PlayerUnknown's Battlegrounds PC, XBOXONE

A PUBG Corp. lövöldéjében mindenki a nulláról indul. Fegyvert és járművet kell szereznünk a boldoguláshoz, majd indulhat a harc az utolsó emberig.

A PUBG világába is tesz egy kitérőt az Assassin's Creed-franchise

Ha már a Fortnite-nak annyira bejöttek a crossoverek, a PUBG készítői sem szeretnének lemaradni: hamarosan az Assassin's Creed-franchise is tiszteletét teszi a Krafton battle royale-jaiban.

Stúdiót vett a Gearbox Entertainment

Kétszázhúsz fővel bővül a Gearbox állománya, a cég felvásárolta ugyanis a Lost Boys Interactive-ot. A fejlesztőcsapat olyan játékokon dolgozott, mint a PUBG Battlegrounds vagy a Tina Tina's Wonderlands.

A Krafton is metaverzumot és NFT-ket szeretne

A PUBG-játékokról ismert Krafton sem szeretne kimaradni a játékipar legújabb őrületeiből: egyszerre szeretne NFT-kkel üzérkedni és metaverzumot is üzemeltetni. Sőt, az NFT-kereskedelem terepe a tervek szerint a metaverzum lenne.

Bejött a PUBG-nek a free-to-play modell

A PUBG sokáig tartotta a fizetős üzleti modelljét, pedig lényegében az összes konkurense free-to-play játékként igyekezett megkeseríteni az életét. A Krafton végül beadta a derekát, és váltott: ráadásul sikerrel.

Végleg ingyenessé vált a PUBG

Eljött az idő, hogy a battle royale-játékok első nagy úttörője is levesse magáról az árcédulát. A mai naptól kezdve free-to-play üzleti modellel folytatja a PUBG: Battlegrounds.

Leleplezték a Game Pass januári felhozatalát

Chet Faliszekék új kooperatív lövöldéjét és a Mass Effect legendás kiadását is megtaláljuk a Game Pass januári kínálatában, de ezeken kívül minőségi indie játékokra is rávethetik magukat az előfizetők.

Felsorakoznak a Steam legkeresettebb játékai

A Steam is lezárta a tavalyi évet, és szokásához híven megosztotta velünk, hogy mely játékokat keresték a leginkább az üzletében 2021 folyamán. Valószínűleg nem árulunk el nagy titkot, hogy jó pár slágercím szerepel a listákon.

TGA 2021: Free-to-play modellre vált a PUBG

Noha a konkurencia már eleve free-to-play modellben rajtolt, a PUBG sokáig tartotta magát fizetős címként - és jól is szerepelt a kasszáknál. A Krafton azonban úgy döntött, ideje váltani.

A PUBG megalkotója távozik a Kraftontól

Brendan Greene, a modder, akinek a munkája a PUBG megalkotásához vezetett, távozik a játék fejlesztéséért és kiadásáért felelős Kraftontól. Ehelyett saját, független játékstúdió alapításába vág.

Egy hétig ingyenes a PUBG: Battlegrounds

Ha eddig még nem volt rá alkalmatok, hogy kipróbáljátok a battle royale műfaj egyik öregapját, a PUBG-t, akkor most van egy jó hírünk. Egy hétig teljesen ingyenesen nyúzhatjuk a játék PC-s változatát.