2012 legjobb játékai

  • Írta: zoenn
  • 2013. január 8.
  • 2012, év játéka szavazás, végeredmény
Link másolása
Itt a Gamekapcson demokrácia uralkodik, nálunk a nép akarata szent. Eszünkbe sem jutott, hogy önkényesen mi kiáltsuk ki 2012 legjobb játékait, inkább az olvasók elé toltuk a szavazógépet. S jöjjenek a várva-várt végeredmények!

A kategóriák egyszerűek, mégis hosszú percekre való tanakodással kecsegtettek. Szűken egy hét állt rendelkezésetekre ahhoz, hogy megszavazzátok a tavalyi év legjobb videojátékait különböző kategóriák alapján. A jelöltek megérdemelten kerültek a reflektorfénybe: magazinunk cikkei az elmúlt egy évben remélhetőleg mindenki számára szolgáltak útmutatásul. Ment is a fejvakarás: a locska szájú fanboyok az utolsó percekig hirdették az igét. Előnytelen helyzetbe egyik produktum sem került, rajtunk nem múlt: kíméletlenül kiszűrtük a csalás legapróbb jelét is. A szerkesztők kényelmesen hátradőltek a székükben: a nyertesek sorrendjét Ti, azaz az olvasók állították össze.

Az eltérő vélemény és ízlésvilág azért több ponton is találkozott: a legjobbak szép lassan elhúztak a riválisaik mellett, a végeredmény pedig kikezdhetetlenül megszületett. Idén mi is örömködünk egy kicsit: rekordszámú szavazat futott be hozzánk - nem kevesebb, mint 4559 voks. A legjobbakat köszöntse vastaps, a pezsgőt is kotorjuk elő a hűtőből, és igyunk a patinás játékfejlesztők még patinásabb alkotásaira!

Az év akciójátéka

Az akció-kalandjátékok mezőnye iszonyatosan durva címeket vonultatott fel, ám az egyikük toronymagasan verte a mezőnyt: a kategória szavazatainak 47 százalékát szerezte meg, azaz 1767 voksot. Úgy látszik alaptalannak bizonyult a vérbeli "rajongók" aggodalma: az új helyszínnel, főhőssel és történelmi korral birokra kelő Assassin's Creed III mindenkit elsöpört maga körül. Lehet, hogy Connor nem olyan romantikus alkat, mint Ezio, ám a félig indián főszereplő tomahawkjával szétcsapott a riválisok között, teljesen megérdemelten.

A második és a harmadik hely sorsa már sokkal szorosabb küzdelemben dőlt el, de végül a nyugtatókkal és a whiskyvel telenyomott Max Payne 3 lett az ezüstérmes 880 szavazattal, míg a harmadik helyre Corvo libbent fel 860 vokssal. Utánuk jócskán lemaradva kullog a Hitman Absolution (584) és a Sleeping Dogs (398).

Az év autós játéka

A menetrendszerűen érkező NFS-ek és Forma 1-es játékok mellett tavaly dömping volt a kartjátékokból is, ám a győztes egy olyan alkotás lett, amely egyetlen platformon indulva iskolázta le a több fronton támadó nagyágyúkat. Az Xbox 360-exkluzív Forza Horizon 1114 szavazattal szakította át a célt. A veteránokból álló Turn 10 és a Playground csapata megmutatta, hogy kell nyitott világú autós címet készíteni Colorado vidékén, csipetnyi fesztiválhangulattal megbolondítva az egészet.

Hiába szidják úton-útfélen az aktuális Need for Speedet, az a nagy helyzet, hogy a játékosok még mindig odavannak érte. Az NFS: Most Wanted esetében, bár már nemigen emlékeztet az ugyanolyan címen futó elődjére, a Burnout-utóíz megtette a hatását: második a műfajban 912 szavazattal. A F1 2012 csekély újdonsággal felvértezve is elég volt a harmadik helyre 734 vokssal. Őt követi a Dirt: Showdown (554) és hátul kullogva a WRC 3 (142).

Az év verekedős játéka

A papírforma ismét érvényesült: a Tekken Tag Tournament 2 fölényes győzelmet aratott a maga 912 szavazatával. A Namco Bandai csapatos csapatása pont olyan jó, mint az elődje - ráadásul zseniális hangulattal van megáldva. A többiek messziről nézték az összefűzött kombókkal felvértezett kooperatív bunyókat. Nem hiába várták már annyian.

A tavalyi évben jó pár sikeres frencsájz kapott egy újabb számozott részt, a bikinis leányzókkal hódító Dead or Alive 5 fele annyi szavazatot kapott, mint az első: 495-öt. Míg a harmadik helyen Street Fighter X Tekken crossover tanyázik 440 ponttal. Negyedik WWE '13 (401) és ötödik a Soul Calibur V (392).

Az év platformjátéka

Hiába jelent meg 2012-ben jó pár letölthető független alkotás, hiába hódít már Mario Wii U-n is, a Gamekapocs olvasóinak többsége még mindig a LEGO-címekért van oda. Ezen nincs is mit csodálkozni: A LEGO The Lord of the Rings a Traveller's Tale karrierjének csúcspontja - 844-en szavaztatok rá. A filmtrilógiából ismerős jelenetek köszönnek vissza humoros formában, de a nyitott Középföldén is rengeteg a felfedeznivaló. A győzelemhez 844 szavazat kellett.

A második helyen tanyázik a zombiapokalipszis után játszódó, sötét hangulatú és gondolkodásra sarkalló oldalnézetes cím, a Deadlight - 736 szavazattal. A bronzérmet 514 vokssal ismét a dán építőkockák hozták: a LEGO Batman 2: DC Super Heroes több ponton változtatott az addigi recepten - a játéktér nyitott lett és szereplőink megszólaltak. Negyedik a New Super Mario Bros. U (358), míg az ötödik a Mark of the Ninja (297).

Az év szerepjátéka

RPG-fronton a tavalyi év a 3-as szám jegyében telt el: Shepard kapitány és Diablo immáron harmadjára uralta a képernyőket, ám a fölényes győzelmet az előbbi aratta. A Mass Effect 3 epilógusa bár megosztotta a közönséget, a siker egy percig nem volt kérdéses: 1980 szavazatot gyűjtött, 977-el többet, mint a Blizzard fenegyereke. Kíváncsiak lennénk, ha a Skyrim DLC-it is bevontuk volna a harcba, akkor milyen végeredmény született volna...

Az ezüstérem tehát a Diablo III nyakában lóg 1003 vokssal, míg a harmadik helyre jócskán lemaradva a Torchligt II futott be 268 pontot gyűjtve. A negyedik a Dragon's Dogma (213) és az ötödik a Kingdom's of Amalur: Reckoning. A Risen 2-re mindössze 94-en szavaztatok.

Az év MMO-ja

A prémium online szerepjátékból tavaly is hiány mutatkozott, s igazából csak két markáns cím között válogathattunk - szemben a free-to-play játékokkal, melyek úgy szaporodnak, mint a gomba. Az ArenaNet Guild Wars 2-je állva hagyta a legfrissebb WoW-kiegészítőt, meggyőző sikert aratott a kategórián belül. Fittyet hányt arra a vádakra, miszerint hiányoznak belőle a hardcore lehetőségek és túlságosan a casual játékosokat célozza meg. Az 1406 szavazat mindenképpen elismerésre méltó és nincs igazuk a fanyalgóknak. Punktum. 

A pandarenek feltűnése csak a második helyre volt elegendő: a World of Warcraft: Mists of Pandaria 941 voksot kapart össze. A dobogó harmadik fokára a TERA állhatott fel 287 szavazattal, amit a két fenti cím mellett szinte el is felejtettetek. Hasonlóan a The Secret Worldhöz - a 280 pontja csak a negyedik helyet jelenti.

Az év lövöldözős játéka

Talán a legnagyobb rivaldafény a shooterek összecsapására irányult - nem véletlenül. Több sikeres frencsájz új résszel jelentkezett, rengetegen várták a műfaj megújulását. A legjobbnak kijáró babérkoszorú sorsa idén nem az EA és az Activision között dőlt el, hanem Bobby Kotick kompániája és a Ubisoft közt. Annak ellenére, hogy a Far Cry 3 futott be utoljára, a legtöbb szavazatot a Rook Island-beli ámokfutás harácsolta össze. A végtelen szabadságra és trópusi atmoszférára 2184-en voksoltatok - tavaly elvesztették varázsukat a háborús FPS-ek. Mondhatjuk, hogy hála az égnek?

A Call of Duty: Black Ops 2-re még feleannyi szavazat (879) sem futott be, mint a győztesre, de a Borderlands 2 harmadik helyét jelentő 688 is elenyésző mennyiség. A Halo 4 sajnos nem került fel a dobogóra: 613 vokssal követi a legjobbakat - a konzol-exkluzívok hálátlan szerepe már csak ilyen. Negyedik a multiplatformosodott Counter-Strike: Global Offensive (257), míg a kategória legnagyobb vesztese a Medal of Honor: Warfighter, ami csak 226 szavazatra volt jó. Ideje újra átgondolni a brand jövőjét, kedves EA!

Az év sportjátéka

Olyan kategóriával állunk szemben, melynek végkimenetele évről-évre semmit nem változik. Így volt egy 2012-ben is: a magyar egy focis nemzet, legalábbis elméleti szinten. A FIFA 13 elképesztő fölénnyel nyert - kereken 1800 szavazatot tudhat magáénak. A jelek szerint a tendencia nemigen akar megváltozni: a FIFA-sorozat pont annyi újdonságot hoz minden esztendőben, amiért megérje újra és újra beruházni rá. A valósághű szimuláción van még mit csiszolni és meg merünk esküdni rá, hogy az EA Sports játéka jövőre is ott lesz a dobogón.

Amibe pedig folyton beletörik az EA bicskája, az a kosárlabda. Bármennyire is serénykedik, képtelen életet lehelni az NBA Live-ba, így aztán konkurencia híján az NBA 2K13 nyakába került az ezüst 394 szavazattal. A harmadik a foci grundos változata, a FIFA Street 255 ponttal. Negyedik a Madden NFL 13 (222) és az ötödik a Pro Evolution Soccer 2013 (211). Radikális változások ide, még több licenc oda, úgy látszik a Konami végleg elbukott a riválisával szemben. Szükség van még PES-re egyáltalán?

Az év stratégiája

Egy fokkal jobb a helyzet RTS-ek terén, mint 2011-ben, amikor is az elsőség sorsa nem volt kérdéses. Tavaly azonban a Shogun 2 és a Civilization V is újabb kiegészítővel jelentkezett és a tizenegynéhány éve pihenő ufós cím is visszatért. Ez utóbb lett a befutó: az XCOM: Enemy Unknown fergeteges győzelmet aratott 1244 szavazattal, köszönhetően annak, hogy a sorozatra jellemző keménység és taktika szinte átjárta a produktumot - ilyen egy tökéletes reboot.

A Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai még addon mivoltja ellenére is megszerezte a második helyet 716 vokssal, míg a Civilization V: Gods & Kings a maga 439 szavazatával a bronzéremre volt elég. A magyar NeoCore fejlesztése, a King Arthur II a negyedik (308), míg a Gyűrűk Ura-féle MOBA-klón, a Guardians of Middle-Earth az ötödik (285). Jövőre nagy csata várható a Rome 2 és a Company of Heroes 2 között.

Az év mozgásérzékelős játéka

Követve a piac trendjeit egy új kategóriával bővítettük a felhozatalt. A Kinect és a Move éppúgy hozzátartozik a mindennapjainkhoz, mint a fejhallgató vagy a billentyűzet - még akkor is, ha a többség csak céltáblát lát rajtuk. A casual közönség rendkívül fontos a nagy kiadóknak, így mi sem mehetünk el e játékot mellett. A Ubisoft-féle Just Dance 4 uralta a kategóriát, 623 szavazatot ért el, mert táncolni még mindig jó, fogyni meg pláne. Napjaink kedvenc rádióslágereire rophattuk a szenzor előtt, számos házibulit aranyba foglalva. A Gangnam Style DLC megvolt?

A második helyet - nagy meglepetésre - a Fable: The Journey csípte meg 498 vokssal. Úgy látszik a Lionhead hiába ment szembe a sorozat védjegyeivel, a kinectes mellékágat mégis imádtátok. A harmadik helyre szintén egy táncjáték, a Dance Central 3 futott be. Negyedik a Nike+ Kinect Training (375), míg az ötödik a Sorcery (298).

Az év letölthető játéka

A dobozos kiadások mellett tovább nőt a digitálisan elérhető címek aránya és sok esetben bebizonyították, hogy a művészi értékük olykor még a teljes árú alkotásokat is lepipálják. Az epizodikus megjelenésű The Walking Dead: The Game teljesen megérdemelten aratta le a babérokat 1205 szavazattal. A képregényes látványvilágba, a kiélezett helyzetekbe és a drámai történetmesélésbe Ti is belefeledkeztetek. A Telltale Games egy kikezdhetetlen mestermunkát alkotott öt epizódon keresztül: egy kevés zombitrancsírozás mellett a játékosok döntésein volt a hangsúly. Idén jön a második évad!

A Rovio Dühös Madarai továbbra is termelik a zöldhasút - pláne, hogy a finnek jó érzékkel pacsiztak le George Lucas hagyatékának őrzőivel, így az Angry Birds Star Wars szépen fel is kúszott a dobogó második fokára 907 szavazattal. A bronzérem a Deadlight nyakában csüng, nem véletlenül: az oldalnézetes platform komor környezete és mondanivalója a csontunkig hatolt. Negyedik a Mark of the Ninja (226), s ötödik a Trials Evolution (201).

Az év csalódása

Be nem tartott ígéretek, hosszú nyúlt várakozás után kéretlen pofára esés, nagy költségvetés, de silány minőség. 2012-ben több alkalommal is csalódnunk kellett a fejlesztőkben, de hogy melyik lett a legócskább produktum, azt Ti döntöttétek el helyettünk. A Danger Close masszív marketinghadjárata mit sem ért: hiába tuszkolták belénk, hogy a Medal of Honor: Warfighter lesz a valaha volt leghitelesebb akciójáték, a végeredmény nem lett más, mint egy sablonos cső-FPS, mindenféle innováció nélkül. 1047-en gondoltátok úgy, hogy a sorozat rossz irányba halad, s a készítők nemhogy nem tudtak előrelépni, még a kötelező szintet is alig ütötték meg. Kár érte, és reméljük, hogy a jövőben hallunk még a frencsájzról.

Érdekes képzavar alakult ki a második helyen: a Need for Speed: Most Wanted úgy lett ezüstérmes a legrosszabb játékok között 926 szavazattal, hogy az év autós címei kategóriában szintén a dobogó második fokát csípte meg. A tanulság: legalább annyian szeretik, mint ahányan imádják. A 007 Legends harmadik helyén nem lepődtünk meg: 602-en voksoltatok az új Bond-játék ellen - teljesen jogosan, az Eurocom azóta lehúzta a redőnyt. Csalódottsági listánkon negyedik a Resident Evil: Operation Raccoon City (594), de a Call of Duty: Black Ops 2 ötödik helye (570) is felér egy figyelmeztetéssel: jövőre még több újdonságot kérünk a militarista shooterbe!

Az év platformja

Konzolok jönnek-mennek, már a tömegközlekedési eszközökön sem kell lemondanunk a játékélményről, s újságot is táblagépeken olvasunk. A világ változik, a magyar játékos nem: továbbra is PC a legkedveltebb platform - ráadásul a 2189 szavazat olyan elsöprő, hogy egy percig nem merült fel az, hogy a konzolok csak egy kicsit is megszorongatnák. A PC él és virul, ráadásul a multiplatform játékok is szebben festenek rajta - ami elvárható, elvégre egy középkategóriás videokártya árából már egy Xbox 360 is bőven kijön. Számítógépeken egy sor mást dologgal is elüthetjük az időt: filmet nézhetünk, internetezhetünk, facebookozhatunk. Ja, hogy ezekre már a konzolok is képesek? Tanácstalanul vakarjuk a fejünket...

Olvasóink a második helyre szavazták meg a Microsoft Xbox 360-át 1173 vokssal, míg a harmadik helyen a Sony-féle PlayStation 3 csücsül 723 ponttal. Tavaly sem változtak az erőviszonyok, de ha jövőre érkezik a következő generáció, már szorosabb lehet a befutó. Az okostelefonoké a negyedik hely (323), a tableteké az ötödik (167). A PS Vita és 3DS sehol sincs, nem beszélve a Nintendo új üdvöskéjéről, a Wii U-ról sem.

Az év játéka

És akkor jöjjön az, amire mindenki várt! Illene némi hatáskeltő szünetet tartani a bejelentés előtt, de mi nem az a médium vagyunk. 2012 legjobb játékának kijáró titulusért két Ubisoft-féle alkotás küzdött, egészen az utolsó órákig nem volt biztos az első hely sorsa. Van szerencsém bejelenteni a Gamekapocs olvasói szavazásának győztesét - azaz 2012 legjobb játékát - a Far Cry 3-at! A montreali csapat alkotása vitathatatlanul kiemelkedő: habár a dzsungeles-tengerpartos helyszín máshonnan is ismerős, az 1333 szavazatot bezsebelő Far Cry 3 megmutatta, hogy milyennek kell lennie egy sandbox FPS-nek. Teljes szabadság, elfogadható sztori, járművek, szépséges fegyverarzenál, élettel teli vadon - egy olyan főgonosszal, mint a pszichopata Vaas. Mások másutt is próbálkoztak már a nyitott világ receptjével, de a Ubisoft minden aspektusát tökélyre fejlesztette.

Mindössze 76 szavazattal lemaradva lett második az Assassin's Creed III. Az amerikai függetlenségi háború időszakában játszódó cím 1257 voksot ért, míg a dobogó harmadik fokára a legjobb RPG, azaz a Mass Effect 3 került fel 644 szavazattal. Őket követi a Dishonored a negyedik helyen (470) és a Max Payne 3 az ötödiken (393). A Call of Duty: Black Ops 2 csak a hatodik 379 szavazattal, hetedik a Diablo III (351), nyolcadik a Borderlands 2 (348).

A legjobban várt játék

Olvasóink 62 százaléka várja a 2013 tavaszán megjelenő Grand Theft Auto V-t, 2440 szavazattal nyomatékosítottátok legfőbb kívánságotok tárgyát. A Tomb Raider 747 voksot kapott, míg a BioShock Infinite 712-t.

Előre 2013-ban is!

Ezúton szeretnénk megköszönni az érintetteknek, hogy időt szántak ránk, még akkor is, ha 2012 nem tartozik a legjobb évek közé - már ami a minőségi alkotások számát illeti. Ennek ellenére nem unatkoztunk az elmúlt 12 hónap során, mindenki kedvencekre lelt, amivel aztán elüthette hosszabb-rövidebb szabadidejét.

Kapcsolódó cikkek

87.
87.
kasta13
szerintem 2012 ben az a Assassin's Creed III volt legjobb az érdemelné az év játéka címet
86.
86.
Hogy merik a just dance-t játéknak nevezni?
85.
85.
csabi490
Fifa 13 <3

Szerintem így korrekt, egyetértek a cikkel.
84.
84.
Patrik5463
Nálam az év játéka a Borderlands 2 EGYÉRTELMŰEN! Nagyon jó sztori! Hihetetlen mennyiségű fegyverek! ( az 1 milliót el is hiszem tőlük! ;) ) és nem csak hogy sok van de minden mást tud! Az NPCknek van személyisége ! A mellék missziókból hihetetlen mennyiség! Hatalmas mapp! Nálam a Borderlands 2 vitte a pálmát! ;))
82.
82.
br1Koo
#81: Én valahogy a multiját se tudtam komoly szinteken elképzelni, max ilyen publámulásra.. Persze ha te erre értetted akkor egyetértek
81.
81.
Pain
#80: Pontosan! CoD-ból a MW1-2-t bírtam, mert jó volt a vérfrissítés. Aztán kiveszett a varázs és csak döntik tucatszámra. Egyszerűen nem tudnak újítani. Bár sztem nem is akarnak, a legtöbb ember a multiért veszi meg, így a single kampánnyal nem kell sokat törődni.
70.
70.
Quent1n
#56: Volt alkalmam kipróbálni :) Elismerem, hogy fejlődött de ugyanazok a gyengeségek megvannak benne mint a 4-ben, ezt pedig az én gyomrom már nehezen veszi be pláne 12 ezerért. Írtak egy jobb sztorit pofoztak a multin de most ennyi az egész? Azért ez a munka messze van egy FC3-tól nagyon persze az is tény, hogy ez egy sorozatgyártott cím. 5 CoD-ot kellett megélni, hogy multiban azt díjazzák jobban aki csinálja a feladatokat? :S Ezeket a dolgokat már a 4 után meg kellett volna lépni de értékelem, hogy ezt is megéltük :)

A FC3-nak is vannak gyengeségei de azért jóval több munka van benne mint az utóbbi évek CoD címeiben ezt remélem mindenki elismeri :)

mézeshurka: "nem két évente kéne codot csinálni" Ebben egyetértünk. :)
69.
69.
br1Koo
#58: köszönöm.. végre valaki aki értékeli azt a játékot azért ami.. komolyan minőségi és minden részletéről árulkodik az odafigyelés és a profizmus.
68.
68.
shatterhand
Most Wanteden nem csodálkozom. Piszok jó lett szerintem.
FC3 nekem unalomba fulladt. AC3 nagyon jó lett, de egyszer elég volt végigvinni. Mass effect3 még engem is levett a lábamról pedig sose játszottam az elődeivel. Fifa13 nem érint,mert pest szeretem.
LEGO-t meg nem lehet megunni. Telitalálat ez a sorozat.
66.
66.
robi009
#65 nem kötekedek , nem szokásom , de olvasd el még egyszer figyelmesen amit írtam
64.
64.
csoki0619
#61: :-). Ez eszembe sem jutott. Igazad van, az tenyleg hulyeseg lett volna. Na de sebaj. Remelem a kovetkezo resznel kijavitjak a 3-as hibait, es osszehoznak egy utos sztorit. Bocsi az ekezetekert, de nekem igy gyorsabb.:-)
61.
61.
robi009
#54 sokban igazad van , de azt is vedd figyelembe h egy 2012.12.21-re koncentráló játékot , az adott dátum előtt 1-2 nappal , vagy után kifejezetten logikátlan lett volna kiadni , igy maradt idő a kijátszására.
60.
60.
Dark_Temptation
és a legjobb lószimulátor merre van? :/
59.
59.
elfdefender
Én csak azért nem szavaztam, mert egy csomó játékkal nem is játszottam, úgy pedig nem lett volna tisztességes a sorrendem. Idén év végén már leesik az ára a legtöbb tavalyi nagyágyúnak, akkor majd beszerzem őket. Kár, hogy már akkor nem lehet szavazni:). A Mass Effect 3-at tenném meg győztesnek, ha mindenáron voksolnom kellene, a többire csak a különböző oldalak kommentjei által van rálátásom, s ezáltal a Far Cry 3-at meg a Dishonored-et biztos beszerzem majd.
57.
57.
Jinbobo
hát elég érdekes, hogy némely cím év végén jelent meg, de mégis díjazottak lettek.
Az XCOM enemy nekem egyáltalán nem tetszett, még a demóját sem toltam végig, de ezek szerint sokaknak vált kedvencévé...
Tekken Tag tournament2!!! Ezzel teljesen egyetértek, meglepődtem volna ha nem kapott volna ennyi szavazatot. Nálam spec az év játéka is lett! Aki ps3 al nyomja, online, és vs-zni akar benne, jelöljön be.
GTA5 meg egyértelmű hogy a legjobban várt game. Bár jó magam várom a The Last Us című játékot is, na meg a DMC-t.
56.
56.
greenmelon
#55: Azért a HSZ-ed kiválóan példázza, hogy a BO2-vel még biztosan nem játszottál.

Az AC3 szerintem fasza lett, ez a világ nagyon jól el lett találva benne, ez volt az első AC ami rá tudott venni arra, hogy játsszak vele. Az FC3 is jó lett, de számomra valami hiányzott belőle, plusz nagyon látszott rajta, hogy az előző rész motorjára épül.
A Forza Horizon viszont brutál jó lett, megérte megvenni miatt az xboxot. :)
54.
54.
csoki0619
AC3 csak azert nyert a kategoriajaban mert annak idejen Ubi-nal kitalaltak egy alapkoncepciot,-koritest ami azota is vilagsiker. Mindegy milyenre sikerul az adott resz, a lenyeg h egyedi es kategoiajaban elso(mellekesen nem sok vetelytarsa akad e teren). Azt meg a legnagyobb fanok is belathatjak, h ez a jatek egyre lejjeb csuszik a minosegi lejton. Erzodik rajta a kapkodas es az olyan szintu butitas h az mar hihetetlen. Milyen dolog az h egy jatek megjelenese utan egy nappal mar letoltheto egy elore elkeszitett patch, ami szamos siralmas hibat javit ki az amugy rengeteg penzert arult jatekban.Ertem en h elotte mar leszallitottak a kesz jatekokat, es nem volt lehetoseg a javitasra, de nyugodtan lehetett volna tolni azon a megjelenesi datumon. Nem okozott volna meglepetest ha eltoljak a megjelenest. A befejezes meg olyan lett mint a sotlan leves, Hiaba sozol utana az mar nem az igazi. Mintha nem az lenne a jateklegfontosabb resze. Hiszen azert jatszasz vegig egy jatekot, h a vegen azt mondhasd " Na ez igen,ezert megerte". Nekem nem volt ilyen feelingem a vegen. Csalodott vagyok, es remelem nem vagyok egyedul ezzel.
53.
53.
janoo
ja, a LEGO The Lord of the Rings nagyon ott van
52.
52.
AzRaeL
úgy veszem észre több embernek van X doboz 360as gépe mint Játszó állomás 3asa, de miért? talán a '' Fleshelés '' miatt? Az ára miatt biztos nem :D mert a ps már olcsobb. De tökmind1 csak kérdeztem.
Rpg terén nálam még mindig a Dark Souls a nagy kedvenc ;)
A GTA V-röl meg annyit,hogy :@........
AKÁR MÉG ÉV JÁTÉKA IS LEHET =)
De azért kiváncsi vagyok,hogy a The Last of Us mennyi szavazatot kapott volna. ;)
Na megyek Limbozni >.
49.
49.
kukac450
Gratulálok a nyerteseknek! Szerintem teljesen korrektek vagytok, körülbelül az ízlésem szerint szavazott mindenki. Szeretlek titeket 2013-ban is!
46.
46.
markoci555
nem szavaztam de kb jó a lista
45.
45.
alexcargooo
hol a csaj a kezdőlapon lévő képről??
44.
44.
KőbányaKispest
Év akciójátéka AC3. Röhej bazmeg...:D:D:D Ez a játék ha tavaly jött volna ki, azt se tudnák, miez.
Év szerepjátéka Mass effect 3.... ez a világ szánalma kb...:D:D:D
43.
43.
kharami
#41: Ha ez igy van, akkor tényleg már annak járna a bann aki konzol vs. pc vitát szít és mindenkinek aki folytatja! Ez kezd már marha unalmas lenni! Én szerintem ezért kéne már bann!
42.
42.
br1Koo
#31: Az első prototype is unalmas volt egy idő után marhára, és a második is ugyanaz kb..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...