenek sem fogyasztásbeli, sem pedig méretbeli megkötések. Mindemellett a mobil eszközök jóval drágábbak is, így jelentős többletkiadást jelent ha az ember sok mindenre szándékozik használni a gépet, köztük igazán teljesítményigényes alkalmazásokkal. Mindezt személyes tapasztalat is alátámasztja, hiszen gyakran találkozom noteszgépekkel. (ma pl az otthoni gépemen van egy pár 40gb környéki dv avi állomány, amik néhány effektezési műveletet követően dvd változatba, valamint xvid avi fájl -ként végzik majd. Mindezt pl az egyik munkahelyemen található legdrágább laptop -al is kényelmetlen volna megoldani, ráadásul rettentő időigényes is, ám a 100 000 Ft -ból kihozható pc -men minden gond nélkül halad) Másik probléma az erősen limitált bővíthetőség, amit bizonyos hardware eszközök esetében csak szakszerviz végez, magas összegek ellenében, ráadásul felső kategóriás alkatrészek ilyen alacsony hőtermeléssel, és fogyasztással szinte nem is léteznek, de amire vannak is, irdatlan drágák, tehát nem mérvadóak. Bővíteni ugyan nem muszáj, de olykor szükséges lehet. Ez egy asztali gép esetében nem ütközik problémába. Arról az esetről nem is beszélve amikor valamelyik részegységet baj éri. Pl egy egyszerű példánál maradva, kiöntöd a kávét a billentyűzetre. Én ilyenkor veszek 1500 Ft -ért egy másikat. Nem egy új gépet, csak egy új billentyűzetet. Persze most erre írhatod hogy laptop -ra is lehet kötni billentyűzetet, de én arra azt mondom hogy egyrészt kényelmetlen megoldás, másrészt nem ez a jellemző.

Itt megjegyezném a témától függetlenül hogy igen, nagyon szeretem az xvid codec -et, az egyik legjobb tömörítő algoritnust tartalmazza, és csak a jelenleg még erősen kiforratlan x264 tudja megszorongatni. Mindez azt jelenti, hogy az öreg mpeg2 formátummal azonos minőséget képesek produkálni jóval kisebb helyen, így egyáltalán nem törvényszerű, hogy rosszabb képet kell kapnod ha megfelelően alkalmazod őket. (a hang meg ugye lehet akármi, pl változatlan formában tárolt ac3 is).

A lényeg tehát az, hogy szerintem az embernek a teljesítmény és sokoldalúságot kell szembeállítania a hordozhatósággal. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei, és ha volna elég pénzem (mint pl neked aki görögben nyaraltál....:)) akkor lenne nekem is egy laptop -om. Ám ha választanom kell, mindenképpen az asztali mellett döntök. És hidd el, nem én vagyok az egyetlen. Pl az utóbbi 5 évben nem is volt arra szükségem hogy elvigyem a helyéről ezt a gépet..... Gondolom ez mond valamit igaz?

A statisztika pedig picit ferdít, hiszen 2005 -ben szintén az Albacomp adatai alapján is több mint 100 000 noteszgép kelt el, ám azóta eltelt két év, és nőtt a pc piac is világszinten.

Remélem mindebből megérted hogy mit szerettem volna mondani. Ha nem, akkor maradjunk annyiban hogy te boldog vagy a laptoppal, én pedig az asztali gépemmel, és egyenlőre mindkettőnknek remekül ki vannak szolgálva az informatikával szemben támasztott igényeink.

(még egy apróság. Valóban nincs tv -m, ahogy írtam. Egy darabig rá akartam kötni a gépet, de átgondoltam és inkább továbbra is számítógépen nézek filmeket, a monitor előtt... a tv pedig ott porosodik a szekrényben. A gép mindent pótol ami nekem a multimédiát jelenti, és annál sokkal többet is ad. Ezért szeretem annyira. Mindenre jó.)
42.
42.
user1
Most csak egy rövid válaszra van energiám, így csak a legfontosabbra reagálnék.



Először is, hasonló dolgokat írsz mint én, csak éppen te fontosabb szempontnak tartod a mobilitást, mint én.



Mindegy, a többit este megválaszolom.
41.
41.
t.roli
"Tudom, te nem játszol pc "

Máris az elején megcáfollak, mert mindennap játszom Pc-n nem is keveset. De attól h védem a konzolt az nem azt jelenti h a Pc vel nem foglalkozom. jelenleg: COD, COD uo, COD2, C&C 3 tiberium wars, Gta sa multy. C&C Generals

--- ezekkel tolom nap mint nap a multiplayert...



kódolj xvidet. ha a minőség nálad nem számít ha filmetnézel...

Elhiszem h gyorsabb a pc vágásnál. Ha van benne VÁGÓKÁRTYA ami real time ban kódolja az effekteket vagy a vágást...

Korlátok vannak a laptopban. De ha nem költesz a PC-dre tízezreket akkor te is korlátozva vagy a pc-n...

Dvd menü szerkesztés, pc-n sem leányálom. De most mi különbség van a laptop billentyűzet+egy usb-s egér, meg egy pc billentyűzet + usb-s egér között, h nehezebb lenne ezt megtenni

Zenét hallgatni PC-n mert jobb a hangkártya? Én ha kimegyek a semmi közepére akár még filmet is nézhetek a laptopommal te meg csak sírsz a pc-d után. Mert akkor semmire sem mész vele.



"Jobb továbbá szinte minden multimédiával kapcsolatos tevékenység, amiben szintén a fentiek játszanak szerepet"



Ezt e felett leírtam h én akárhol akármit csinálhatok vele lehet rosszabb minőségben, de te máshol semmit sem. Ezáltal a multimedia köre is kibővűlt egy olyan irányba ahol te nem veszed hasznát a PC-d nek. Egy példa. Görögországba mentünk és jöttünk a nyáron. Egy odaaút 24 óra. Tudod hány filmet megnéztem a 24 óra alatt, úgy h a kocsi kicsit sem gyenge hangszórójára volt kötve a film. Igaz h stereó volt, de nagyon jó hangokkal (kocsikba nem raknak csóró hangszórót ha mindig bömböltetik a zenét). És amíg én görögországba is ahol nem volt tv, filmeztem sőt wirelessel neteztem, sokkal jobban jártam mint a pc vel aminek ott semmi hasznát nem vettem volna. 2 hetem könnyítette meg a laptop, esténkénti filmezéssel, vagy red alert 2 multival. Szal jobb multimedia. HA-HA-HA!!!!!!!!



"gondolok itt pl olyan egyszerű dolgokra, mint megnézni egy filmet, amit azért a kis doboz helyett inkább egy normális gépen, esetleg nagy méretű kijelzőre kikötve tennék, és most ismét előkerül a hangminőség kérdése is"



De sokat érsz ezzel. A Tv-t nem ismered? Jobb képminőség a DVD a tv-n próbáld csak ki. a monitoron szemcsésedik a tv-n nem. Hanghatás lehet van neked is 5.1 ed a gépelött(mint nekem) de megint csak helyhez vagy kötve. A Tv elött is lehet 5.1 és a nagyobb "kijelző" is adott. Mellesleg fekve, ülve, állva is nézheted, a kismonitorod meg csak bámulod. Apropóó. megint előjön a laptop egyik erőssége, h szinte akárhol akárhogyan használhatod.

Haggyál már a terrabájtokkal. nekem is mindig tele van a vinyóm mert filmfesztiválokra készítek filmeket, a játékokat meg rajtahagyom, de egy laptopon mi a fene szükség lenne terrabájtra. arra tényleg drága lenne a laptop. de tudnod kéne h nem a te extrém életkörülményeidre optimalizálódott a világ.

NEm tom ezt a dvd írásos dolgokat honnan szeded. BIZTOS ha te mondod.

utánna részek: a mobilitást kibőviteném, többszörösére ...



igen, nem mindenkinek adatott meg h ien gépet vegyen. de ien már elérhető

Lenovo:



Core Duo T2250 (1730/FSB533)

1024 MB

80 SATA GB

15,4" WXGA MaxBright

DVDRW +/- DL

Bluetooth

Win Vista Home Basic HUN



Hidd el, ez egy laptopnak bőven megfelelő és ez 150 e. Géped sem jönne ki olcsóbban, ha a winchester hegyeidet és különleges igényeidet nem nézzük. nem neked való a laptop azt tudom. De mást miért kellene lebeszélni róla mert h ezt nem tudja meg azt! Sokkal többet nem tud a PC. Nem tud MOZOGNI!!!!



Neaggódj, sebezlek én mindenütt



40.
40.
user1
Sokmindent kihagytam, így könnyebben támadható a mondandóm, de majd megírom azokat is. Még annyit megemlítenék, hogy egy teljesen hétköznapi embernek nyilván elegendő lehet egy laptop ami 100 000 ft környékén mozog, hiszen ő lehet hogy csak levelezésre használja, vagy pl böngészésre. Ha ilyen esetben neki megér egy kis plussz pénzt a mobilitás, (merthogy 50 000 ft -nál olcsóbb egy komplett, levelezésre alkalmas pc) akkor neki megfelelő a laptop. Ő megír egy évben 2 cd -t, olyan mindegy neki hogy egy összenyomott kompakt cuccal rohangál a gyerekekhez, vagy a nélkül. Ez mind igaz. De tévedés volna azt hinni, hogy egy noteszgép kiválthat egy asztali gépet. Ez nem így va. Ezt akartam elmagyarázni neked.



Végezetül pedig, a 70 000 ft -ért vásárolt laptop -od lehet hogy egy jó barátodtól van, vagy esetleg egy "platóról esett le" ahogy azt mondani szokták, ám ezek az árak sem érhetőek el mindenkinek, főleg ha esetleg nagyobb teljesítményt is szeretne.
39.
39.
user1
t.roli:



"Mondj olyat, ami kényelmesebb"



Rendben van, mondok egy párat. Nyilván közhely, de természetesen meg kell említenem hogy kényelmesebb játszani vele. Tudom, te nem játszol pc -n, ám ezt akkor is meg kell említenem, mivel ide tartozik. Kényelmesebb, és nyilván gyorsabb video -t szerkeszteni, az azonos névleges teljesítmény mellett gyorsabb asztali pc -n, amelybe több memóriát rakhatok, olcsó laptop -oknál nem ritka az 1gb korlát. De persze a nagyobb tárkapacitást is említhetném, hiszen ha én pl dv avi -t digitalizálok, annak egyrészt szűkös volna a 80gb -os hdd, másrészt a mobil lemezek az alacsony fogyasztási igény miatt sokkal lassabbak is. Pl még egy xvid kódolás alkalmával sem árt a nagy tárkapacitás, és a normális sebességű háttértár. Gyakran foglalkozom ilyesmivel, még egy dvd menü megszerkesztése sem túl nagy élmény noteszen. Nem véletlen hogy a vista, flash drive alapú boot gyorsító funkciói is leginkább noteszeknél hasznos, mivel az asztali gépemen teljesen értelmetlen az amúgyis gyors töltési idő mellett, ilyen funkciókkal foglalkozni.

Fentiek tükrében természetesen 3d modellezéshez is sokkalta használhatóbb (és olcsóbb) egy asztali gép, a nagyobb teljesítmény, és flexibilitás következtében. Jobb akár csak zenét hallgatni is, az én hangkártyám klasszisokkal jobb mint akármelyik integrált ac97 -es vacak, amiket előszeretettel építenek laptopokba, és persze integrálnak alaplapokra. Persze előbbi megállapításom nem vonatkozik azokra, akik az integrált kártyát használják, ám azt vedd figyelembe hogy asztali gépbe sokkal olcsóbban kapok pl jó minőségű creative hangeszközöket, mint egy cardbus -ba illeszthetőt. Jobb továbbá szinte minden multimédiával kapcsolatos tevékenység, amiben szintén a fentiek játszanak szerepet. (gondolok itt pl olyan egyszerű dolgokra, mint megnézni egy filmet, amit azért a kis doboz helyett inkább egy normális gépen, esetleg nagy méretű kijelzőre kikötve tennék, és most ismét előkerül a hangminőség kérdése is) A bővíthetőség következtében ha nekem 1 TB tárterület kell megfelelően gyors eléréssel, akkor egyszerűen veszek egy újabb hdd -t jóval olcsóbban mint azt az 1db -ot a noteszbe, és beszerelem. Pontosan ez történt két héttel ezelőtt is, mikor is egy újabb 250gb merevlemez került a gépembe. Jobb még programozásra is, hiszen maximális szabadságot kapok, ami egy laptop esetében nincs így, ráadásul nem elhanyagolhatóak bizonyos kényelmi szempontok sem. Ezen kívül rendkívül fontos tevékenység az archiválás. Egyetlen olyan laptop nincs a földön, ami 400 000 alatt kapható, és minőségi odd eszközt kapott volna. Nekem az asztali gépemben jelenleg 2 db dvd író, és egy régi olvasó található. Még egyikkel írok, másikkal tesztelek, a harmadikkal pedig csak olvasok. Mikor egyiket lecserélem, a legrégebbi meghajtó távozik, vagy átkerül egy másik gépbe. Személyes tapasztalataim alapján sokkal jobb minőséget produkálok jóval olcsóbban mint a laptop -al pörkölő ismerőseim. Ők maximum külső prémium kategóriás írókat vehetnek, ami kétszer annyiba kerül, mint ami nekem van, ráadásul nem is tud többet, és kényelmetlen is........

Lássuk mi az, amiben NEM nyújt többet egy asztali pc, viszont ezek többségéről elmondható hogy bár aztali gépen sem (sokkal) kényelmesebb, ám a laptop is ugyanazt nyújtja, így megint felesleges lenne miattuk váltani. Ilyen pl a szövegszerkesztés. Ha könyvet akarnék írni, majdnem mindegy melyik gépen teszem. Ilyenek a táblázatkezelési funkciók, és majdnem minden irodai munka mint a levelezés, vagy éppen a böngészés. Ezekre alkalmas egy laptop is, sőt ezért is hívják notesz gépeknek őket....:) Óriási előnye a notesznek, a mobilitás. Ezért találták ki, és erre kiválóan alkalmas is. Ha valaki mozogni szeretne a gépével, annak jó választás lehet egy ilyen gép. De mi a helyzet pl velem, és a hozzám hasonló igényekkel rendelkező emberekkel? Nekem eszem ágában sincs itthonról elvinni a gépem. Minek is tenném? Amire kell azt itthon végzem. Ha mobilitásra vágyom, én is veszek hordozható számítógépet, ám azokra a feladatokra (ti. Szövegszerkesztés, böngészés, netán kényszerből nem megfelelő helyen történő zenehallgatás) egy rendkívül olcsó, esetleg használt laptop is elegendő, 20 25 000 Ft környéki áron. Ebben az esetben elmegyek oda ahova kell, megírom a szövegeket amiket akarok, ám az erő , az asztalomon fekszik, amit nem kaphatok meg a notesztől, illetve amit nem is biztos hogy szívesen vinnék magammal. Tehát mire való a laptop 100 140 000 Ft -os határig? Pont arra nem, amire nekem szükségem van. Ami már ezt is tudná legalább részben, az irdatlan drága. Tehát ott tartunk, hogy a laptop csak arra jó, amire kitalálták, nevezetesen hogy legyen egy hordozható pc is. Ezen tulajdonságán kívül mindenben elmarad asztali társaitól. Mobilitás mindenek felett.... ez a lényege. Itt emelném ki egyik súlyos tévedésedet is, nevezetesen hogy a pentium M, nem csupán annyiban különbözik asztali társától (ahogy azt te hiszed) hogy jobban gazdálkodik az energiával.... Nézz utána. Ez amúgy a core -ra, és az x2 -re is igaz. Húúú. Mára ennyi. Majd holnap folytatom, vagy amikor erre már válaszoltál.
38.
38.
t.roli
most sok dolgot leírtál amire nem kívántam válaszolni.



""nem tok olyat mondani, amit jobb lenne asztali pcvel csinálni mint laptoppal"



Ez nem jelenti azt hogy nem is létezik olyan terület...:)"



Mondj olyat, ami kényelmesebb



""A Laptopból is márkásabbat kell venni nem az olcsóbbat"



Ha neked ennyi pénzed van? Lásd lejjebb amit írtam a 140 000 -el szemben álló fél milliós cuccokat. Ha gazdag leszek akkor lehet hogy a millás noteszt is bevállalom...."



Hülyeség. No komment





""A Pc nél is ez van, ha olcsüóbbb alkatrészt veszel, viseld a következményét"



Hát persze. Csak nem mindegy hogy hol kezdődik a használható eszközök ára, ami pc és laptop esetében természetesen ég és föld. Ismét felhívnám a figyelmedet a lentebbi írásomra. Persze lehet 100 000 ft -ért laptop -ot venni, ha az neked megfelel, hát váljék egészségedre."



Azt a pluszt amit a laptop nyújt, meg kell fizetni. Nem játékra kell venni, nem arra való. A pc be sem muszály szuper videóakarit venni, de nem fogod emozdítani max havonta egyszer (normál esetben is sok). mondom 70 ért

kaptam, mindent tud amit kell. Pc hez még kell monitor, stb eszközök...



""Nekem is rengeteg táp, memória szállt el"



Saját eszközeimmel soha...ismétlem SOHA nem történt hasonló. Ésszel kell vásárolni, ahogy te is mondtad."



Ésszel vásárolok, mint ahogy itt még sokan mások is, de a technika ördöge mindig közbeszólhat. Te vagy be nem kapcsolod a gépet, vagy nem használod túl vagy mázlid van. választhatsz. nem tom h egy tá miért száll el egy p2 es gépben, akkor a memória a pentium mmx es proci mellett miért adja fel, a maxtor winchester miért törvényszerű a 20 gb ával h megadja magát nagy kattogások mellett. Nem tom tényleg. Egy olyan vinyó ami egy régi gépben van miért ell elromlania? ez nem most volt. Tájékoztatlak, 5 évvel ezelött sem fociztam, jéghokiztam velük és nem hajtottam át monstertruckokkal a hardwereimen. kondenzátor elszál stb. Én hibám lenne? Nem hinném. Törvényszerű h a monitorban sorra jönnek szét a kondenzátorok. nem hinném. tehetek róla? NEM HINNÉM MERT A MONITOROMKÖRŰL JÓ A SZELLŐZÉS. a trust vezetéknélküli billentyűzetem megadja magát az én hibám lenne? nem hinném........





""a laptoppal semmi gond nincs."



Még lehet...:) Ha nem, hát szerencséd van."



Ugyan már. Nem laptoppal együtt szoktak az emberek szumózni menni. Nem viszem búvárkodni, nem ugrok vele ki ejtőernyőből, és nem rakom a kocsi alá keréktámasznak. Ez biztos csak a véletlen műve. Az asztali Pcmmel együtt megyek hegyetmászni, szánkózni, jódlizni a parázson, kosarazgatunk és csónakázgatunk. Igen kitalálhattad. még nem ment tönkre. ehez nem kell szerencse, mert alapból kibírja ezeket a laza életkörülményeket.





""Pentium M es Gericom laptop és tökéletesen megfelel"



Mondom mégegyszer. Ha neked jó, hát legyen. Volt szerencsém pentium M -el dolgozni. Nem sírom vissza hidd el.... De ez ne vegye el a kedvedet. Legalább hurcolhatod a hónod alatt a kis gagyi noteszt...:)"



Tod egyáltalán mire jó a pentium M? Kevesebb hőttermel és energiát használ, plusz tud takarékoskodni. Attól független ha teljesítményre van szükség nem kávészünetezik. gagyi notesz. Lúzer vagy ha egy laptopra ezt mondod. még egy p2 es laptopnak is nagyobb az imige mint egy PC nek....



""bár a red alert 2 -őt nem hagyhatom le róla"



Hogy ne csak rosszat mondjak neked. Ezt a játékot én is szerettem. A legjobb C&C volt mind közül."



Ha ezt is szidtad volna....





"Végezetül pedig....Mennyiért is vetted azt a noteszt? Mert garantálom hogy az én gépem olcsóbban kijön, talán még a hdd -kel együtt is..csak éppen én nem viszem magammal. Óriási veszteség mondhatom......:)"



Erre már válaszoltam. tényleg nagy veszteség mondhatom az h neked nem jön be. Emiatt h nekem van és neked nincs úgyérzem szétszakad a föld alattam. addig nem fogok írni, amíg inem mászok



remélem szelektílátáasommal azért megtaláltam a lényeget. ha nem kérem postán értesíts vagy a sípszóután hagyj üzenetet. A postát csak ajánlotba, a hívás emeltdíjas, de küldhetsz sms-t is



na üdv





























37.
37.
user1
t.roli:

Szelektív látásodnak köszönhetően megint csak arra reagáltál, amire "megfelelő" választ tudtál adni, pedig én sokmindenre próbáltam felhívni a figyelmedet.
36.
36.
t.roli
megmondom neked, Nvidia kártya vana gépben és 70 000 ért vettem jó helyről a 2.4 Ghz-s gericomot, amiben van infra, usb tömeg, wireless, bluetooth, és lehet bele rakni több kártáy, plusz aksit, és plusz vinyót, ismétlem bele, van rajta kártyaolvasó, dvd író, stereó hangszóró, videókártya beki menet, szal tvtuner, és más így hirtelen nem jutott eszembe, mert nincs elöttem. A Gericom az egyik legnagyobb ha nem a legjobb minőségű laptop. Még kérdés?
35.
35.
user1
Egyébként ezek a statisztikai adatok nem is annyira hatalmasak mint azt ti gondoljátok. Már 2005 -ben is eladtak nálunk 100 000 db laptop -ot. Ahhoz képest ez a 10 - 20 000 -es növekedés nem túl nívós. Közben pedig világ viszonylatban nőtt a pc piac is. Szerintem arról van szó hogy egyre nagyobb az igény a számítógépekre, és ezt nem csak a laptop piacon lehet észrevenni.
34.
34.
user1
t.roli:

Mi már örökre vitatkozni fogunk itt a gk -n...:)



"nem tok olyat mondani, amit jobb lenne asztali pcvel csinálni mint laptoppal"



Ez nem jelenti azt hogy nem is létezik olyan terület...:)



"A Laptopból is márkásabbat kell venni nem az olcsóbbat"



Ha neked ennyi pénzed van? Lásd lejjebb amit írtam a 140 000 -el szemben álló fél milliós cuccokat. Ha gazdag leszek akkor lehet hogy a millás noteszt is bevállalom....



"A Pc nél is ez van, ha olcsüóbbb alkatrészt veszel, viseld a következményét"



Hát persze. Csak nem mindegy hogy hol kezdődik a használható eszközök ára, ami pc és laptop esetében természetesen ég és föld. Ismét felhívnám a figyelmedet a lentebbi írásomra. Persze lehet 100 000 ft -ért laptop -ot venni, ha az neked megfelel, hát váljék egészségedre.



"Nekem is rengeteg táp, memória szállt el"



Saját eszközeimmel soha...ismétlem SOHA nem történt hasonló. Ésszel kell vásárolni, ahogy te is mondtad.



"a laptoppal semmi gond nincs."



Még lehet...:) Ha nem, hát szerencséd van.



"Pentium M es Gericom laptop és tökéletesen megfelel"



Mondom mégegyszer. Ha neked jó, hát legyen. Volt szerencsém pentium M -el dolgozni. Nem sírom vissza hidd el.... De ez ne vegye el a kedvedet. Legalább hurcolhatod a hónod alatt a kis gagyi noteszt...:)



"bár a red alert 2 -őt nem hagyhatom le róla"



Hogy ne csak rosszat mondjak neked. Ezt a játékot én is szerettem. A legjobb C&C volt mind közül.



Végezetül pedig....Mennyiért is vetted azt a noteszt? Mert garantálom hogy az én gépem olcsóbban kijön, talán még a hdd -kel együtt is..csak éppen én nem viszem magammal. Óriási veszteség mondhatom......:)
33.
33.
t.roli
Az én pc-m nek nagyon el kell avulnia h én vegyek mégegyet a közeljövőben. Én mondom, konzol+laptop, és nem tok olyat mondani, amit jobb lenne asztali pcvel csinálni mint laptoppal. A Laptopból is márkásabbat kell venni nem az olcsóbbat. A Pc nél is ez van, ha olcsüóbbb alkatrészt veszel, viseld a következményét. Nekem is rengeteg táp, memória szállt el, a laptoppal semmi gond nincs. Pentium M es Gericom laptop és tökéletesen megfelel nem játszási célra. bár a red alert 2 -őt nem hagyhatom le róla, nem rég szedtem csak le a Flat Uot 2 őt...
32.
32.
hopcsiri
Mindig a piac diktál, és hosszútávon az nyer ami eladhatóbb, amire nagyobb az igény. Egyébként ma már szinte minden területen a miniatürizáció a cél.
31.
31.
user1
Az otthoni felhasználásra szánt pc -k is megmaradnak majd. Kétlem hogy végleg eltűnnének. Számos feladat van, ahol érdemesebb asztali gépet használni.

Szerintem éppen a vállalati szegmens az, ahol a laptop -ok nagyobb erőre kapnak. Elvégre milyen jó is az ha a dolgozó otthon is húzhatja az igát...... Olyan ez mint a céges mobiltelefon.....:)
30.
30.
MikeReem
azt hiszem a jovoben olyasmi helyzet varhato, hogy a pc-ket az emberek mondjuk a munkahelyukon hasznaljak csak, ahol kifejezetten nagy teljesitemenyre van szukseg es nem a kis mereten van a hangsuly. e mellett pedig a bongeszesre, filmnezesre, azaz az atlagos felhasznalasra az emberek notebookot, vagy valamilyen kisebb hordozhato gepet fognak venni. ezert nyilvan az egyeni gepvasarlasoknal tobben fognak notebookot venni. az viszont nyilvan nem varhato, hogy egy gyarba 100 notebookot vegyenek 100 pc helyett.
29.
29.
user1
MikeReem



"raadasul ott a megszokott notebookoktol kisebb gepek vannak"



Azt UMPC -nek hívják. Nagy népszerűséget várnak ezektől, mert a túl buta palmtop, és az egyesek számára még mindíg nehezen mozgatható, illetve feleslegesen "nagy" tudású laptop -ok közé vannak pozícionálva. Azok a gépek nekem is tetszenek, az asztali gép mellé lehet hogy beruházok egy "zsebnoteszbe".
28.
28.
MikeReem
notebookbol is lehet eroset is venni, meg 120ert olyat, ami csak irodai munkara jo es talan konnyebben tonkremehet.

aki folyamatosan hurcolja a gepet, annak nyilvan korabban, vagy nagyobb eselyel megy tonkre a gepe. nem allitottam, hogy a notebookok nem mennek tonkre. vannak ott is gyartasi hibasok. nekem is itt virit egy p4es a notebookom es a masik 3 gep mellett. annak sincs semmi baja, de en is tudok konkret embereket mondani, akiknek meg az asztali gepukkel van baja. pl nekem is azzal volt eleg bajom, amit lecsereltem.

az en esetemben nagyon megerte lecserelni azt a gepet, mert maximum heti egyszer kell mozgatnom a gepet (pc eseteben az viszont mar kenyelmetlenul sok). ha mozgatom, akkor is nagyon vigyazok ra. itt az asztalon is notebook alvanyon tartom, ahol megoldott a hutese (pl sokan az olukbe veszik a gepet, vagy agyra teszik le, ahol rendkivul feltud melegedni, mert keptelen leadni a hot). es kulso hdd-t hasznalok, radios egerrel es billentyuzettel, igy a gepelessel sincs gond, hogy kicsi lenne a billentyuzete. nyilvan mindenkinek masok az igenyei. nekem amire kell, arra idealisabb.



statisztikailag viszont valoban eloretornek a notebookok. a jovo az ovek. eleg csak megnezni, hogy pl japanban hogy all a helyzet. ott olyanok mar a hordozhato gepek, mint most nalunk a mobil telefonok. marmint ahogy az emberek viszonyulnak hozzajuk. olcsok, es az emberek akar evente 2szer is vesznek ujat. raadasul ott a megszokott notebookoktol kisebb gepek vannak, amik valahol a notebook es a pda-k kozott allnak.
27.
27.
user1
mikereem:



Egy dolgot szögezzünk le. Az erős pc nem feltétlenül játékra kell. Én nagyon ritkán játszom, és az új játékok nem igazán kötnek le, sokuk 6 évesek szintjére butított konzol átirat. Unalmasak. Elég ha rátenyerelsz a lövés gombra, és nyomod az előre irányt is.....



"hogy nagyobb strapa kibirasara terveztek."



Valójában a drágább modelleket tervezik nagyobb strapa bírásra, nem az olcsó darabokat. Olvass forum -okat. Konkrét embereket tudok, akik többször kényszerültek már rá, hogy alaplapot cseréltessenek a gépben. Az egyik ilyen emasz -nál dolgozó ember (aki rákényszerül a laptop használatára, mivel egész nap úton van, ergo indokolt a mobil gép) mesélte pl hogy mennyire szétvetette az ideg, amikor elszált az alaplap, és véletlenül a hdd is ment vele. Az egyik ismerősöm pl a lányának vett laptop -ot, ám mikor abban elromlott a dvd olvasó, (csak cd -ket volt hajlandó olvasni, írni pedig semmit) közölték vele hogy abból a típusból 40 000 ft -ért hajlandóak újat belerakni. Végül úgy döntött inkább vesz külső meghajtót a géphez. Megjegyezném hogy a lány is iskola miatt választotta a noteszt, a másik gyereknek egy p4 virít az asztalán, és esze ágában sincs lecserélni....
25.
25.
user1
Az árakról némi konkrétum.

Pl mit kapunk 141 000 ft -ból, amiből az én gépemet 1 hdd -vel, valamint 1 odd -vel lazán fel lehet építeni két gb ram -al, és egy 7600 gt -vel, sőt ha ügyes a vásárló még a monitorom is kijönne belőle.

Ennyi pénzből kapunk pl egy "Asus X51R". Ez a laptop olyan gyenge, és vacak hogy ihaly csuhaly...:)



http://www.idealo.de/preisvergleich/Product/702208S1-7.html


Persze kaphatunk 112 -ért fujitsu s. -t is, miből még a drágábbak is ócskavasak.



Itt van még 137 -ért is egy "remek" darab. ACER TM2494NWLMi



http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/acer-travelmate-2494nwlmi-p14753831.html


Ez mind mind olyan ócska hogy ihaly csuhaly.....(nagyon tetszik ez a kifejezés...:))



Hol kezdődik a jó notesz? pl ez itt:



http://www.laptop.hu/index.php?main=main&page=bolt&subpage=kirakat&itemid=9048&op=details&mode=laptop_uj


Már kezd jó lenni. Persze az én gépem ami az asztalon van még mindíg erősebb, és azt is a szememre vethetitek hogy ebben van bd meghajtó, úgyhogy keresek másikat.



http://www.notebook.hu/notebook/asus/v6j/v6j-8003


pl ez a fenti sem használhatatlan, de még ezért sem adnám oda az asztali gépemet... Na így már közelebb vagyunk az igazsághoz.....
25.
25.
MikeReem
kivancsian olvastam vegig a kommenteket. az latszik, hogy aki igenyli, hogy tudjon jatszani, megha konzolja is van mellette, az szeretne a szamitogepevel is jatszani ugy meg tenyleg jobb egy pc.

en nehany honapja csereltem le a pc-met notebookra. ennek tobb oka is volt: a penzemet mar mas, szamomra fontosabb dolgokra koltom jo ideje, igy nem tudom folyamatosan frissiteni a gepemet, hogy mindig egy csucs gep alljon a rendekezesemre. talan ez is az egyik oka annak, hogy mar jo ideje nem jatszok az uj jatekokkal. mar nem is izgatnak. ellenben a gepemtol elvarom a megbizhatosagot, mert programozasra hasznalom, meg zeneleshez is. azt viszont nagyon megelegeltem, hogy mostanaban rendkivul rossz minosegu termekeket lehet kapni, meg jo a markakban sem bizhat az ember. nekem 3 ev alatt folyamatosan gond volt a pc-m valamely reszevel. rengeteg penzt koltottem ra ugy, hogy igazan nem fejlodott, csak csereltem benne a hibas alkatreszeket (2 grafkarty, 2 proci, 3 memoria, 2 monitor, 3 alaplap, abbol az egyik vasarlas utan kapasbol nem indult, igy garanciaval futni kellett meg par kort mire kicsereltek, persze a gepemre epp akkor lett volna a legnagyobb szukseg). szoval folyamatosan ette a penzem, raadasul szallitassal is gondok voltak. nem kell allandoan hurcolnom, de azert idonkent ha van fellepes, akkor el kellett cipelni. nagyon orultem, hogy eladtam es tudtam venni helyette egy notebookot. a notebookoknak eppen a hordozhato tulajdonsagukbol adodik, hogy nagyobb strapa kibirasara terveztek. ezert vettem en is, mert nem szeretnek ra minden masodik honapban kolteni. majd par ev mulva, ha nonek az igenyek akkor lecserelem, addig viszont remekul tudok rajta dolgozni. minden ismerosom, akinek mar volt joideje, elmondta, hogy nagyon ritkan fordul elo, hogy valami bajuk lenne, hosszu idon at nem kell rakolteni, ha eleg az ember munkajahoz.

egyebkent a statisztikat tudom igazolni, akkor mikor en csereltem le a pc-met notebookra, kb 10 ismerosom tette ugyanezt, es mindenki orul a valtasnak. hozzateszem egyikuknek sincsenek igenyeik a legujabb jatekokra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...