The Witcher 2 Launch Party

  • Írta: Daks
  • 2011. május 16.
  • launch party, pc, the witcher 2
Link másolása
Vér, megvetés, szerelem, félelem, remény. Tagba szakadt öregember szedi lépteit sietősen, ezernyi bűnös arc veszi körbe, csillogó órája rablók, kurvák, nincstelenek tekintetét vonzza magához, még nem szállt le az éj, talán sértetlenül hazaér. Ez nem Temeria. Ez a Keleti pályaudvar. És a The Witcher 2 magyarországi premierje.

A középkori káosz pestisként fertőzi a modern Európát, emberek ontják egymás vérét néhány petákért, sötét sikátorok szedik áldozatukat, mint a nyáj beteg, lemaradt példányait a ragadozók, a Keleti pályaudvar farkasai úgy kebelezik be a 20-as E busz utoljára leszálló utasait. Temeria kegyetlen világa a szemünk előtt kel életre, a koszos taxidroszt, a kétes eredetű húst kedezményes áron kínáló gyrosos, és a füstös, kommersz piától bűzlő, filléres kocsma alkotta atmoszféra félelmet kelt még a legbátrabb szívekben is, de ki kész megharcolni démonaival, azt büszke tekintetek, és jéghideg söröskorsók várják.


A Baross Étterem csendes sziget a zűrzavar közepén, jöjj, kalandor, foglalj helyet közöttünk, barátok, játékostársak, csinos fogadólányok várnak rád, itt kényelmesen töltheted óráid, míg felkészülsz a hazaútra. A The Witcher 2 premierjére a lehető legizgalmasabb helyszínt sikerült megtalálnia a PlayOnnak, a cégnek, mely azért felel, hogy a játék felkerüljön a hazai boltok polcaira, díszcsomagolásban, lokalizált leírással, magyar felirattal.


A küldetés tökéletesen sikerült, a játék olcsóbbik, hagyományos kiadása finom, csillogó borítót kapott, az egyik DVD rejti Geralt kalandjait, a másik pedig a videókat és zenéket is tartalmazó extrákat, hogy a Gyűjtői Csomag gazdag kínálatáról ne is beszéljünk, szívmelengető kincsesbánya ez egy szerepjátékosnak. A The Witcher 2 ma este mozdult meg először, a játékból korábban már kaptunk egy béta változatot, Zoenn azóta mély sebhelyre emlékeztető gyerektetoválásokat hord teste különböző, hanyagul mindig fedetlenül hagyott testfelületein, a The Witcher 2 végleges változata azonban csak most lepleződött le.


A játék első óráját élőben követhettük figyelemmel, a kivetítőn mintha egy mozifilmet nézne az összesereglett vendégkör, a harci jeleneteket komoly érzelmek, mély gondolatok, és izgalmas párbeszédek váltják. A magyar nyelv rettentően jó lett, irodalmi, akár a Vaják könyv, melyet tetovált kollégánk szintén végigolvasott a játék megjelenésének alkalmából, itt még angolosan, witchernek szólítják a főszereplőt, de minden más hibátlan magyarsággal és nyelvtannal tárul elénk, az olcsó tükörfordítások kora lejárt.


Hősünk kalandos múltjáról mesél börtöne nagyhatalmú vallatójának, a király mellett harcolt, mondja, s a háború valósággá válik, nem sokkal később a csatamezőn találjuk magunkat, sátrunkban, egy gyönyörű, pucér hölgy társaságában. A fiatal tanácsadó napjaink nőideálját testesíti meg, hamvas, formás, napbarnított testének kevesen tudnának ellenállni, mellei tökéletesen állnak, pöckösek, kerekdedek. Némi búcsú után viszont nem vár ránk gyengédség, bele kell vetnünk magunkat a csatákba, az ostrom ellen csak karddal lehet védekezni, a diplomácia immáron tehetetlen.


Az eseményre a hazai játéksajtó mellett meghívást kaptak a Szörnyvadász játék hűséges résztvevői is. Szeged, Debrecen, Székesfehérvár, Pécs és Budapest kalandorai, kik korábban megfejtették a titkos kódokat, s felkeresték az üzenetek által körülírt rejtekhelyeket, immáron megpihenhetnek, a játék utolsó állomására érkeztek, egy szerencsés nyertes közülük pedig hazavitte a Witcher 2-es motívumokkal díszített gamer PC-t, nem lesz immáron gondja a program futtatásával, ha olvasol minket, jelentkezz a kommentekben, gratulálnánk neked itt is. S hogy mi lesz azokkal, akik nem nyertek vasat, de nem is tudják min futtatni a játékot? Nem tudjuk biztosan. A pletykák szerint már készül az Xbox 360-as változat, ez persze nincs megerősítve, de felcsillan a szeme mindenkinek, aki hall róla, ritkán kapnak a konzolosok egy igazán mély, és komoly RPG-t, éhesen várjuk hát a koncot.

Kapcsolódó cikkek

22.
22.
nero66
#20: Kemény 2 ember, akit láthatsz xD
21.
21.
bitbandita
Sz*ar a pc port, mint az elsőnél? lol....
20.
20.
Józsi_Doe
Lol, a 3 képen nagyon nézik azt a cenzúrázatlan ágyjelenetet :)
19.
19.
Macifasz
#14: Nyugi, ugyan az a helyzet vele, mint az elsővel volt annó. Magyarán szar a PC port, amit majd új driver, és a patch, amin már dolgoznak, változtatni fog. Csak sajna, ezek nem holnapra lesznek készk.:-(
18.
18.
koffein
17.
17.
Adamknight
Na majd valamikor felkeresem a boltot. Erre érdemes beruházni.
16.
16.
343i
#15: Nem, nem kapott. Csak magyar felirat.
15.
15.
koffein
2. rész is kapott magyar szinkront akkor, ha jól értelmezem a szövegben. Bizonytalan vagyok mert a steam nem tünteti fel, hogy lenne magyarul is
14.
14.
Shadowkill
Igencsak jó játék,de a rendszerkövetelményeknek ne döljön be senki.
Én eléggé a minimum fölött vagyok,de még igy is szaggat minimum beállitásokkal a játék.
Azt hiszem nem fogok ezzel játszani egy jó pár hónapig,amig nem lesz uj gépem :(
13.
13.
p.balou
12.
12.
Kreto
Teszt mikorra várható?? Ki van rajta az ügyön?
11.
11.
Normen1976
#10: :DDD, prémium verziót :P Majdnem lett egy kiadóm díszdobozban :)
10.
10.
Normen1976
Vagány hír :). Gondolom elsősorban azok vettek részt a mókában, akik részt vettek a játékban is.

Részemről kb. 1 hónappal ezelőtt rendeltem meg a prémium kiadót. Épp az imént érkezett meg, egy nagyon minőségi díszdobozban a gama. Jelenleg a telepítés megy :P. Meglehetősen lassan...

A csomagolással maximálisan meg vagyok elégedve, és hamarosan eldől, így leszek-e a beltartalommal is :). Sajnos éjszaka dolgoznom kell, de addig lesz időm tesztelni.

Nagyon kedvet kaptam a könyvhöz is, úgyhogy az is felkerül napokon belül a polcra. A Witcher univerzum egy olyan egyedi életvitelű, berendezésű, környezetű világ ami szerintem kihagyhatatlan minden szerepjáték kedvelő részére mind játék, mind könyv formájában.
9.
9.
HATRED
a bevezetőn beszartam a röhögéstől :D. de sajna ez télleg így van. Az aréna plázának szarabb helyet keresve se találtak volna.
8.
8.
Quent1n
#7: Ránézésre nem sokból maradtunk ki. :) Gears 3 biztos 100x ütősebb lesz.
7.
7.
Ra1D3n
Volt erről valami hír, hogy launch party lesz? :O Esküszöm elmentem volna rá, de semmit nem tudtam erről :S. Nah sebaj, majd szeptemberben remélhetőleg a Gears 3 launch-ra eltudok menni :D
6.
6.
Quent1n
Ziccer maradt ki. :) Ezt a Budai Várban kellett volna megtartani! :)
5.
5.
The Lone Drow
#4: Láttam, be is szólt a pincér :D
4.
4.
Daks
#3: Pedig meghívtalak volna egy pogácsára, 3 tányérral is benyomtunk, míg nem jöttek a szendvicsek :)
3.
3.
The Lone Drow
Jól sejtettem én, hogy ott ültök előttem, de végül is nem voltam biztos benne, szóval inkább nem köszöntem oda:D, lényeg, hogy remek rendezvény volt, gratulálok a nyerteseknek!
2.
2.
Teletabi
Ejj kell nekem ez a gamma!!!
1.
1.
bacilus
de rég vártuk már ezt a napot:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...