Rime PC, PS4, SW, XBOXONE

A Tequila Works új játéka, nem kevés ICO-beütéssel.
Típus: Akció, Kaland

Ingyenes a Rime az Epic Games Store-ban

A Shadow of the Colossusra és a Zeldára hajazó akció-kalandjáték a következő héten ingyen bezsákolható az Epic Games Store-ban. A Tequila Works fejlesztése igazi gyöngyszem és meditatív élmény, egy próbát simán megér.

Befutott a PlayStation Plus februári kínálata

Egészen korrekt felhozatalnak örülhetnek februárban a PlayStation Plus-előfizetők. A Knack első részére már sokak foga fájt, emellett a tavalyi év egyik legjobb indie játékát, a Rime-ot is megkapjuk PlayStation 4-re.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Kissé megkésve szállítjuk, de természetesen nem felejtettük el a heti játékmegjelenési listánkat. Annál is inkább, mert több fontos premierünk is van a héten, köztük a Star Wars: Battlefront második része!

Rime - novemberben Switchre is

A Nintendo Switch tulajdonosainak sem kell már sokat várnia a Tequila Works 2013-ban bejelentett, végül idén májusban PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra megjelent kalandjátékára.

Nem volt könnyű: a Rime születésének kulisszatitkai

A Rime májusi debütálása és sikere után, most megtudtunk pár dolgot a játék eddigi történetéről. Kiderült, milyen kalandos utat járt be a fejlesztés alatt, és hogy végül miért multiplatform címként látott napvilágot.

Rime teszt

A fiú hajótörést szenved és egy mediterrán szigeten ébred. Nem tud semmit erről a gyönyörű helyről, de egy róka vezetésével szépen felfedezi, miközben rengeteg fejtörő vár megoldásra. A Rime a művészi alkotások sorát erősíti.

Öt nap alatt feltörték a Rime-ot

Pont a hét elején írtunk róla, hogy a Tequila Works csapata megígérte, amint feltörik a Rime védelmét, hivatalosan is eltávolítják a játékból a Denuvo védelmet. Nos, a crack megérkezett, fejlesztők pedig tartották a szavukat.

Rime - kiveszik a Denuvót, ha feltörik a játékot

A Rime PC-s verzióját a Denuvo védi, ami sok játékosnak nem tetszik, mondván csorbítja a Rime amúgy sem tökéletes teljesítményét. A Tequila Works tisztázta a helyzetet, és egy igen kedvező ígéretet is tett.

Elérhető a Rime, itt a launch trailer

Hihetetlen, de igaz: a Tequila Works alkotását még 2013-ban jelentették be PS4-exkluzív címként, ám a Sony később levette a projektről a kezét. A fejlesztők nem hagyták veszni a gyermeküket, és milyen jól tették!

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Alaposan meghúzták a május végét a kiadók, úgyhogy mindenképpen érdemes feltúrni a heti játékmegjelenési listánkat! De komolyan, még a Wii U-ra is érkezik egy játék, a Darksiders régóta várt portját kapják meg a konzol tulajdonosai.