HWSW: Elrajtolt az Intel új processzorcsaládja

  • Írta: Daks
  • 2007. november 12.
  • Hardver
Link másolása
Az Intel ma útjára bocsátja a Penryn kódnévvel illetett generációt, mely már a 45 nanométeres gyártástechnológiáját alkalmazza - írja a HWSW.
Az Intel ma útjára bocsátja a Penryn kódnévvel illetett generációt, mely már a 45 nanométeres gyártástechnológiáját alkalmazza - írja a HWSW.

A kétmagos Penryn a tavaly nyáron megjelent Merom-generáció inkrementális továbbfejlesztésének tekinthető, és elsősorban az energiahatékonyságban és egyes számításintenzív kódok alatti teljesítményben mutat előrelépést elődjéhez képest. Az új chip további előnye az Intel számára, hogy a tömegtermelhetőség szempontjából ideális méretű, így előállítása hatékony.

Az Intel már két üzemében, az oregoni D1D-ben és az arizonai Fab 32-ben folyik a Penryn tömegtermelése, aminek köszönhetően az Intel 10 új négymagos Xeont (Harpertown, 2 chip egy tokban) azonnali hozzáférhetőségét jelentette be 2 és 3,16 gigahertz közötti órajeleken melyekhez hamarosan továbbiak csatlakoznak. Jövő év első felében az izraeli Fab 28, majd a második felében az új-mexikói Fab 11X csatlakoznak majd, ahogyan az Intel áttereli processzorgyártását a 45 nanométeres eljárására, párhuzamosan az új chipek iránti kereslet felfutásával. A felszabaduló 65 nanométeres gyártósorokat az önmagukban sokkal kevésbé profitábilis, de a processzoreladásokat támogató chipsetek és grafikus chipek termelésével köti le az Intel, tovább amortizálva a csillagászati befektetéseket.

Érdekel az újgenerációs Intel processzor?
Irány Nagytestvérünk, a HWSW!
11.
11.
ACDC 4ever
Csak hülyéskedtem user1. :)
10.
10.
user1
Aramisz93:

"mennyit is fog ez nyomni a gépek árain?XD"



Semmit ha nem a legújabb cpu -t akarod megvenni a csúcs kategóriából..:)





AC/DC 4ever:

"6-szor többe IS kerül."



Ezt most nem értem. Abban a hsz -ben amire válaszoltam nem szerepelt hasonlat, ebben a mondatban pedig nincs benne mihez kellene hasonlítanom a cpu árát...:)
9.
9.
Aramisz93
mennyit is fog ez nyomni a gépek árain?XD
8.
8.
Dari
Optimus Prime: nem csak az létezik, film vágás, PS, mondjuk ezek egyszerre... azok kicsit eszika gépet 1-2 komolyabb program, vagy dekódolók...
7.
7.
ACDC 4ever
user1:

6-szor többe IS kerül.
6.
6.
Optimus Prime
"Ez inkább munkára lesz jó, nem pedig játékra."



Ja, királyul fut majd rajta a Office 2007. :D
5.
5.
user1
AC/DC 4ever:

Munkára IS, játékra IS, multimediara IS illetve sok egyéb más dologra is jó lesz. Én azért inkább egy phenom -ot szeretnék.



Glek:

A laptop sohasem olcsó. Még a drágábbak között is sok a gyenge konfig, hiába van ráírva hogy "core 2". Az a cpu nem ugyanaz a cpu. Hiába a sok hangzatos technikai adat, mégsem éri utól a low budget kategóriás asztali gépeket sem csak a legdrágább modellek némelyike. Laptop -nak egyetlen előnye van. Hordozható. Asztalinak pedig egyetlen hátránya, hogy helyhezkötött.
4.
4.
Glek
Hát laptopokhoz biztos nagyon jó, de ahoz olyan laptopot kéne venni amiben iylen van :D az meg biztos nem oclsó :P
3.
3.
ACDC 4ever
Ez inkább munkára lesz jó, nem pedig játékra
2.
2.
maxxtro
ps3 jobban járok vele:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...