2013 tavaszi MondoCon beszámoló

  • Írta: Daks
  • 2013. április 8.
  • 2013 tavaszi mondocon, Rendezvény
Link másolása
Magyarország legnagyobb anime, manga, sci-fi, fantasy és videojáték találkozója visszatért. Ha szereted a keleti kultúrát, és imádsz beöltözni, akkor a MondoConról ezúttal se hiányozhattál!

Április első hétvégéjén különös alakokkal telt meg a Hungexpo. Kétméteres fegyverek, színes haj, bunda, harisnyatartó és combig érő csizma, a lányok átlagos viselete volt ez, ezrek gyűltek össze a Budapesti Nemzetközi Vásár területén, hogy kedvenc karakterüknek öltözve köszöntsék a tavaszt. Ha voltál már ilyen fesztiválon, akkor tudod, mit jelent rajongani valamiért, itt nem néznek ki, ha rajzfilmhősnek, varázslónak, vagy rohamosztagosnak képzeled magad, a különc az, aki normális. Sőt ingyen ölelést is kaphattál. Bárkitől.


Két teljes nap telt így. A 2013 tavaszi MondoCon programja pedig ezúttal se volt szegényes, szombaton a K csarnok nagyszínpadán AMV vetítéssel és versennyel indult a nap, volt harcművészeti előadás, majd bemutatkozott több külföldi fesztivál is. Ebéd után pedig következett az, amire mindenki várt, a Cosplay Craftmanship és a Lara Croft hasonmásverseny teljesen megtöltötte a csarnokot, az egyszerűbb házi készítésű ruháktól kezdve a döbbenetes igényességgel kidolgozott, profi cosplayekig felvonult minden, nézd a képeket, le fog esni az állad. Volt aztán énekverseny, kvíz, ParaPara Fake Starz bemutató, és tombola, a programok viszont nem értek véget, a többi épületben is folyamatos volt a mozgolódás.


A Kultúr Korner csarnokába látogatva evőpálcika versenyre, és getto cosplayre lehetett nevezni, szemétből és ócskaságokból kellett jelmezeket csinálni, míg a Zeneteremben énekverseny és karaoke, a Fogadóban pedig Kinect, Just Dance 4, Naruto Storm 3, Forza Horizon, League of Legends, Playstation és Wii U várta a rajongókat. A táncpadozás és a DDR a 25-ös Csarnokban kapott helyet, a főszerep pedig este a szerelmeseké lett, a Randi.Con összehozta a bátortalan lelkeket. Ha egész délután szemeztél Pikachuval, de megszólítani nem merted, itt lehet, hogy ő maga jött hozzád.


Vasárnap cosplay performance, Taiko koncert, Light Up Nippon vetítés és Eurocosplay volt a K csarnokban, utóbbin eldőlt az is, ki képviselje hazánkat a londoni nagy nemzetközi megmérettetésen. A nagyon várt Japan is Here programsorozat a Kultúr Kornerben zajlott, volt gasztronómiai előadás, teaszertartás bemutató, képzőművészeti, nyelvi és népzenei előadás, illetve novella író-olvasói beszélgetés is. Érdekességként pedig fel lehetett próbálni néhány eredeti yukatát is, voltak férfi, női és gyerek modellek, a hagyományos japán nyári öltözetben egy pár percre Tokióban érezhetted magad, rendkívül hangulatos volt az egész. 


A kedvencem a vásár volt. Olyan ereklyékkel teltek meg itt a polcok, melyeket máskor komoly vadászatok útján is közel lehetetlen beszerezni, könyvek, figurák, ruhák, különböző csecsebecsék, ellenállni nekik lehetetlen. Rendkívül hangulatos volt feltúrni a kínálatot, de ha nem akartál venni semmit, akkor is érdekes volt itt szétnézni. Apró kezek nyüzsögtek mindenütt, néhányan saját jelmezüket csinosították tovább, de olyan is volt, aki egy teljes hátizsákot töltött meg. 


Büszkén jelentjük pedig, hogy a gamer részleg egyik házigazdája nem más volt, mint a Gamekapocs hivatalos játékboltja, a Konzolok Szervize. Csináltak nyereményjátékot, lefotóztak szinte mindenkit, aki jelmezt viselve arra tévedt, illetve rendeztek kvízt is, kiosztva a helyes válaszokért vagy ezernyi apró mütyürt. A piros pólós KSZ hoszteszlányok gyönyörűek voltak, de a Kinectes csajok is elbővültek minden férfit, s akkor a cosplayes hölgylátogatókat még nem is említettük. Goromba lánnyal nem lehetett találkozni, fotózásnál mindenki mosolyogva állt be a lencse elé, ha ismerkedni akarsz, csak kérdezd meg, hogy minek öltözött, majd dicsérd, ahogy csak bírod, hidd el, nyerő leszel vele. 


A napi belépő 2500, a hétvégi bérlet pedig 3800 volt, melyből 1000, illetve 2000 forintot le lehetett vásárolni. Ennyi pénz pedig igencsak nem sok egy ilyen fantasztikus programért, egész nap elszórakozott az ember, én nem unatkoztam egy pillanatra se. Sőt, irigyeltem azokat, akik korábban jöttek, és később mentek, találkozunk a 2013 nyári MondoConon, ha eddig nem voltál egyiken se, legközelebb tényleg gyere.

Kapcsolódó cikkek

4.
4.
slawter
#3: Hmm, lehetseges, mert valoszinüleg arra megyek, amelyikre tudpk, mert vagy Györben leszek, vagy Nemetorszagban, es sajna nem tudok mindenre elmenni :/. De jelmez az lesz, mar biztos! :D
3.
3.
hedzsooo
#2: HoldfényCon-ra jönni fogsz Slawter? :) Én oda tuti megyek, valószínű saját jelmez is összejön, mégha ne mis lesz annyira durva, ill. profi majd. ^^ :)
2.
2.
slawter
köszi a beszamlolot! Remelem nyari is ennyire jo lesz, azt mar mi is celbavesszük. ^^
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...