HWSW: NVidia kártyák a jelszótörés szolgálatában

  • Írta: Daks
  • 2007. október 25.
  • Érdekesség
Link másolása
A moszkvai illetőségű Elcomsoft szabadalmaztatott technológiája grafikus processzort használ a jelszavak feltörésére - írja Nagytestvérünk, a HWSW.
A moszkvai illetőségű Elcomsoft szabadalmaztatott technológiája grafikus processzort használ a jelszavak feltörésére - írja Nagytestvérünk, a HWSW.

Az Elcomsoft a grafikus kártyák eme képességét merőben másra használja, mint a képernyőn megjelenő háromszögek, illetve az ezekre húzott skinek villámgyors megjelenítése. Vladimir Katalov, az Elcomsoft igazgatója szerint egy 800 dolláros NVIDIA GeForce 8800 Ultra videokártya, az annak processzorára írt kódfeltörő célprogram futtatásakor, egy erősebb Intel, vagy AMD processzor sebességének huszonötszörösével képes a jelszavakat visszafejteni.

A legbiztosabb jelszavak visszafejtése (ezek között említhetjük a Vista belépési jelszavát is) a számítógép központi egységét legalább hónapok folyamatos munkájával izzasztja, amelyet egy, a fentebb említett GeForce 8800 Ultránál jóval lassabb, egyben olcsóbb 150 dolláros alap 3D gyorsítókártyája akár 3-5 nap alatt képes visszafejteni, de kevésbé komplex jeszavakhoz már percek alatt hozzájuthatunk.

Érdekel a jelszóvisszafejtő NVidia?
Irány a Nagytestvér!
6.
6.
Gollam6
Én el akarom olvasni, csak még nem jutottam el odáig.
5.
5.
Bally King
Megnézném, hogy boldogulna egy 512 bites kóddal. A következő évezredre talán megfejtené.

Olvasta valaki Dan Browntól a digitáis erődöt?
4.
4.
SanAndriska
3.
3.
Utys
Ha elolvasod a HWSW cikkét akkor megtudod, hogy kiadta a nVidia a kártyáinak azta a fejlesztő környezetét (CUDA) amivel eléred közvetlen a GPU-t. Na most az Elcomsoft meg biztonsággal meg adat visszaszerzéssel foglalkozik, szóval nekik aztán tök egyértelmű volt, hogy ezt kilehet használni a párhuzamos feldolgozó képessége miatt.
2.
2.
Csabb
Azért megnézném annak a csókának a fejét, aki fogta és asszondta : "most rákötöm a videokarimat a gépre és megfejtem vele ezt a kódot" :)
1.
1.
MAKAY
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...