Lips Launch Party a Citadellán

  • Írta: Daks
  • 2008. november 21.
Link másolása
Mi sem tud jobban megkoronázni egy házibulit, mint pár láda ingyen sör, néhány bevállalós kislány, és egy klassz kis karaoke program. Az első kettő nagyjából minden party-ban megvan, az utóbbihoz viszont mindeddig szükségeltetett egy Playstation konzol is. Ezt a Microsoft is észrevette, ezért idén novemberben piacra dobta a Lips-et, mely arra hivatott, hogy betöltse az Xbox 360 játékkínálatának eme üres szegletét. A magyarországi premieren mi is ott voltunk, találkoztunk Megasztárosokkal, és persze jól kifaggattunk néhány illetékest is, hogy első kézből szállítsuk nektek az információkat.
A rendezvénynek otthont adó Citadella Teraszról szemünk elé tárult Budapest teljes látképe, ám még mielőtt kicsiny csapatunkból bárki is véglegesen átszellemült volna a dunai panoráma andalító varázsától, kezdetét vette a Lips Launch Party. A Gamekapocs magazint jómagam képviseltem, SingStar guruként InGen (vagyis ahogy a vendéglistán szerepelt, Mr. Plusz Egy Fő) volt jelen, továbbá eljött még a GK fejlesztője, Szabi, illetve bájos kísérője, Zsófi is, ily módon megédesítve estünket. Nyolc órás becsekkolásunkat követően természetesen azonnal a kiállított gépekhez sasszéztunk, hogy meglessük, mégis mit tud ez a Lips, hogy még saját launch party-ja is van Magyarországon.


A játék első blikkre mintha a SingStar ikertestvére lenne – a képernyőn az éppen énekelt szám videoklipje mellett látható még a dalszöveg, illetve egy folyamatosan változó szaggatott vonal is, utóbbi mankóként szolgálva számunkra a megfelelő hangmagasság eltalálásában. A géphez lépve a hostess lánykák felvilágosítottak minket, hogy itt többről van szó, mint egyszerű éneklésről. A mikrofon mozgásérzékelős, így a játék pontozza a színpadi szereplésünket is, de a kontrollert lehet például csörgő hangszerként is használni, ily módon feldobva egy pöppet az előadásunkat. A menüt gyorsan átpörgetve rájöttünk, hogy a Lips igen kellemes változatosságot mutat a játékmódok terén is. Lehet rövid és hosszú verziókat énekelni, de van például duett, párbaj, meg minden egyéb más lehetőség is, ezekre azonban később, a tesztben részletesen is kitérünk, most irány vissza a party.


A programokat Joó Ildikó marketing menedzser beszéde nyitotta meg, kicsivel később pedig már a színpadon is termett az est házigazdája, a Popdarálóból ismert Bűdi Szilárd, aki gondoskodott róla, hogy egy percig se legyen üres a színpad. Bátor vendégek egész hadát sikerült felcsábítania az emelvényre, voltak jó hangú, és kevésbé tehetséges sztárjelöltek vegyesen, a legnagyobb vigasságot azonban az okozta, mikor zene nélkül kellett énekelni. A kiválasztott szám persze üvöltött a játékos fülhallgatójában, a közönség viszont csak a mikrofonba kanyarintott szófoszlányokat hallotta – mondanom se kell, hogy igen vicces lett az eredmény.


De hogy ne csak az amatőrök hallassák a hangjukat, hamarosan befutottak a meghívott celebek is. Tóth Gabi két vagy három számot is elénekelt, de ott volt még Puskás Peti, Széles Izabella, és olimpiai bajnokunk, Cseh Laci is, aki egy elborult Depeche Mode slágert adott elő.


Tíz óra környékén a 2008-as Megasztár teljes gárdája ragadta magára a figyelmet, a Csillagdal után pedig egyéni karaoke próbálkozások kezdődtek. A forgatagban Moldova György Dávidot, az Xbox 360 community & online marketing menedzserét kaptuk el, hogy áruljon el néhány dolgot a játékról. Azt nem kérdeztük meg, hogy miért vannak a Microsoftnál ilyen hosszú nevű beosztások, de azt igen, hogy miért nincs egyetlen magyar szám se a Lips-ben. Az indoklás szerint a redmondiak nem látják elég nagy piacnak hazánkat ahhoz, hogy egyéni kiadást dobjanak itt piacra, ezért egy olyan verziót kaptunk, mely rajtunk kívül három másik kelet-európai országban is megjelenik. A számokat a régió toplistái alapján állították össze, úgyhogy némileg különbözik attól, amit mondjuk Angliában, Franciaországban vagy Németországban árulnak, a helyi slágerek mellett ott például vannak olyan zenék is, melyek nálunk nem aratnának nagy sikert – és fordítva.


György szerint búslakodásra nincs ok, hiszen a játék zenei felhozatala folyamatosan bővülni fog a LIVE segítségével, az első DLC például már most pénteken elérhető lesz a Marketplace-en. Ha pedig magyar számokat is akarunk, akkor nincs más dolgunk, mint bedugni az Xbox-ba az MP3 lejátszónkat, importálni a kedvenc Republic vagy Edda dalunkat, a játék pedig máris generál hozzá egy virtuális videoklipet. A gond csak az, hogy feliratozásra nincs lehetőség, szóval ezt papírról való olvasással kell megoldani, de ez is jobb mint egy seggberúgás – ahogy mondani szokás ugye.


Érdekes és információdús volt tehát az idei utolsó Microsoft buli, azt pedig, hogy mégis milyen lett maga a játék, a hamarosan megjelenő leírásunkból tudhatjátok majd meg. Időpontot egyelőre nem mondok, nagyon el vagyunk havazva, a játéknak pedig egy olyan címekkel teli sorba kell beállnia, mint a Mirrors Edge, a Left 4 Dead, a Need for Speed, a Tomb Raider, vagy mondjuk a Resistance 2, de ígérjük, hogy egy-másfél héten belül jön a teszt!


Kapcsolódó cikk

14.
14.
Daks
Jaaa tényleg, most hogy mondod :)
13.
13.
Aramisz93
#12: Nem amikor nyertem akkor még te mondtad, hogy nahát én is 18.keri vagyok :))
12.
12.
Daks
Nahát es honnan tudod hogy ott lakok? Ismerjuk egymast? :))
11.
11.
Aramisz93
#10: Én is az vagyok! Lőrinci.:P
10.
10.
Daks
9.
9.
Aramisz93
#7: 18.keri? :D Amugy Tóth Gabi. Hát. Ez a cipő engem sokkolt.



A cikk pedig jó mint mindig bár ez a játék nem hinném, hogy képes lesz megszorongatni a Sing Start. És nem csak azért mert az nagyobb múlttal rendelkezik, hanem egyszerűen jobb a kialakítása a játéknak.
8.
8.
kankadi
uristen! az oylan lányokat, mint toth gabi, ki kéne nyirni! sztem igy nagyon csunyán néz ki... undorioan csunya... hosszú hajjal is lehet rock lány.... ugy szebb lenne... ja és a celebeknél mit csinált??? sirt, minden 4 órában... nyuszi...
7.
7.
Daks
Volt már rólam több fénykép itt a gamekapcson, biztos azért tűntem ismerősnek. Amúgy budapesti vagyok.
6.
6.
szab92
ja jó vágom csak azért mondom mert nagyon ismerős vagy és láttalak már valahol, nem vagy véletlenül pécsi :D
3.
3.
Dcrysis02
1:Szted? :) Adok egy tippet.BB a monogramja.És valahol főszerkesztő.
2.
2.
Scoo
Uramisten Tóth Gabi, hogyan néz ki!

Jók ezek a partybeszámolók egyébként. Jó, hogy végre itthon is terjednek az ilyen események.
1.
1.
szab92
az első képen a csávó az ki mert már láttam előző cikkben is és ismerös
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...