South Park: Lets Go Tower Defense Play! Játékteszt és évadpremier

  • Írta: Daks
  • 2009. október 15.
Link másolása
Október 7-én ismét útjára indult a nagy őszi South Park mánia. Az amerikai Comedy Central leadta a sorozat nyári szünet utáni első részét, az Xbox LIVE-on pedig megjelent a Let's Go Tower Defense Play, melyet néhány apróság társaságában azonnal be is mutatnunk nektek itt, a Gamekapcson. De vajon még mindig van akkora ereje a sorozatnak, mint korábban? Azonnal kiderül!
A játék szereplői kitalált alakok, a cikkben csúnya szavak hangzanak el, elolvasását semmilyen korosztálynak nem ajánljuk!


South Park: Let's Go Tower Defense Play

South Parkot megtámadták! A várost ellepő tehenek, vörhenyesek, hatodikosok, hippik, öregek, alsónadrág gnómok, mongolok, terroristák, hajléktalanok és zombik egyre többen vannak, gátlástalanok, és senki nem foglalkozik a problémával! Stan, Kyle, Kenny, Cartman és a többi kis pöcsös ezért elhatározza, hogy útjába áll a bevándorlásnak, hiszen mi lenne szegény kis városkával, ha ezek mind ideszoknának, nem igaz?


Az Xbox LIVE Arcade játékként 800 MS pontért letölthető South Park: Let's Go Tower Defense Play a klasszikus tower defense stílusra épül. Adott egy nagy aréna, és meg kell akadályozni, hogy az egyik feléből érkező ellenfelek eljussanak a célhoz. Különféle tornyokat építhetünk, van labdalövő, petárda, meggybomba, macskahugy-spriccelő, lézer, és a fene tudja még, hogy micsoda, a játék egyénisége viszont a karakterekben rejlik.


A feladat ugyanis nem csak annyi, hogy lerakjuk a tornyokat, meg labirintust építünk az ellenfelek lelassítására, hanem saját karaktereket is irányíthatunk. Összesen négyen vehetünk részt egy játékban, a fiúk pedig a fix építményekkel ellentétben értelemszerűen szabadon mozoghatnak. Hógolyóval megdobálhatják az ellenfeleket, utánuk mehetnek, ha azok kiértek a tornyok hatósugarából, egyszóval növelhetik a sanszot a győzelemre. Kaptak különleges tulajdonságokat is, egy adott energiaszint összeszedése után Kyle plusz erőt tud adni mindenkinek, Stan meggyógyítja a körülötte lévőket, Cartman pedig fel tudja robbantani a pályát.
A kezdetek
A Trey Parker és Matt Stone páros a Coloradói Egyetem filmszakos diákjaként 1992-ben találta ki a South Parkot. A soha le nem vetített pilot epizódban Cartmant még Kennynek hívták, a történetben pedig Frosty, a gyerekek által életre keltett gyilkos hóember csapott össze Jézussal. A Fox figyelmét aztán a későbbi, immáron megrendelésre készített Jesus vs. Santa epizód keltette fel, mely szintén nem került adásba, viszont a csatorna ennek hatására rendelte meg az immáron 13 évada tartó sorozatot.


A játék nagyon hangulatos, aki ismeri a korábbi South Park részeket, az biztosan jól fog mulatni rajta. Mindig feltűnik egy-egy régi arc, még a díjak is olyan ikonikus karakterekről lettek mintázva, mint a Redvás szendvics, Klyde béka, vagy éppen Terrance és Phillip. Beszólások terén is nagyot domborítanak a bogyókák, Cartman „Old people... they are everywhere" és „I... need... food" klasszikusai például folyton felcsendülnek, de aki angolul nézte a sorozatot, a beszédek során mindig észrevehet valami utalást a régebbi epizódokra.


Hangulatos és izgalmas játék lett a Let's Go Tower Defense Play, jó sokáig el lehet vele lenni, a szinte megunhatatlan stílusnak köszönhetően pedig időről-időre elővehető. A 800 pont nem sok érte, a 200 achievement pedig kevesebb mint egy hét alatt megszerezhető, ellenben igazán csak azok élvezhetik a játékot, akik a South Parkot és a tower defense stílust egyaránt szeretik. Értékelés: 8/10.



South Park S13E08: Dead Celebrities

Kinek örömére, kinek bánatára, de a celebek világa mostanra mindennapos elem lett a South Parkokban. A Let's Go Tower Defense Play játékkal egy időben, október 7-én bemutatott évadnyitó epizód, a Dead Celebrities is ezt a témát veszi elő, kifigurázva a közelmúltban elhunyt világsztárokat. Benne van David Carradine, Patrick Swayze, Billy Mays, és persze ki más kapná a főszerepet, ha nem Jacko. Spoilerek következnek.


A történet szerint Ike halott celebeket kezd látni, az egyik démon pedig továbbmegy, és egyenesen beleköltözik a testébe, átvéve a kisfiú feletti irányítást. Jacko szelleme
Nagyobb, hosszabb és vágatlan
A South Parkból 1999-ben mozifilm is készült. A Nagyobb, hosszabb és vágatlan címet viselő animációs film a sorozat stílusára épült, 21 millió dolláros költségvetésből készült, és a Guinness Rekordok Könyve is jegyzi, mint a valaha készült legtöbb káromkodást tartalmazó mozifilmet.
az, aki egy régi álmát szeretné megvalósítani azzal, hogy fiatal fehér gyerekké változik, Kyle azonban nem hagyja annyiban, és harcolni kezd vele. Az események innentől beindulnak, a végét pedig mindenki kitalálhatja, természetesen sikerül rendbe hozni mindent, és South Park lakói boldogan folytathatják kicsiny szürke életüket.


Évadnyitó epizódnak ritka gyenge lett a Dead Celebrities. A hatodik érzék és a Ghost hunters paródiák laposak, igazi ütős poénok nincsenek, illetve ha van is valami, még akkor is felfedezhető egy gyors hatásszünet, mint valami bárgyú kabaréban. A film nem pörög, Cartman nem szól be semmi bunkót, nincsenek meglepetések, az egyetlen durva jelenet, mikor a doktornő kiesik az ablakon. Ezzel a teljesítménnyel pedig alulmúlta még a tizenegyedik évad záró epizódját is - ebben volt az, ha emlékeztek, hogy a lányok egy listát csináltak a szexis fiúkról, és Kyle az utolsó helyet kapta. Egyszerűen unalmas, ideje lenne visszatérni a néhány évvel ezelőtti színvonalhoz! Értékelés: 3/10.



South Park Xbox 360 Premium theme

Az új évad amolyan előfutáraként szeptember 28-án megjelent egy prémium kategóriás téma is az Xbox LIVE-on. A cucc kemény 240 MS pontba kerül, és a Dashboardunkat hivatott feldobni egy South Parkos háttérrel, illetve némi témába illő grafikai elemmel.


Séf bácsi halála
Séf bácsit 2006-ban írták ki végleg a sorozatból, miután a karakterét szinkronizáló Isaac Hayes afro-amerikai soul énekes egy vita után otthagyta a készítőket. Isaac Lee Hayes 2008. augusztus 11-én 68 évesen hunyt el.
Pénzünkért cserébe általános wallpaperként megkapjuk a colorádói kisváros látképét, illetve mint minden prémium téma esetében, a barátlistánk ezúttal is új köntösbe bújik. Láthatjuk a kinyírt Kennyt, a tricikliző Cartmant, a kosaras álmokat dédelgető Kylet, a játszótéren andalgó Stant és Wendyt, továbbá Butterst, Káosz Professzort, illetve a Terrance és Phillip párost. Az egyes menüpontokba belépve feltűnnek egy csoportban a főszereplők is, míg a beállításokban a tizedik évad Medvedisznóemberes részében megismert barlangjelenet fogad minket. A téma hangulatos és szép, viszont nem éri meg az érte elkért pontmennyiséget, úgyhogy csak egy erős közepest érdemel. Értékelés: 6/10.



South Park: Mega Millionaire

A South Park: Imaginationlandet az iPhone Sorozatunk második felvonásában már teszteltük nektek, Butters akkori szivárványgyűjtögetésénél most viszont egy fokkal komolyabb játékot kaptunk. A szeptember 22-én debütált mobiltelefonos Mega Millionaire-ben a srácok egy japán TV-show résztvevői, a 10000 Yenes fődíj megnyeréséhez pedig mindössze végig kell görkorizniuk az akadálypályákon, összegyűjtve az ott elszórt pénzt és érméket.


A feladat persze nem egyszerű, a gyűjtögetést ugyanis halálos csapdák, kegyetlen szumósok, nyúlnak öltözött emberek és többek közt égből potyogó sushik is nehezítik. Összesen több mint húsz pályát kapunk, Stant, Kyle-t, Kennyt és
Fairplay
South Park városa az életben is létezik. A sorozatnak otthont adó utcákat coloradói sziklás hegységben található Fairplay városáról mintázták, akik nagyon büszkék arra, hogy híresek lettek.
Cartmant pedig oldalnézetből navigálhatjuk a mobiltelefon gombjaival, vagy iPhone esetében a készülék ide-oda döntögetésével. A játék amúgy nagyon aranyos, a külcsín a sorozat alapjaira épült, a különböző élénk színek pedig igazi japán hangulatot kölcsönöznek neki, egyetlen negatívuma van csak, hogy a karakterek nincsenek leszinkronizálva, a játék feliratokkal kommunikál velünk. De legalább az ára nincs elszállva, azt a 2,39 eurót simán megéri! Értékelés: 7/10.



Szasztok pöcsök, éééén leléptem!

Cikkünk végéhez érve lássunk egy gyors összegzést. Az új rész megtekintését követően fájó szívvel ugyan, de el kell mondanunk, hogy kifulladt a sorozat, talán a kilencedik évad volt még az utolsó nézhető szezon. Később persze akadt még egy pár ütős rész, a Rajzfilmek háborúja, a PSZT, a Világok harca, a Cartman szopása, az Élő hajléktalanok éjszakája és a Megaszar például fantasztikus, de Trey Parker és Matt Stone már rég nem hozza azt a formáját, mint az előző években. Az amerikai társadalom szarkasztikus görbe tükre ketté repedt, a South Park mélyrepülésben van, a történet már régóta csak aktuálpolitikai eseményekhez és celeb bulvárhírekhez igazodik. A poénok laposak, már nem lehet sírva röhögni a filmen, a sok most megjelent rajongói anyag, a konzoljáték, az Xbox-téma illetve a mobilos tartalom pedig hiába lett igényes és jó, igazából mind-mind a halál hírnökeinek számítanak. Ha ugyanis sikerült kinyerni az utolsó centet is az SP-ből, akkor végre le lehet húzni a rolót. Ne legyen igazam. Nagyon ne legyen igazam.

21.
21.
fojesz
Persze, hogy nézni fogják, több, mint tíz éve nézik, de ettől függetlenül a minősége egyre rosszabb.



Pont az utóbbi egy hónapban gondoltam rá én is, hogy te jó ég ez ilyen szar lett? (Sokáig ugyanis nem néztem a sorozatot, míg korábban nagy rajongó voltam.) A Family Guy viszont zseniális, első pár rész után voltak kétségeim, de egyre jobb ez. Mindenkinek ajánlom.
20.
20.
Gamelord
Ami rossz??! * Az évadnyitó Dead Celebrities epizód rettenetes, a sorozat talán valaha készült legrosszabb része

* Az Xbox 360 prémium téma nagyon drága, nem éri meg a pénzét

* A széria haldoklik, és nincs jel a feltámadásra

Nah én ekkora f*szságot még nem hallottam. Az Sp még mindig király, ez az új rész pedig egyáltalán nem mondható az eddigi legrosszabbnak. Az meg h a széria haldoklik.....úgy baromság ahogy van. Rengetegen nézik, és csak azért mert 1-2 okos ember folyton sír, attól még nézni is fogják.
19.
19.
hakydakillah
a játék nagyon jóóó lett, SP fanoknak kötelező :-) Bár ahogy a cikkben is áll, aki szereti a tower defence játékokat, azoknak fog igazán bejönni a game.

Mi már egy hete nyomjuk haverokkal, és megunhatatlan. :-)
18.
18.
Giga0509
15:Jaja,American Dad-ben Roger az ufó a legjobb :D



Family Guy-ban meg Stewie :)



South Parkban meg mindenki.Nekem eddig mondjuk tetszett,lehet az új részek már nem olyan jók...
17.
17.
SWBF2
Én a Family Guy, Amerikai Fater, Cleveland Show, Simpson család négyest nézem. South Park egy ideje már haldoklik sajnos...
15.
15.
InGen
Daks te tanulatlan alkoholista :D
15.
15.
17XxX17
Egy DS játéknak elmenne.
13.
13.
DrEVIL
A mai rész sztem elég f*szányos volt
13.
13.
Daks
Én elkezdtem az american fathert is, először nem hittem benne, klisésnek tűnt, de nagyon állat, nézzétek azt is! Roger a legjobb, az alkoholista foldonkivuli :P
12.
12.
bledzer
Ez haldoklik a Family guy meg egyre jobb, van amit nézni:D
11.
11.
Daks
Igen, ezt nem kell magyarázni :). Csak megfogalmazás kérdése, nevezhetnénk az új évad őszi felének is, de úgy nem férne ki a címbe :P
10.
10.
szegedi.gergely
7:

Azért "hagyták abba", mert minden évad közepén "abbahagyják" néhány hónapra, ugyanis nyáriszünetet tartanak, magyarán az évad kétszer 7 részre van osztva, már évek óta így megy, ég véletlenül sem évadnyitó epizód a Dead Celebrities. Amúgy tényleg gyenge volt. Ellentétben a 7. résszel (Kalózkalandok szomáliában :D )
9.
9.
Kyuubi
A játék és a sorozat is jó (kivéve a 13. évadtól). Am több ilyenféle cikk kéne.
8.
8.
damien!!!
Régebben én is nagyon szerettem a South Parkot de ezek az új részek annyira igénytelen szarok h nemigaz.
7.
7.
Daks
Mert a 7-nél abbahagyták hónapokra, és a 8-cal folytatódott most októberben :). By the way, tényleg úgy lenne a logikus, hogy az évadnyitókat kezdjék új számozással
6.
6.
tDr1v3r
Az S13E08 hogy lehet évadnyitó? Esetleg a 8. rész...
5.
5.
Doc.
southparkbol egy sandbox stilusu jatek lenne igazan jo
4.
4.
simon 555
a játékot nem tudom milyen mivel nincs MS pontom:D

de a sorozat tetszik!nekem nincs semmi bajom vele bár én még csak a 12. évadig láttam de nekem még azis tetszett!szoval sztem semmi gond nincs vele...
3.
3.
bzsp
az SP jó, Let's Go Tower Defense Play-t pedig letöltöm :D





2.
2.
Giga0509
Hát én imádom a South Parkot,de ha ilyen rossz akkor nem kell :S
1.
1.
Jocilus
Hát nekem nem vmi szimpatikus egy játék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...