HWSW: Népszerűek lettek az erős videokártyák

  • Írta: Daks
  • 2007. november 27.
  • Hardver
Link másolása
A vártnál gyengébb évkezdést követően a videokártya piac folyamatos erősödést mutat - olvasható Nagytestvérünknél, a HWSW-nél.
A vártnál gyengébb évkezdést követően a videokártya piac folyamatos erősödést mutat - olvasható Nagytestvérünknél, a HWSW-nél.

A szezonálisan kifejezetten erős harmadik negyedév során nemcsak éves szinten bővült dinamikusan a leszálított videokártyák száma, hanem az átlagos eladási ár is emelkedett - ami szembemegy a szokásos trendekkel.

Míg az első negyedévben gyakorlatilag összeomlott a grafikus bővítőkártyák piaca, éves szinten közel 40 százalékkal csökkent az értékesítés, addig a második negyedévben már magához tért, és korrigálta a kilengést. A második negyedévben lendületbe jött forgalmat új termékekkel lovagolta meg az AMD és az NVIDIA egyaránt, hogy a szezonálisan erős harmadik negyedévet felkészülten várja.

Köszönhetően az új nagyteljesítményű grafikus chipeknek, a harmadik negyedévben 18,7 százalékkal több bővítőkártya talált gazdára világszerte, mint egy évvel korábban, de az igazi érdekességet a forgalom 33 százalékos emelkedése szolgáltatja, mely növekedéssel könnyedén átugrotta a 6 milliárd dolláros küszöböt. Az ugyanis, hogy az átlagos eladási ár növekedjen, szokatlan egy félvezetők által meghatározott piacon.

Érdekel a videokártya piac alakulása?
Irány a Nagytestvér!
8.
8.
user1
t.roli:

Igen, kb másfél év alatt elavultnak számít, ám ez nem jelenti azt hogy ezek után ki kellene dobni, legfeljebb nem ultramegabrutál high grafikával lehet majd játszani vele...:)
7.
7.
Bally King
Dentis 360: Az 512MB-os 8800GT olyan 65.000 HUF körül van.
6.
6.
Halfer
Glek: 8800 GT jelenleg hiánycikk, talán most kezd el szállíngózni egy két üzletbe több gyártó kártyája is. Gyártótól függően 55-70k. Jelenleg ha kapható, csoda ha 60 alatt van : Tehát most 60-70, esetleg egy gyárilag keményen húzott kártya 75 is lehet. Jövő év elején szerintem 55-60 lesz az átlagár.
5.
5.
Terr
így van. egy jó videokártyát vesz az ember és rá egy évre elavul...
4.
4.
t.roli
másfélév után elavultnak számít. akkor mindenki döntse el maga h meddig erős
3.
3.
air 2
Meddíg erős egy videó kártya?PL a 8800GTX?Fél év?,egy év?....
2.
2.
Glek
LOL és ehez mégis mi köze van a vásárlóknak?? Semmi... akkor veszek kártyát mikor szaggatnak már a játékok, azt meg nem mi döntjük el. :/

Egyébként mennyibe kóstál a 8800 GT?
1.
1.
Dentis 360
Hát, a GeForce 8800GT az tarol,az tuti...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...