A tervezettnél három nappal korábban érkezik a Ghostboy

  • Írta: zoenn
  • 2024. június 20.
  • Megjelenés
Link másolása
A magyar fejlesztésű indie játék érzékeny témát boncolgat: szellemként a gyász feldolgozásában segíthetjük hátramaradt szeretteinket. Tower defense pályák sokaságán győzhetjük le a negatív gondolatokat - és már nem is olyan sokára!

Noha a gyászfeldolgozás-tematika kissé megtévesztő lehet, a játék nem csak azoknak szól, akiket érdekel a pszichológia és a mentális zavarok világa, hanem akik egy ütős tower defense anyagra vágynak egy tehetséges indie csapattól. A magyar Two Blackbirds a nevével ellentétben egy négyfős stúdiót takar, akik azon szorgoskodtak az elmúlt időszakban, hogy minél hozzáférhetőbbé tegyék alkotásukat.

A Ghostboy legkönnyebb szintje szinte bárki által játszható, ám közepes vagy nehéz beállításoknál már kifejezetten nehéz a játék (ahogy a gyász is az). Az első végigjátszás 10-12 óra lesz, de érdemes újra nekiveselkedni, hiszen a véletlenszerű események és variálható stratégiák miatt minden alkalommal új élményt nyújt, még a nehéz téma ellenére is. A főbb funkciókat az alábbi trailer mutatja be:

A demó a megjelenést követően is elérhető marad, így mindenkit buzdítunk a Ghostboy kipróbálására. Ha pedig a vásárlást mellett döntesz, jó hír, hogy a játék a tervezettnél három nappal korábban, már június 25-én elérhető lesz a Steamen.

A magyar nyelv sem hiányzik a kalapból, illetve beruházhatunk a gyűjtői kiadásba is, amely egy 80 oldalas digitális művészeti albummal és a betétzenékkel fejeli meg a kínálatot. Az alapverzió 15 euróba kerül, míg a Collector's Editionért további 5 zöldhasút kell leszurkolni. Utána ne felejtsétek el értékelni a teljes játékot!

1.
1.
memoryman
Érdekes koncepció. A demót tuti kipróbálom. Ráadásul van belőle Mac-es verzió is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...