RAW: Realms of Ancient War villámteszt

  • Írta: Daks
  • 2012. december 5.
  • raw: realms of ancient war, teszt, x360
Link másolása
A négy királyság seregei elbuktak. Észak, kelet, nyugat és dél földje a gonosz kezében van már, kín és szenvedés söpör végig büszke nemzetünk ártatlan lelkein. A remény azonban nem veszett még el teljesen.

Mi vagyunk a kiválasztottak. Emberek, tündék, törpék, mind elestek már, ezreket küldtek csatába, vissza azonban senki se tért, a király legnagyobb lovagjai halottak rég. Egy ősi legenda szerint azonban van kiút a pokolból, a háború legsötétebb óráiban feltűnik egy hős, ki megnyitja a túlvilág négy kapuját, s különleges erejével visszaküldi a gonoszt a mélybe. Bennünk van népünk minden bizodalma. 


Sötét és komor hack and slash akciót köszönthetünk a RAW: Realms of Ancient War személyében. Be kell járnunk a négy királyság vidékét, s legyőzni megszállóinkat. Százezres hadsereg ellen rántunk pengét, három karakter merészkedik a feladatra, a harcos, a varázsló, és a tolvaj mind eltérő jellemzőkkel bír, válasszuk meg hősünket jól, győzelmünk múlhat rajta. Hatalmas kaland vár ránk, észak emberek uralta fagyos hegységei hatalmas titkokat, s gyilkos erőket rejtenek, míg keleten, a törpék földjén a tűz és a sötétség szedi áldozatait. Nyugat a tudás bölcsője, a tündék világa, dél pedig a víz és a bátorság vidéke. Hideg sör és meleg étel sehol se fogad minket, a magunk urai vagyunk, a túlélésért küzdünk, a sajátunkért, és a birodalomért.


A játékmenet egyszerű. A hadjárat elején gyengébb ellenségekkel találkozunk csak, minél bentebb megyünk viszont az ismeretlenbe, a kihívás annál nagyobb lesz, vérben fogunk tocsogni, de nem a miénkben. Hősünket a csatákban folyamatosan fejlődik, erősebb lesz, és keményebb, félteni nem kell tehát. Tizenhét tulajdonságot tudunk tápolni, életerő, mana, ügyesség, állóképesség, sebzés, védekezés, mindenre oda kell figyelni, különben elbukunk.


Van szintlépés és képességfa. Fejleszthetjük támadásainkat, és újakat is tanulhatunk, az ABXY gombokra kitehető hotkeyként a négy kedvencünk, akkor járunk jól, ha távolsági fegyverekkel, és közelharci képességekkel is rendelkezünk. Több tucat ellenség fog ránk támadni, az út minden méterén, kaszabolni kell őket halomra, az elhullott lények pénzt és felszerelést dobnak el, előbbit a városokban költhetjük el, utóbbit pedig eladhatjuk, vagy magunkra tehetjük. Fegyverek, sisakok, mellvértek, lábbelik, gyűrűk és ékszerek fogják zsákunk mélyét ékesíteni, az inventory előhívásával rendszerezhetjük a lootot, ha pedig túl sok lenne belőlük, akkor eldobhatunk párat, kell a hely a jobb daraboknak.


A játékot lehet egyedül, vagy kétszemélyes co-op módban tolni, s van egy különleges képességünk is, mely mindenképpen említésre méltó. Az észak királyától kapott erőnk segítségével inkarnálódni tudunk, harc közben elhagyhatjuk testünket, hogy az ellenség bőrébe bújva belülről romboljuk szét a gonosz seregét, az erő nem tart sokáig, annál gyilkosabb viszont, főleg, ha egy nagyobb fenevadat sikerül becserkészni.


A harc izgalmas és akciódús, nagy kár viszont, hogy a játéknak nincs semmi egyénisége. A történet klisés, a hősök sablonosak, a gameplay pedig nem mutat semmi újat, ugyanazt kell csinálni benne, mint minden hasonló játékban, az öreg recepttől a készítők ezúttal se tértek el. Ettől függetlenül viszont szerethető az egész, én legalábbis kifejezetten kedvelem a stílust, s a kivitelezéssel sincsenek gondok. A látvány és az irányítás hozza az elvárt színvonalat, talán csak az audio gyenge, sorozzuk az ellenséget, a hangszóróból pedig ugyanaz a kardcsapás szól folyamatosan, a zene se emlékezetes, de ez legyen a legnagyobb bajunk.


A RAW: Realms of Ancient War demója elérhető már rég, nézd meg, s ha tetszik, ruházz be a teljes verzióra. A játékért 15 dollárt, vagy 1200 MS pontot kell perkálni, nem egy Diablo III, de ennyi pénzért tuti vétel. Most ugyan tele a megjelenési lista, fogunk viszont még unatkozni idén, hideg téli estékre, unalmas karácsonyi délutánok tökéletes választás ez.

 

6.
6.
Quent1n
#4: Egyszerű a site elég mélyponton van ami az írókat illeti. Felvétel helyett ez van. Ma úgy kattintottam ide, hogy "nah van végre egy BO2 teszt?" de semmi csak ez a tök átlag játék.
5.
5.
PAtr0n
#4: Azokat én is hiányolom már. :)
Mondjuk kezdhetnék a BO2-vel, az már "régóta" kint van, a Messzi sírás 3 még elég új, de persze az is érdekel.
A játékhoz hozzászólva, lehet egy próbát megérne, de ahogy olvastam a tesztet, akkor már sokkal inkább a Torchlight 2.
4.
4.
Dark_Temptation
OFF: hol van már 1 far cry 3 vagy a black ops 2 teszt? :)
3.
3.
Cooper911
Én tuti kipróbálom. Főleg ha karácsonykor leárazzák.
Ebben a stilusban szerettem még a Throne of Darkness-t az kijöhetne mostani szintü garfikával.
2.
2.
Jared
Hát ez a játék nem az én világom sajna :(
1.
1.
DON GONDOCS
Jó kis játék, egy végigjátszást megér
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...