Windows Vista

A Microsoft legújabb oprendszere, mely anno Windows Longhorn kódnéven készült.

HWSW: Megvan a Microsoft új vezetője

Hivatalosan is bejelentette a Microsoft, hogy mától Satya Nadella a cég elnök-vezérigazgatója. Bill Gates visszatér és aktív szerepet vállal a termékfejlesztésben - írja nagytestvérünk, a HWSW.

HWSW: Visszavonul a Microsoft vezérigazgatója

A Microsoft ma bejelentette, Steve Ballmer elnök-vezérigazgató 12 hónapon belül nyugdíjba megy. A sajtóanyag szerint maga döntött erről, de az utódát még megkeresi, ebben Bill Gates is segíti majd a céget.

HWSW: 50 ezer hallgató kap októberben Office-t

A hazai felsőoktatási intézmények hallgatói többé nem jogosultak Windows-licencekre, azonban a HÖOK-on keresztül 50 ezer Office-licenc idén is a diákok rendelkezésére áll. A jogosultakat a héten kezdik el értesíteni, számolt be róla nagytestvérünk, a HWSW.

HWSW: Innovatív-e a Microsoft?

Sokan már temetik a Microsoftot, leírják a céget, azt mondják, nem innovatív, képtelen a megújulásra. Még olyanok is vannak, akik Steve Ballmer távozását követelik vagy a feldarabolást sürgetik. Hogy jutott el idáig a világ legnagyobb szoftvercége? Elemzés a HWSW-től.

HWSW: Rekordnegyedéven van túl Redmond

Rekordnegyedéven van túl a Microsoft is. Bár a PC-piac gyengélkedése miatt a Windows-részleg bevétele némileg csökkent tavalyhoz képest, ezt bőven ellensúlyozta a többi üzletág egészséges növekedése, írja a HWSW. Az Xbox 360 eladásai továbbnőttek, és duzzadt a Live-felhasználók száma is.

Microsoft: nagy tervek az Xbox Live-val

A Microsoft átfogó ökoszisztémát építene ki, melyben az Xbox Live is alaposan közrejátszik majd, a tervek szerint az okostelefonok, a PC és az Xbox 360 még szorosabban kötődnének egymáshoz. A Seattle Times villáminterjút készített a cég marketinges alelnökével, Mike Delmannel.

HWSW: Megmutatta a Windows 8-at a Microsoft

A Microsoft végre megmutatta, hogyan fest a jövőre érkező operációs rendszere, a Windows 8. A vállalat teljesen átgondolta a felhasználói interfészt, amely az érintőképernyős eszközök igényeihez igazodik, írja a HWSW. Az új kezelőfelület mellett a korábbi asztal is elérhető lesz, szabadon váltogathatunk közöttük.

Windows Gaming Experience - a PC-s játék jövője

A ZDNet jóvoltából érdekes videó látott napvilágot: az állítólag a Microsoft belsős köreinek szánt filmben a PC-s játékról, valamint annak "jövőjéről" esik szó. Úgy néz ki, a redmondiak nem véletlenül léptek ki a PCGA-ból, a maguk útját szeretnék járni, ha már 300 millió fős piacon szállhatnak ringbe.

A Windows 8 újraindítja a PC-s játékot

Habár hallottunk hasonlót a Windows Vista, majd a Windows 7 megjelenésekor is, a Microsoftnál úgy néz ki, hogy a nyolcas lesz az igazi szám, ha a PC-s játékról beszélünk. Belsős források szerint a redmondi óriás a jövőben sokkal komolyabban veszi majd a PC-t, mint játékplatformot.

Sokan támogatják az új Windows Marketplace-t

A Microsoft még csak a múlt héten jelentette be, hogy átalakítja és újraindítja a Games for Windows Live Marketplace-t, hogy egységesebb, jobban kezelhető és átláthatóbb felületet nyújtsanak a PC-n nyomuló játékosoknak. Több kiadó máris beállt a támogatók közé.