HWSW: Tovább nő a Vista népszerűsége

  • Írta: Daks
  • 2007. október 8.
  • Hardver
Link másolása
A Net Applications webes statisztikán alapuló legfrissebb számai alapján úgy tűnik, a Vista sikerrel konvertálja a Windows-felhasználókat - írja a HWSW.
A Net Applications webes statisztikán alapuló legfrissebb számai alapján úgy tűnik, a Vista sikerrel konvertálja a Windows-felhasználókat - írja a HWSW.

A Vista megjelenésére a szabad szoftveres közösségben jópáran a Linux nagy lehetőségeként tekintettek azt várva, hogy a Microsoft új operációs rendszerével elégedetlen Windows-felhasználókat megszerezzék maguknak.

A Windows XP minden elsöprő népszerűsége mögött azonban egy év alatt a második leggyakrabban használt operációs rendszerré nőtte ki magát a Windows Vista, részesedése a Net Applications többmilliós mintavételű webes statisztikája alapján 7,38 százalék. Használatának felfutása január végi kiskereskedelmi bemutatását követően indult meg, ami a vállalati felhasználás szokásos konzervativizmusát jelzi.

Érdekel a Windows Vista térhódítása?
Irány Nagytestvérünk, a HWSW!
14.
14.
Daks
aktivalni lehet telon, az nem szamit segitsegnek :)
13.
13.
Callation
Ja, a Vista sok játékot nem visz.

12.
12.
Optimus Prime
Hát ez az OEM szabályzat azért vicces.

Nézük végig a pontokat, majd az utolsó megjegyzést, amivel lelövi a 4 pontban felsoroltakat. Hiába, Microsoft.



Én nem váltok Vista-ra. Nincs pénz, elég jó gép - habár elvileg megvan hozzá mindenem. Azon felül mi lesz a régi játékaimmal, programjaimmal???
11.
11.
tjames
Mi van ha az alaplap tönkremegy? Megesik! Ráadásul mondjuk már nem is garanciás, no akkor mi van? Alaplap ugrik, de ugrik vele az oprendszer is. nagyon baráti.
10.
10.
tjames
Tegye a szívére a kezét: ki hányszor, milyen gyakran telepíti újra a gépét. Vistával (jogisztán, regisztrálva) ez elég cinkesnek, körülményesnek tűnik! "telefonos technikai segítség nélkül" Ez nagyon baráti. mit mondanak ha felhívod a MS hungaryt? Sajnáljuk uram, legközelebb ne legyen fukar és vegye meg a drágább csomagot, mert így saaajnos nem segíthetünk?
9.
9.
FeroxX
én a win XP-t is win 98-as stilusban használom..:P oprendszer nem azért van hogy szép legyen, arra ott a design háttérkép :] !
7.
7.
Domasi
ezt elrontottam.

tehát akkor: Vistán szokásos dolgok(ha esetleg munkahelyi arra is tökéletes), az XP-n meg játszol ennyi, 2 felé osztod a vinyót. nekem is csak azért teccik a Vista mert szép
7.
7.
Daks
nem, az OEM is dobozos, csak nem csili-vili dobozos, hanem sima DVD tokos.



Az OEM változat megvásárlására és használatára vonatkozó szabályok:



1. A végfelhasználó legálisan megveheti a bontatlan OEM Windows változatot hardver nélkül is, erre a licencszerződés feljogosítja. Ekkor ő maga válik "rendszerépítővé", és így a saját számítógépére feltelepítheti az OEM Windowst.



2. A feltelepített OEM Windows a számítógép (pontosabban az alaplap) részévé válik, másik számítógépre később nem telepíthető. Korlátozva van az automatikus internetes aktiválás: figyelik, hogy hányszor kerül aktiválásra a termék, és azt is, hogy milyen időközönként. Természetesen megfelelő indokkal a Windows telefonon keresztül továbbra is aktiválható marad.



3. Az alaplapcsere után a konfiguráció új számítógépnek számít, minden más hardverelem szabadon cserélhető. Meghibásodás esetén a garancia idején belül természetesen az OEM Windows is legális marad, és telefonon keresztül aktiválható.



4. Az OEM Windowshoz a Microsoft nem nyújt telefonos technikai segítségnyújtást.



Mivel ez egy OEM termék, amelyet aktiválás után már nem lehet másik gépre telepíteni, javasoljuk, hogy különösen figyelmesen telepítse a szoftvert, és utána várjon néhány napot az aktiválással. Győződjön meg arról, hogy minden rendben fut, és csak azután aktiválja a terméket!
6.
6.
Domasi
5: nem muszáj pont a Vistára váltani, elég arra is internetezz az XP mwg játszol, a Vista is csak azért jó mert szép
5.
5.
Textmanus
Vista=dx10 progi nagy gépigénnyel, egyéb közlemény?
4.
4.
tjames
OEM az a letölthető verzió ugye? S mi van ha tönkremegy a gép amire teszem? Úgy hallottam vannak problémák az OEM rendszerrel!
3.
3.
Daks
Ugyan, egyaltalan nem draga, OEM Home Basic 25 ezer, Premium 29 ezer. Otthonra nem kell dobozos ultimate. :D



http://shop.gamekapocs.hu/index.php?main_page=index&cPath=14
2.
2.
DerMedve
Igaz, én felraktam próbaképpen, csalódás lett belőle, de láttam egy jó gépen és ott nagyon tetszett.
1.
1.
tjames
A 7,38%-ot úgy kell érteni hogy minden létező oprendszert (XP, Linux, MAC, stb...) figylembevéve, ugye? Akkor ez egy nagyon jó eredmény! Ez azt feltételezi hogy a Win felhasználók több mint 20%-a már Vistát használ? Hát kíváncsi vagyok a magyar adatokra. Szerintem itthon (és közép-kelet aurópában) JÓVAL elmaradnak az eladási számok ettől a stítisztikai eredménytől. Én pl biztos nem tervezem a Vistára váltást, míg LEJJEBB NEM MEGY AZ ÁRA! És kell hozzá egy JOBB gép is. :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...