Burnout Crash! villámteszt

  • Írta: Ca$h
  • 2011. október 11.
  • burnout crash, teszt, x360
Link másolása
Mikor először megláttam, hogy minden idők legélvezetesebb autóversenyes játékából egy kis árkád címet fognak csinálni, bevallom, kicsit elkeseredtem. De aztán tettem vele egy próbát, mert a Criterionban idáig nem kellett csalódni. Hölgyeim és Uraim, itt a Burnout Crash!

A Burnout rajongókat nem igazán kényeztették el manapság, igaz, az utolsó részhez (Paradise) olyan durva tapaszok jöttek, amik már kitesznek egy komplett új részt, de ezek akkor se enyhítették éhségünket. A Crash-t maximum annyira lehet új résznek nevezni, mint mondjuk az izometrikus grafikával ellátott új Tomb Raidert (Guardian of Light). Szóval, aki erre számít, ritka nagyot fog koppanni.


Amiben viszont vérbeli Burnout, az a hangulat, a jól megszokott, idióta indipop muzsikák és az a őrületes játékmenet, amit mindig is imádtunk. Az élmény olyan, mintha kivennénk az eddigi részekből mindenki nagy kedvencét, a Crasht, felhelyeznénk a kamerát a magasba, és belekevernénk egy kis flipperes pontozási rendszert és hangeffekteket. Az eredmény egy igazi Burnout, egy stresszoldó szórakozás, amire mindig is hivatott volt ez a sorozat.


A játékmenet egyébként nagyon egyszerű, pontosan olyan, amilyen eddig is volt, a különbség talán csak a pontszerzési lehetőségekben rejlik. Első körben bele kell csapódnunk egy nagyobb forgalomba, majd a megfelelő pillanatban felrobbantani magunkat (crashbreaker), ha sikerül folyamatosan ütközéseket okozni, akkor ez kivételesen újra és újra fel fog töltődni. Idővel olyan extrákat kapunk majd, mint a rendőri kordon, a mágnes autó, vagy éppenséggel a végső pusztító tornádó. Egy dologra kell csak figyelni: nem szabad elengedni senkit, még a mentőautónak se kegyelmezhetünk. Közben persze a narrátor folyamatosan magyaráz, egyik bónusz jön a másik után, a dicséretek folyamatosan követik egymást, nekünk meg le nem bír szakadni az arcunkról a vigyor.


Minden egyes pályát háromféleképpen tudunk megcsinálni, a különbség csak az időkorlát és az elengedhető autók száma lesz. Ahogyan előrejutunk a játékban, egyre több autó válik elérhetővé, és persze ott lesz a Hot Pursuitból megkedvelt autolog is. Ez itt is remekül működik, a kérdés már csak az, hogy van-e elég haverunk live-on, és hogy ők is megvették-e a címet egy remek kis versengéshez.


A Burnout Crash egyetlen komoly hibája talán az, hogy igazán nagy élvezetet csak a vérbeli, kiéhezett rajongóknak fog nyújtani. Aki nem ismeretes a korábbi részekkel, azok hangulatával, stílusával, annak könnyen felejthető lesz az anyag. Éppen ezért alakult így a pontozás, ami egy fan számára akár 1-1,5 ponttal is többet érhet majd. Én fanatikus vagyok! Imádtam is rendesen! Veletek mi a helyzet?

22.
22.
laca009
Vérbeli burnout??? ööö tegyünk már ez a fos mellé bármelyik burnout-ot... és nem nem érdekel hogy nem egy olyannak készült mint amit már megszoktunk de akkoris ez nagyon szar...
21.
21.
5T3V3N
#20: Hát igen a Guns 'n Roses paradise city című száma nem épp indipop, pláne a Nabucco- Rabszolga kórus-a XD
Ez a game meg egy rakat hm... Szóval a készítők miatti tisztelet miatt nem írok szart. Ez egy rakat NEM burnout..!
Mondjuk a következő IGAZI Burnout lehetne például: Burnout: Highway to Hell és a zenei felhozatal az AC/DC köré épülne.. Nah? Valaki? :D
20.
20.
lugosi
Mekkora marhaság ez a játék... Szégyen a Burnout sorozatra.

A cikkíró figyelmébe pedig, aki szerint a "jól megszokott indipop muzsikák" vannak, az gondolja már át még egyszer mondjuk a Paradise zenéjét...

Jó volna nem írni ekkora hülyeségeket!
19.
19.
Nathan
18.
18.
kistopci
Hát én játszottam a demojàval PS3-on. Nagyon nem tetszett és ha ilyen egy burnout hangulatú biztos nem veszek.
17.
17.
nermal93
Nem ismerem a Burnout-ot de így elsőre olyan mint a GTA 2 rajzfilmes változata. :)
16.
16.
#13: Ilyen alapon akko' hasogassunk még:) Azt tuttad', hogy az egy-gyík egy fiktív személy azonosítására alkotott elnevezés... No a másik, hát az meg amit csinál ? :))))
15.
15.
Samu
Hát ez valami állat!Ki kell próbálnom... De hogy jön ide Lara Croft? ;)
Én már a Hasselhoff-os reklámnál éreztem,hogy ez kell :))))
14.
14.
Ca$h
#13: Tudom ... nagyot hibáztam ... elnézést! :((((
13.
13.
InGen
Ejnye Cash. DE HÁT A LARA CROFT AZ NEM IS TOMBRÉDER, VÁGOD??????????!?!?!?%
12.
12.
Blyan000
#11: Nem akartam én korrekciót, jó az ahogy ott van. :)
11.
11.
#6, #8: Ha nem vetted zokon és amúgy is igaza van már szerencsétlennek, akkor kijavítod ? :D
10.
10.
Ez valami eszméletlen jó, ilyen kell nekem ! :)))
9.
9.
Blyan000
#8: Oké, tehát szakmaiság off, rajongóság on, és a tények meg lóf@sz. Hé, nem kell ám felkapni a vizet csak mert valaki megjegyzést tesz egy cikkben leírtakra. Ha nem bírod ezt, akkor nem ezt kell választani. :)
Písz :)
8.
8.
Ca$h
#7: Attól még, hogy nincsen a nevében Tomb Raider a főszereplő miatt sokan annak veszik (köztük én is), a szőrszálhasogatás szép dolog, jó dolog, de megélni nem tudsz belőle, max túlélni ha rossznak hasogatsz ... zokon nem vettem, amiatt ne aggódj! ;)
7.
7.
Blyan000
#6: Ha majd én leszek cikkíró, lehet engem is zavarni fog az ilyesmi? :D Még nem tudom.... Hé, ne vedd zokon, de ettől ez még így van.
6.
6.
Ca$h
#4: Gondolom a testeden 1 db szőrszál sincsen a sok hasogatás miatt ... ;)

#5: Köszi az infót, lehet benéztem valamit! :/
5.
5.
Jinbobo
A mentőautónak azért kegyelmezzünk, sőt biztosítsunk neki tiszta utat, mert az eltüntet egy x-et ha netán volt már olyan autó amit elengedtünk. Semmi pont nem jár érte ha a mentős nem tud kimenni a pályáról.
Nekem egyébként tetszik, feszültséglevezetésnek nagyon is megfelel. Kellemes, hangulatos kis játék! Igaz nem üti az eddigi részeit, de nem is arra hivatott. Szal, én el vagyok vele...
4.
4.
Blyan000
"A Crash-t maximum annyira lehet új résznek nevezni, mint mondjuk az izometrikus grafikával ellátott új Tomb Raidert (Guardian of Light). "

Ez így azért marhaság, mert a Guardian of Light nem is a Tomb Raider brand alatt jelent meg, egyszerűen csak Lara Croft and the GoL, mindenféle Tomb Raider nélkül.
3.
3.
Ecneb
#2: a nintendo ds tulajok nem így vélekednek ;)
2.
2.
Blackbulldog
Ez mire jött ki Nintendo DS-re? Szánalmas.
1.
1.
Ecneb
Képről nekem elsőnek űrdongó jutott eszembe :P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...