Kinect Rush: A Disney Pixar Adventure teszt

  • Írta: Daks
  • 2012. április 6.
  • kinect rush: a disney pixar adventure, teszt, xbox 360
Link másolása
Toy Story, L’ecsó, Hihetetlen család, Fel és Verdák. Az elmúlt évek legjobb Pixar meséi ezek, milliók sírtak és nevettek együtt a kis hősökkel, kik most újra visszatértek. A Kinect Rush: A Disney Pixar Adventure pedig nem okozott csalódást, izgalmas és szórakoztató, pont olyan, amilyennek lennie kell.

Öt mese, egy lemezen. Kalandozhatunk Woody és Buzz miniatűr játékvilágában, a városi patkányok oldalán bejárhatjuk Párizs legjobb éttermeit, megmenthetjük a világot Mr. Irdatlan mellett, beállhatunk cserésznek Russell mellé, végül, de nem utolsó sorban pedig végigszáguldhatunk Kipufogófürdő főutcáján is, Matuka és Villám McQueen új kihívójaként. Van olyan gyerek a világon, akit ezek nem hoznak lázba? Kötve hiszem!


A Kinect Rush: A Disney Pixar Adventure ezernyi kihívást rejt magában, kinek volt szerencséje a Kinect Disneyland Adventures kalandjaihoz, az tudja, ezt csak kifulladásig lehet nyomni. A játékok megnyitják előttünk a mesék világát, történetben nem kapcsolódnak közvetlenül a filmekhez, annál izgalmasabb viszont felfedezni az általuk kínált újdonságokat. Új szereplők, új helyszínek, és új poénok várnak ránk, ami pedig a legjobb, hogy a főhősünk se egy megszokott karakter, a játékban nem mást alakítunk most, mint saját magunkat!


Első lépésként a Kinect bescannel minket, egy pár másodpercig mozdulatlanul kell állni, míg felméri testalkatunkat, s aktuális ruházatunkat, majd csinál egy digitális képet a fejünkről is, hogy ebből alkossa meg az új szereplőt. Nem Xbox Avatart kapunk, a játék egy sokkal szerethetőbb, s jobban kidolgozott figurát készít a kedvünkért, vigyázni kell viszont, mert ha félhomály van a lakásban, akkor könnyen lehet belőlünk néger, ilyenkor a scannelés nyugodtan megismételhető, a lényeg, hogy mi elégedettek legyünk az eredménnyel.
 

A kis főhős a Pixar Parkba kerül. Ez a szabadon bejárható játéktér Disneyland mintájára készült, a falain belül megismerhetünk egy-két hozzánk hasonló srácot, ami viszont a legfontosabb, hogy innen indul minden mese. A Toy Story, a L’ecsó, a Hihetetlen család, a Fel és a Verdák saját kerületet kapott, melybe belépve csupa olyan dolog kezd minket körbevenni, amit a filmben is láttunk, ismerős tárgyakba, épületekbe, és kiegészítőbe fogunk botlani, bármerre is járjunk - nagyon izgalmas az egész.


Ha sikerült választani a mesék közül, akkor a világító startkörre állva már indul is a móka. Minden mese hét pályából áll, melyeket kivétel nélkül lehet egyedül, illetve co-opban is tolni, csak be kell állni a másik mellé, és már kezdhetünk is, a jump-in jump-out rendszer gondoskodik a folyamatos akcióról. A társunk segíthet összeszedni a pályán szétszórt érméket, illetve jó hasznát fogjuk venni a közösen megoldható feladatok elvégzésében is, nem kell komoly dolgokra gondolni, a legkisebbeknek is menni fog minden.


A Kinect Rush: A Disney Pixar Adventure a standing active kategóriába tartozik. Állva kell játszani, magát a karaktert pedig a kezünkkel, illetve a testünkkel tudjuk irányítani, a Kinect természetesen elengedhetetlen tartozék mindehhez, nélküle el se indul a játék. A kézzel tempózva tudunk futni, a váll megdöntésével fordulni, helyben futással pedig sprintelni, de ezen kívül több tucatnyi mozdulat van még, lehet tárgyakat emelgetni, falat mászni, ugrani, úszni és evezni is, ha felsorolnám mindet, az egy bekezdésbe bele se férne. 


A szemünk nem panaszkodhat. A grafika részletes, mégis letisztult, a fények és a színek gyönyörűek, a képernyő nem hemzseg a speciális effektektől, de az nem is egy ilyen játékhoz illik, az összkép hozza a mesék látványvilágát, a látottak miatt összességében tehát egy rossz szavunk nem lehet. De ugyanilyen jól vizsgáztak a hangok is. A zene szuper, a kalandok közben folyamatosan hallani izgalmas kis dallamokat, eszméletlenül magával ragadó az egész, egyedül a magyar hangok hiányoznak az egészből, legalább a kicsik kedvéért egyszer megcsinálhatnák.


A Kinect Disneyland Adventures és a Kinect Rush: A Disney Pixar Adventure rokonjátékok, jelen cikkünk alanya, vagyis az utóbbi viszont mégse sikerült olyan jól. A játékélmény hibátlan, mindkettő nagyszerű kikapcsolódást, és rengeteg élményt nyújt, ezúttal viszont mindenből egy kicsivel kevesebb jutott. A pályák rövidebbek, a kihívások nem annyira változatosak, és míg Disneylandben egész napos felfedeznivalók vártak ránk, addig a Pixar Parkban alig lehet valamit csinálni. Inkább csak egy szép nagy hub lett, mintsem egy végtelen sandbox tér.


A néhány apró hibát leszámítva a Kinect Rush: A Disney Pixar Adventure fantasztikus játék lett. A hangulat nagyon jó, a kihívások szórakoztatóak, a mozgásérzékelős irányítás pedig hibátlan, a gyerekek imádni fogják minden percét, az egyszer biztos. Még sok ilyen játékot kérünk. Vagy legalább egy folytatást. Wall-E, Egy bogár élete, Némó nyomában, Szörny Rt és Brave, ebből pont lehet csinálni egy második részt.

5.
5.
Macccy
Pontosan ezek azok a játékok amik miatt baromijó a KINECT és ami egyelőre elég jól eladja. Főleg ha sok a gyerek a családban / ismerősi körben ...

Bár ilyenre még én is kattanok (27yrs) :P hehehe
4.
4.
dabbaska1000
Főleg az a verdás rész amikor a kocsival ugrathatunk meg minden ilyen van de csak ajánlani lehet ezt a játékot!Szupiii.
1.
1.
Yanez
Kár hogy nincs boxom,ezt most kipróbálnám!Igaz már kinőttem az ilyen játékokból.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...