Tizenegy év után új játékosrekordot döntött a Final Fantasy XIV

  • Írta: szlav
  • 2024. július 6.
  • Hír
Link másolása
Töretlen sikernek örvend a Square Enix MMORPG-je, a Final Fantasy XIV Online, tizenegy évvel az A Realm Reborn megjelenése után is sorra dőlnek meg a játékosrekordok. A Dawntrail expanzió rengeteg játékost vonzott be.

Konkrét számokat ugyan nem közölt a legújabb blogposztjában Naoki (YoshiP) Yoshida, a Final Fantasy XIV atyja, az azonban világos, hogy nagy az öröm a japán stúdió berkein belül. A rendező-producer egy lelkes üzenetben köszönte meg azon játékosok érdeklődését, akik az elmúlt napokban elözönlötték az MMORPG-t már a Dawntrail hivatalos megjelenése előtt is. Habár a launch nem volt zökkenőmentes, mára javarészt sikerült nyakon csípni a technikai problémákat, így szabadon kalandozhat az a rekordmennyiségű hős, akiket számba vettek a Square Enix mérései.

YoshiP elmondása szerint a 2013-as relaunch, vagyos A Realm Reborn debütálása óta nem volt ennyi aktív játékosuk. Habár a SteamDB statisztikái azt mutatják, hogy ezen a platformon nem történt rekorddöntés, érdemes észben tartanunk, hogy immáron nemcsak PC-n és PlayStation-konzolokon, de már Xbox Series X/S-en is elérhető a Final Fantasy XIV. Egészen biztos, hogy ez az új játékostábor is alaposan kivette a részét a nagy rohamból.

Yoshida egyébként a blogposztjában arra is kitért, hogy az eddigi adatokat és visszajelzéseket látva milyen változtatásokra készülnek a 7.01-es és 7.05-ös frissítésekben több Job, köztük a Monk, Astrologian, Viper, Black Mage, Samurai, Red Mage, Pictomancer és a Tankok is kapnak némi kezelést - a részletekért csekkoljátok a fent linkelt bejegyzést!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...