PlayerUnknown's Battlegrounds PC, XBOXONE

A PUBG Corp. lövöldéjében mindenki a nulláról indul. Fegyvert és járművet kell szereznünk a boldoguláshoz, majd indulhat a harc az utolsó emberig.

Április elseje: a Top 10 legnagyobb ökörség egy helyen

Idén is kitett magáért a játékipar a bolondok napja alkalmából. Nyitott szemmel manővereztünk a kamuhírek és egyéb kreténségek közt, és ha már így alakult, össze is szedtük nektek a legjobb poénokat.

Engine-t válthat idén a PUBG, új térkép jön

Rengeteg változás jön idén a népszerű battle royale lövöldébe, ami biztos, hogy kapunk egy új pályát, frissül a csalás elleni védelem, és ha szerencsénk van, új motorra váltanak a készítők.

Holnap nagyot frissül a PUBG: Battlegrounds

A szám szerint 22.2-es frissítés holnap érkezik a PC-s PUBG: Battlegroundshoz, míg konzolokra március 23-án. A szokásos finomhangolások mellett a fejlesztők már a játék hatodik szülinapjára is készülnek.

A PUBG világába is tesz egy kitérőt az Assassin's Creed-franchise

Ha már a Fortnite-nak annyira bejöttek a crossoverek, a PUBG készítői sem szeretnének lemaradni: hamarosan az Assassin's Creed-franchise is tiszteletét teszi a Krafton battle royale-jaiban.

Stúdiót vett a Gearbox Entertainment

Kétszázhúsz fővel bővül a Gearbox állománya, a cég felvásárolta ugyanis a Lost Boys Interactive-ot. A fejlesztőcsapat olyan játékokon dolgozott, mint a PUBG Battlegrounds vagy a Tina Tina's Wonderlands.

A Krafton is metaverzumot és NFT-ket szeretne

A PUBG-játékokról ismert Krafton sem szeretne kimaradni a játékipar legújabb őrületeiből: egyszerre szeretne NFT-kkel üzérkedni és metaverzumot is üzemeltetni. Sőt, az NFT-kereskedelem terepe a tervek szerint a metaverzum lenne.

Bejött a PUBG-nek a free-to-play modell

A PUBG sokáig tartotta a fizetős üzleti modelljét, pedig lényegében az összes konkurense free-to-play játékként igyekezett megkeseríteni az életét. A Krafton végül beadta a derekát, és váltott: ráadásul sikerrel.

Végleg ingyenessé vált a PUBG

Eljött az idő, hogy a battle royale-játékok első nagy úttörője is levesse magáról az árcédulát. A mai naptól kezdve free-to-play üzleti modellel folytatja a PUBG: Battlegrounds.

Leleplezték a Game Pass januári felhozatalát

Chet Faliszekék új kooperatív lövöldéjét és a Mass Effect legendás kiadását is megtaláljuk a Game Pass januári kínálatában, de ezeken kívül minőségi indie játékokra is rávethetik magukat az előfizetők.

Felsorakoznak a Steam legkeresettebb játékai

A Steam is lezárta a tavalyi évet, és szokásához híven megosztotta velünk, hogy mely játékokat keresték a leginkább az üzletében 2021 folyamán. Valószínűleg nem árulunk el nagy titkot, hogy jó pár slágercím szerepel a listákon.