A Nintendo végleg elengedi a Wii U-t

Link másolása
Tavaly tavasszal már belengették, hogy leálltak a Wii U alkatrészek gyártásával, és amint kifogynak belőle, nem fogják hivatalosan javítani a betegeskedő gépeket. Úgy látszik valamivel több mint 1 év alatt ez be is következett.

12 éve gondoltak egy nagyot a Nintendonál és a soron következő konzoljukat hibridizált formában dobták piacra. A kontroller többek között érintőképernyővel lett felszerelve, ami bizonyos játékoknál plusz funkciókkal, térképekkel és kijelzővel egészítette ki a perifériát. Kis túlzással élve ez ágyazott meg a Switch-nek is, de funkcionalitásban és teljesítményben össze sem hasonlítható a kettő. Tény viszont hogy a megnövekedett alkatrészek mennyisége és a kontroller bonyolultabb felépítése magában hordozza azt a veszélyt is, hogy több minden romolhat el benne.

2023 májusában a Nintendo már megkongatta a vészharangokat, miszerint nem gyártanak már több alkatrészt a masinákhoz valamint a kiegészítőihez, és amint elfogynak az alkatrészek, megszűnik a hivatalos szerviz-lehetőség is. A mai napon kikerült egy X-poszt, ami közölte, hogy a szükséges alkatrészekből nem maradt több, így a japán vásárlók a továbbiakban nem tudják majd a cégen keresztül orvosolni a felmerülő meghibásodásokat.

Idén április 8-án már végleg leállították a Wii U és a 3DS netes tartalmait. A Wii U esetében az online multira egy lelkes csapat kínál megoldást privát szerverek formájában. Mostantól viszont érdemes óvatosabban nyomkodni azokat a kontrollereket, mert korlátozottak a lehetőségek a javításokra, így baj esetén kénytelenek leszünk házilag bütykölni, már ha van rá elegendő affinitás.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...