GC 2024: A PlayStation kihagyja az idei Gamescomot

  • Írta: szlav
  • 2024. június 19.
  • Rendezvény
Link másolása
Sajnos nem érdemes arra várnunk, hogy valami nagyot fog villantani a PlayStation augusztusban a Gamescom színpadán. A Sony idén sem küldi ki a videojátékos divízióját a kölni rendezvényre.

A viszonylag gyenge State of Play után elmondhatjuk, hogy nem ez lesz a PlayStation történelmének legerősebb éve - ennél sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy a következő egy-két évre, a régóta pletykált középgenerációs PS5-frissítés megjelenésére tartogatja a Sony a puskaporos tartalékait. Erre az is ráerősít, hogy a vállalat a német Games Wirtschaftnak megerősítette: nem vesznek részt a 2024-es Gamescomon.

Az E3 halálával egyértelműen a Gamescom vált a világ legnagyobb videojátékos expójává, ám a Sony már az elmúlt két évben sem tett foglalást a helyszíni standokra vagy az élő közvetítésre. Ezzel pedig nem ők az egyetlenek, ugyanis a Nintendo már áprilisban bejelentette, hogy ők sem mennek ki Kölnbe. Ezzel pedig egyetlen nagy konzolgyártó maradt a porondon, jelen állás szerint valószínűsíthető, hogy az Xbox az idei Gamescomon is megtúráztatja majd a várható játékfelhozatalát.

Persze emiatt nem kell temetni vagy félteni a PlayStationt, hiszen a kékek már elárulták, hogy az év vége felé jelentkeznek még egy nagyobbacska adással, legyen az State of Play vagy PlayStation Showcase. Emellett pedig a SIE játékai rendszeres szereplők a The Game Awards műsorán is, ám arra is decemberig kell várnunk.

2.
2.
kundewayne
@basketball stars Noha nem ez volt a legcsillagosabb év, azt tudjuk, hogy a Helldivers 2, a Final Fantasy 7 Rebirth, a Ronin és a Stellar Blade mellett ott lesz az Astro bot és a Silent Hill 2R. Nem nagyon aggódom.
1.
1.
Trottenbauer
Lehet nem a legerősebb év,de azért már volt Helldivers2.,FF7 Rebirth,Ronin,Stellar Blade,meg lesz majd egyelőre Astro bot,Silent Hill 2R,amit tudunk.Annyira azért nem rossz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...