Metro 2033

Dmitriy Glukhovskiy orosz író Metro 2033 című könyve alapján készült belső nézetes túlélő horror - a Budapestről ismert metrókkal :).

Metro 2033

A föld megremeg feletted, és apró vakolatszemcséket világít meg elemlámpád fénye, minden egyes levegővételnél tétovázol, kíváncsi vagy, vajon mikor fogy el gázálarcod szűrője. Valahonnan fentről, az atomszennyezett és romokban álló Moszkva utcáiról szárnyas mutánsok vonyítása tör le ide, a föld mélyére, a szövevényes metróalagutak tátongó, nyirkos üregeibe. Lőszered kevés, az utolsó menedékbázist elhagytad, előtted száz méterre neonácik tivornyáznak hangosan. Nem fordulhatsz vissza.

Metro 2033

Atomháború. A közeljövő nagyhatalmainak torzsalkodásában bevetették a nukleáris fegyvereket, ennek következtében az emberiség nagy része kihalt, a saját csapdánkba estünk bele. Azon szerencsés túlélők, akik óvóhelyen átvészelték az újkori világégést, most kirekesztettségben élnek, gyenge közösségben, ám a legnagyobb és egyre fokozódó fenyegetést mégis a radioaktivitástól mutálódott teremtmények jelentik az emberiségre. 2033. - a civilizáció kudarcra. A posztapokaliptikus idillben olyan helyeken fordulhatunk meg, mint a moszkvai metró labirintus-szerű alagútrendszere. Az orosz illetőségű 4A Games Glukovszkij nagysikerű regényét hivatott átültetni egy sztorivezérelt FPS-be.