Cut The Rope: Experiments villámteszt

  • Írta: Ca$h
  • 2011. augusztus 7.
  • cut the rope experiments, iphone, teszt
Link másolása
Eleged van már az Angry Birdsből, a csapból is csak ez folyik és még mozifilm is készülni fog? Talán hallottál már az örökké cukorkára éhező kis Om Nomról? Lehet őt nem szeretni? Hát itt van akkor neked egy teljesen új rész, lássuk is, de ízibe!

Tény, hogy az Angry Birds őrületesen nagy siker lett, talán minden idők legnagyobb siker sztorija, de számomra mindig is a Cut the Rope volt az, ami közelebb állt a szívemhez. Gondolom, nem kell senkinek se bemutatni ezt az imádnivaló kis játékot, akinek mégis, az vessen magára. Ma tudtam meg a nagy hírt, miszerint kijött egy új rész, rögtön meg is vettem iPhone-ra, és a biztonság kedvéért iPadre is.


Jogos a kérdés, hogy vajon mivel nyújt többet ez a rész, mint az előző, hogy vajon miben lett más, és mire fel van az alcím, ami kísérleteket jelent. A nagyjából három másodperces kis intróból sajnos nem derül, ki, hogy most Om Nom életének az előzményeit kísérhetjük-e figyelemmel, vagy éppenséggel csak a kaland folytatódik. A tényállás viszont maradt a régi, kedvenc kis sárkány-béka-bébihibridünket újfent megtalálják egy dobozba zárva és ő persze ismét semmi másra nem vágyik, mint egy kis cukorkára. Ami változott, hogy ezúttal új gazdája egy tudós lesz, aki mindenféle érdekes kísérlettel próbál rájönni Om Nom mivoltára.


Aki annak idején megvette az első részt és folyamatosan leszedte az ingyenes csomagokat hozzá, már megszokhatta, hogy eddig a játékmenetben való változást az aktuális doboz környezete okozta. Tehát például a varázs dobozkában találkozhattunk először a varázskalapokkal, míg mondjuk a kozmikus dobozkában volt megfordítható a gravitáció. Ezúttal azonban nem a környezetünk lesz hatással a logikai feladványokra, hanem mindenféle őrületesen eredeti és poénos kis kütyü.


Az első pakkban hasonló feladványokat lehet találni, mint amit idáig megszokhattunk, csak ezek a megszokotthoz képest jóval komplexebbek és dinamikusabbak lesznek. A második csomagban már találkozni fogunk a zseniális cukorágyúval, ami pillanatok alatt kilő a célpontra egy tapadókorongot, ezzel új köteléket létrehozva a célpont és a fal között, vagy ott lesz a harmadik pakk, amiben a felfüggesztést bármikor, kedvünkre szabadon engedhetjük, majd újra visszatapaszthatjuk. Ez így leírva kissé zagyvának tűnhet, de a gyakorlatban nagyon könnyen megtanulhatóak.


Az új Cut the Rope azonnal levett a lábamról, a legfőbb gondom csak annyi volt vele, hogy a nap végére már ki is toltam mindegyik pályát három csillaggal és megint tűkön ülve várhatom a folytatást. Szerencsére most azonban már két címhez is jönnek frissítések, lassan csak utolérjük az Angry Birds mágikus hármasát, én drukkolok a fejlesztőknek. És ti?

Értékelés: 9.5

Kapcsolódó cikkek

14.
14.
Supra
OFF: A World of Goo engem valahogy nem fogott meg...
13.
13.
Supra
Jó kis game, de számomra még mindig az Angry Birds a legjobb! Ebben csak az nem tetszik, hogy túl egyszerűek a pályák, 1 perc alatt megvan a 3 csillag. az AB-ben van, hogy egy óra hosszzáig elidőzök egy pályán, mire kimaxolom!:D
12.
12.
a3a
#11: World of Goo se marad le utána:D:D:D:DD:D:
11.
11.
Wrangler
Angry Birds...meg ez.. hát pff. próbáljátok ki a Plants vs Zombies-t!!!!! az irtó jó. csajom is bírja ezerrel, a csúzlis madarak meg már irtó unalmasak
8.
8.
Griffin
#5: Épp ez a gond, nekem felesleges egy iPod, kocsiban zenét hallgatok, azt is telóval, és játszani csak gépen vagy xboxon szeretek, otthon, nyugiban. Úgyhogy sajna ez a játék nekem kimarad :S
6.
6.
norbi97
Ugye jön androidra?:D
A simát már végignyomtam 3 csillagosra:D
5.
5.
Dogmatix
#4: iPod :D occón szereztem :)
Nekem ha tetszik 1 játék akkor nyomom mindenhol nem csak buszon meg vonaton :D Főleg mivel gyalog járok mindenhova :) Persze egy győr-pest távot vonattal teszek meg de akkor meg zenét hallgatok nem játszom
4.
4.
Griffin
Szívesen kipróbálnám a játékot, de nekem csak telóm van, feleslegesnek tartom ezeket az i-cuccokat... Kár érte :S
3.
3.
assassino
pont most lett meg full 3 csillag :D
nagyon jó kis játék:)
1.
1.
Dogmatix
sajnos csalódnom kellett a játékban, pedig 1ik kedvencem. Nagyon egyszerűre sikerült mindegyik box. Szerintem max 1 óra alatt végigjátszható.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...