Time Crisis: Razing Storm teszt

  • Írta: Ca$h
  • 2010. november 5.
  • deadstorm pirates, playstation 3, teszt, time crisis 4, time crisis: razing storm
Link másolása
A Time Crisis mindig is a szívem csücske volt, nem csak, azért mert sok éven keresztül dolgoztam különböző játéktermekben, és rengeteget toltam vele, hanem azért is, mert a stílus forradalmi volt. Sok víz lefolyt már azóta a Dunán, a kérdés már csak annyi, hogy képes-e még azt nyújtani, amit évekkel ezelőtt…

Miután a Sonynak köszönhetően kézbevettem a hihetetlenül aranyos és hibátlanul kidolgozott Move pisztolyt, majd belehelyeztem a fagyit, rögtön éreztem, hogy valami egészen különleges élményben lesz részem. Tudtam, hogy eljött az én időm; végre valahára az otthon melegségében és biztonságában élhetem át azokat a pillanatokat, amiket hosszú éveken át csak súlyos ezrekért tapasztalhattam meg a játéktermekben. Külön meglepetésként ért mikor megláttam, hogy a Blu-ray lemez három játékot is tartogat a magában. Természetesen első körben a Time Crisis legújabb fejezetét próbáltam ki, s meglepő módon nagyjából olyan öt perc játék után a lemez a heves érzelmekkel vegyített agressziómnak köszönhetően a sarokba vágva végezte…


Miért? Ennek legfőbb oka, hogy senki se készített fel arra, hogy a stuffhoz szükségem lesz egy Navi kontrollerre, tehát heveny döbbenetként ért a felismerés, miszerint minden idők egyik legélvezetesebb arcade játéktermi anyagában ezúttal nekem kell majd eldöntenem, hogy merre haladjak tovább, egyfajta elfuserált FPS címmé átalakítva azt, aminek nem szabadna ilyen irányba mozdulnia.


Lényeg a lényeg, a legújabb Time Crisisben szabadon mozoghatunk, illetve célozhatunk, úgy, mintha egy PC előtt ülve a billentyűzet+egér kombóval játszanánk. Veszélyes dolog ilyen irányba haladni egy olyan címnél, mint ez, főleg akkor, ha az irányítás kiforratlan és rendkívül frusztráló. Bizonyára bennem van a hiba és nem adtam elég időt ahhoz, hogy megtanuljam a kontrollt, de tény, hogy bal kézben a kontrollerrel, a jobban a Move-val nem valami élvezetes játszani vele. Én már csak abban reménykedek, hogy a jövőre megjelenő Killzone 3 azért jóval átgondoltabb irányítást hoz majd magával.


A lemezt tulajdonképpen a két kiegészítő ajándékjáték menti meg a totális bukástól, ezek pedig a Time Crisis 4 és a Deadstorm Pirates. Ezek a címek nem akarják meghazudtolni magukat, pontosan abban a kategóriában maradnak, amire kitalálták őket. Rendkívül élvezetes arcade címek, amik nem akarják a világot megváltani szuperötletes és mindent megreformáló irányításukkal. Nem lesz más dolgunk, mint célozni és lőni, amíg ezt az ujjunk csak bírja. Különösen nagy élményekben lesz részünk, ha a haver is átjön a saját fagyijával, és együtt aprítjuk az ellent, pontosan úgy, mintha egy játékteremben lennénk.


A Deadstorm Pirates különlegessége, hogy rendkívül egyszerű játékmenete miatt akár arra is lehetőségünk van, hogy egyszerre mindkét kezünkben egy-egy Move-ot tartva egyedül játsszuk a kétjátékos módot. Főleg, hogy a lövéseket keresztezve (Szellemirtók után szabadon) még brutálisabb tűzerőre tehetünk szert. Kellemes grafikára, muzsikára és pörgős cselekményre lehet számítani, mindenképpen érdemes egy próbát tenni velük. Valahol szégyellem is magam, hogy a Razing Storm ilyen szinten felidegesített, de higgyétek el nekem, hogy Navi kontroller nélkül, folyamatosan a szemünk elé irogatott idegesítőbbnél idegesítőbb feliratokat olvasgatva (ettől persze semmit nem látunk magából a játékból) esélyem se volt arra, hogy képes legyek erőt venni magamon az alaposabb tesztelésre.


Bizonyára lesznek olyan emberek, akiket megfog ez a játékmenet, de én túlságosan begyöpösödött rajongója vagyok a címnek, minthogy azzal is foglalkoznom kelljen, hogy merre menjek egy adott helyszínen. Én ezt nagy hibának érzem, kövezzetek meg, ha tévedek, de tény, hogy a másik két játék mindenképpen megéri a vásárlást, főleg azoknak, akik emlékeznek még a „zsebünk tele van 20-asokkal, menjünk Time Crisis-ezni” időkre!
           

19.
19.
Ca$h
#18: Én idáig két típust láttam, az egyik ez a piros, amitől olyan lesz a MOVE mint egy UFO-fegvyer - ilyen van nekem is és a képen is ezt láthatod a cikken belül. :) Meg van egy fekete ami leginkább egy revolverhez hasonlít, az nagyon gizda egy darab! :)

www.uberkonzol.hu
18.
18.
tundra
Csak pirosban lehet kapni a pisztoly-kieget?
17.
17.
Ca$h
16.
16.
tjames
#15: hát ez egy elég hülye cuppantós szmájli lett kacsintással kombinálva :)
15.
15.
tjames
#14: én is téged bro! ;*
14.
14.
Ca$h
Nincsen itt semmi gond gyerekek! Ez egy villámteszt, gyorsan kellett írni, a Razing Storm irányítása katasztrófa, amit mindenhol máshol is olvashattok, a többi játék a lemezen viszont nagyon jó, ezért kapott viszonylag magas pontszámot.

tjames. nincsen harag, bár utállak! :)
mephi. köszi! :)
12.
12.
zsilvolgyi
Nekem ez így már nagyon Wii-s.
11.
11.
tjames
#10: :)
Ca$h bizonyára érti hogy nem "fikáztam" őt én sem. De a tény az tény.
A stílusomat pedig visszaolvasva sem tartom sem bántónak, se kötekedőnek, se támadónak. Úgyhogy vállalom ez én vagyok ;)
10.
10.
mephi
#8: "A stílus maga az ember." Érted Te he?
Amúgy szerintem nyugodtan védhetem, támadhatom a cikk íróját normális kereteken belül, illetve véleményt is formálhatok a cikkjéről. De ha feltűnt volna én is azt írtam, amit Te, hiszen veled értettem egyet, csak ugyanakkor megértettem a cikkírót is, hogy neki csalódás volt a játék.
Részemről a téma lezárva.
9.
9.
tjames
#7: Aki nem élt...jah :)
8.
8.
tjames
#6: mit nem értettél te he? Idézem magamtól: "Ettől te sokkal jobbakat szoktál írni bro!"
Erre azt írod: (idézlek) "Ha minden cikke ilyen lenne, megérteném, amit mondasz."

Nem kell itten mentegetni Ca$h-t, nem alázni akartam, ismerem én nagyon jól milyeneket szokott írni...
7.
7.
nagymaciii
aki nem élt abban a korban hyog tolta tényleg a 20asokat.. az nem tudja megérteni a teljes felháborodást.. engem is zavarna..
6.
6.
mephi
#3: Ha minden cikke ilyen lenne, megérteném, amit mondasz. De időnként előfordulhat, hogy egy játék nagy csalódást okoz. Ez most egy ilyen eset.
Ettől függetlenül bárki kipróbálhatja. Nem biztos, hogy egy gyengébb pontszámú játék rossz is egyben.
5.
5.
Motig
#3: de ha egyszer ezel tényleg elszurták?! mert a TC rail shooter nem fps! arol nem is beszélve hogy az egyik legjobb széria! szóval szerintem teljesen érthető Ca$h érzése(megjegyzem én most a Crisis Zone -t nyomom játék gépbe és nem bírnám elképzelni fpsbe! sőt egy ilyen rail shootert sem tudnék el képzelni!)
4.
4.
Top Secret
#1: Nekem nagyon én szerintem azt kérek majd Karácsonyra.
3.
3.
tjames
Ez nem volt jó Ca$h!
Tök az jön le, mintha annyira felhúztad volna magad, hogy inkább a cikkel sem fárasztod magad. :(
Szívesen olvastam volna a MOVE-ról akkor, a pisztolyról, és a lehetőségekről....dea úgy látom a mozgás újítása teljesen berakta nálad a kaput :(
Ettől te sokkal jobbakat szoktál írni bro!
1.
1.
Miseew
Nekem nemtetszik a fagyi :P lehetne életszerűbb is a kontroller :) jó teszt :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...