Cevat Yerli véleménye a Crysis gépigényéről

  • Írta: fojesz
  • 2008. január 10.
  • Érdekesség
Link másolása
Sokszor hallani mostanság, hogy mennyire optimalizátlan a Crysis: ilyen gépigényt egy játék sem engedhet meg magának - végre a fejlesztők is megszólalnak.
Sokszor hallani mostanság, hogy mennyire optimalizátlan a Crysis: ilyen gépigényt egy játék sem engedhet meg magának - végre a fejlesztők is megszólalnak.



Cevat Yerli, a fejlesztő Crytek fejese azonban úgy gondolja, ők mégis remek munkát végeztek optimalizálás terén. Elmondása szerint a játék közepes beállítások mellett is gyönyörűen néz ki, ilyen állapotban pedig a játékos PC-k hetven százalékán élvezhető sebességgel fut a Crysis. A probléma ott keresendő, hogy ezt sok játékos figyelmen kívül hagyja és kapásból megpróbálkozik a legdurvább részletességgel és felbontással: "Ezeket a beállításokat tényleg csak a csúcsszámítógépekkel, illetve a jövőben megjelenő alkatrészekkel érdemes futtatni." Ha nem is egészen, de Yerli egyetért azzal, hogy a siralmas amerikai eladások hátterében a magas gépigény állhat.
20.
20.
lop007
Szerinteteke az én gépemen futni fog?

proci: Intel C2D E8200

Alapalap: ASUS P5K

VGA: ASUSU GeForce9600GT

Memória: 2db KIngmax 1024mb 1066 MHz

:-) ? sztetek jó?
18.
18.
t.roli
Leírtad a lényeget G Logan
17.
17.
G Logan
Ehhez a anyit mondanák én is kozolos vagyok de a pc-hez is értek nem is kicsit de igazat adok annak aki azt mondja hogy konzolon jobb játszani.

egy jó ideig én is pc-én játszotam de bele untam hogy minden évben vagyek hozá valami drága uj hardvert , most már inkább csak munkára használom meg netezésre .mert ahoz nem kell megvenem a legdrágább konfiguráciokat.



16.
16.
t.roli
ja, aki konzolozik az már nem ért a pc-hez? bocsi.. Akkor már megint miről beszélünk ha ennyire nyitott fél vagy.. Inkább hagyjuk a témát..
15.
15.
t.roli
Elárulom nekd lelkiismeretesen, h a legértékesebb eredeti játékom a C&C saga, amiben az összes C&C benne van, Cod UO-m van még original, (3000 Ft ért), ezeken kívűl 5 2000 ft os, de nagyobb név is, a Swat 4 az nem is pénz, amit kiadtam érte de nem bántam meg. Ps2 őn eredetiben csak a GTA San andreas és a 3 van, meg a burmout 3 de ezeket kaptam. Ennyi. Neke sincs, összesen 20 000 ft os értékben játékom, de soha nem nyaggatom azért a ps3 tulajokat, h nektek venni kell eredetit nekem meg nem. Ez nagyon lenéző... És nem ez a helyes hozzáállás..

Amiket kaptam, azon kívűl mindért megdolgoztam, pedig 18 vok.. Én lekivilágomat sem fogja febójgatni, csak ne ez legyen az érvelés egy gép ellen, h nem tud warezt
14.
14.
t.roli
hát 100 alatt nem lehet túl jó 8800 at kapni (igen, abból is több féle van). Szal élég túlzás ez a MA 100 000-es gép és tök jó. Csak a kártya többe kerűl... Lehet igazad van, de nagyon eröltetetnek tűnik az árad. Linkelj be pár dolgot h tényleg mennyi akártya és a gépet és majd összeadom. Akkor elhiszem h jó helyről vetted...



Ma vettem 2 játékot 2000 ft ért a Media Marktban! Commandos 3 999Ft. Röhely! 999 Ft Swat 4!!! ien árakat érdemelnének ezeka remek játékok? Hihetetlenűl jó áruk van. Ott hagyni nem volt szívem őket, pedig nem azokért mentem be



"te meg vettél a ps3-hoz 5 játékot ami = 70-80e. ft

az én vga-m 25e. ft "

Hagyjuk már ezt. Ne legyél ennyire okos. Te is veszel vadiúj játékokat akkor te is majdnem ott tartasz. Csak te nem veszel játékokat, ő meg lehet cseréli.(nem az 1000 Ft os kategóriára gondolok, hanem a 10 000 Ft osra...) (mellesleg azok szoktak tényleg felvágni azzal, h mennyire drága a psre/xboxra a játék, akik soha vagy csak nagyon ritkán vesznek eredetit akár pcre is. Lehet nálad nem így van, de ez sok éves tapasztalatom sztem van othon 5 eredetid, azt is kaptad)
13.
13.
sTERNKERN
Az a vicces csak, hogy a Far Cry-t maxra felhúzva viszi a 80fpst, a crysis minimumon 10-12-t.. es a latvanybeli kulonbseg eszmeletlen. Mondhat akarmit, de ha jatszhatatlan akkor jatszhatatlan.
12.
12.
szmorepapa
Miert eroltetik ezt a számitogépes játékokat? Ps 3 ra csak meg veszem és be rakom nem kell egy 150k rá kolteni a gépre hogy menjen :D:D
11.
11.
de2jay
Én azt mondom, hogy 150k-ból ki lehet hozni egy olyan gépet (monitor nélkül), amin megy a Crysis, csak magamból indulok ki:

msi k9n neo, 2*1g kingmax, athlon64 x2 5200+, 8800gt 512

ha ügyes vagy és figyelsz az akciókra és árakra akkor MA össze tudod rakni ~100k ból. a ház meg ilyenek az meg megvan a többiből.

Nekem ezen a gépem HIGH beállítások mellett fut a crysis 1280*1024-be AA nélkül. Nem is röccen meg! Szóval nem félmillás gé kell hozzá csak figyelni az árakra és tudatosan vásárolni!
10.
10.
metafenomÉN
15: Hú hát nem vagyok akkora guru hogy leírásból megmondjam az optimális beállítást próbálgasd, de a +memóriát tuti meghálálná. (én általában az árnyékkal szoktam spórolni mikor belejövök azt felejtem el leg először a max dinamikus árnyék meg sokat szokott fogni rajta)
9.
9.
kenny22
rambocsiken: próbálgatni kell... de valószínű az a beállítás épp jó amid most van. de a vga-d eléggé korlátozza a procit ja és mihelyt teheted +1gb ramot szerezz be!
8.
8.
berc11
Teljesen egyetértek, szerintem elég jól optimalizált játék, én kb 10 percet próbálgattam állítani a beállításokat, ami nem hosszú idő. Médiumra kell állítani egy közepes gépnél, majd próbálgatni a számunkra lényegesebb dolgokat feljebb vinni (pl víz meg fizika...), és szerintem közepesen is írtó jól néz ki...
7.
7.
metafenomÉN
11: Hát nem mindegy mit álítasz magasra:)

6.
6.
kenny22
ez tényleg vicc hogy az amcsiknak rosszabb lenne az élete...

itt van pl ausztria vs magyarország

míg ausztriában a minimum bér 1000 euro addig magyarországon kb 250

lehet hogy magyarországon per pillanat néhány élelmiszer olcsóbb, de a semmiből akkor se lehet megvenni. én úgy vagyok vele hogy inkább kerüljön minden kétszer annyiba és négyszer akkora legyen a fizetésem amiből mellesleg a rezsit ki tudom fizetni a kaja+egyebek mellett...
5.
5.
metafenomÉN
2: Ez olyan fura dolog hogy mindig ezt hallom vissza persze kint aztán nagyon drága az élet húha

Hát ratyi fizetéssel 6x annyit keresek mint itthon és tényleg drága az élet 2x drágább a ratyi kaja és 3x drágább a minőségi mint itthon az elektronika pedig ugyan annyi sok szoftver olcsóbb , kocsik is olcsóbbak számolj utána. . . (ratyi fizuval 6x annyi kereset és 3x drágább cuccok. )

Az igaz hogy szeretnek fürödni az adóságokban de csak azért mert a gimi után nem órát meg ilyen baszokat kapnak hanem vadi új autót az átlag emberkék gyerekei.

(Egy valami ami hihetetlen drága az ingatlan többi fizetéshez mérten abszolút nem drága)

4.
4.
Obi1
Nehezebb az USA-ban a megélhetés?Hát nem igazán. sokkal nagyobb fizetések, és olcsóbb áruk vannak kinnt.
3.
3.
JcGross
Én elakadtam ott aholjönnek a repülő genyák és lelövömőket osz még mindíg lebegnek, és nem veszi be, hogy meghalt és mindenki azt lövi.

Nekem viszonylag jó gépem van és medium vagy annál 1 kicsivel jobb grafon is megy simán. (kipróbáltam a maxot az 5 FPS-el ment. az azér elég jó ha már nem fagy le akkor is :D )
2.
2.
Shadowsomi
Nekem tetszett a játék, szép volt meg minden ( persze medium grafikával....), de nembántam volna, ha nem ilyen rohadt nagy gépigénye lett volna. És mellesleg, ha aztmondják, hogy majd a jövőben megjelenő alkatrészekkel lesz jó a játék, miért nem fél éven belül adták ki????? tiszta hülyeség ez, hogy olyan alkatrészeket kíván a játék, amilyenek még nem is léteznek....

De megjegyezem jó volt a game :)
1.
1.
metafenomÉN
Jó vicc amcsiknak nincs pénze atom PC-re mikor 8800GT kint olcsóbb és újság kihordásból össze szedik az árát 1 hónap alatt!

Crysis tényleg idegesítően nagy igényű , de tényleg nagyon élvezem "közepes" beállításokon is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...