The Jak and Daxter Trilogy Vita villámteszt

  • Írta: Daks
  • 2013. június 29.
  • jak and daxter trilogy, teszt, vita
Link másolása
A dinamikus duó tripla trambulinról vetett fejest egy kihagyhatatlan klasszikus kalandba. A The Jak and Daxter Trilogy egy éve PS3-on hódít, most pedig itt van Vitán is, ez a módi. Sorry.

Kamaszkorunk hősei visszatértek. Az Uncharted és a Last of Us címeket jegyző Naughty Dog nem készített mindig felsőkategóriás akciójátékokat, a 90-es évek közepén az ő fejükből pattant ki a Crash Bandicoot, illetve 2001-ben ők hozták el nekünk a Jak and Daxter sorozatot is. Manapság egymást érik a remake és HD collection csomagok, íme hát egy újabb ezek közül, ezúttal hordozható konzolra.


Három játékot kapunk egy dobozban. A Jak and Daxter: The Precursor Legacy, a Jak II: Renegade és a Jak 3 címeket tartalmazó The Jak and Daxter Trilogy változatlan tartalommal hozta el nekünk a szőke hőst, és az ő vidra-menyét barátját, a történetet ismerjük és imádjuk. A trilógia nyitórészében keményen kell harcolnunk, hogy Daxter visszaváltozhasson emberré, míg a folytatás 300 évet repít minket előre az időben, ahol a főszereplő Haven City sötét, és kegyetlen világának foglyaként bosszút esküszik az őt bebörtönző gonoszok ellen. A játék a harmadik résszel teljesedik ki, Spargus City ezernyi feladatot és veszélyt rejteget, a túlélés még sosem volt ennyire kemény és embert próbáló, jó érzés újra a két őrült bőrébe csöppenni.


A trilógia élénk színekkel teli, nagyfelbontású grafikát kapott. Az összkép jól mutat a kézikonzol apró képernyőjén, ezt a HD feldolgozást szeretjük, nem azt, mikor nagygépen erőltetik az öreg játékokat, ott nem néz ki jól egyetlen klasszikus se. A készítők a külsőségeket illetően tökéletes munkát végeztek, s ez még semmi, a Jak and Daxter Trilogy-t felkészítették némi Vita-élményre is. Ennek megfelelően több olyan minijátékkal is találkozhatunk, mely az érintőképernyő segítségével oldható meg, illetve lehet használni a hátsó touchpadet is. Ez utóbbi mondjuk inkább bosszúság, mint segítség lesz nekünk, a tapi négy sarka egy-egy gombot helyettesít, néha bénán fogjuk meg a konzolt, és nem tudjuk, hogy hősünk miért nem csinálja azt, amit akarunk tőle. Kikapcsolni nem lehet, együtt kell élni vele.


A játék egy letűnt generáció gyermeke, erre mindenkinek fel kell készülnie. Az irányítás nehezebb, a játékmenet lassabb, a kihívás pedig keményebb, mint amit az utóbbi időkben megszokhattunk, kudarc és harag vár ránk, hacsak nem tudunk testileg, lelkileg mi is átalakulni. Aki most szeretne megismerkedni a sorozattal, az valószínűleg csalódni fog benne, a rajongók viszont megnyugodhatnak. A Jak and Daxter Trilogy azt az élményt kínálja, amit tíz évvel ezelőtt egyszer már átéltünk, Vitán PS2-zni jó, ez nem vitás, jaj.


Kellemes csomag lett a trilógiát egyben tartó új Jak and Daxter játék. Egy dolgot sajnálunk csak, hogy a Combat Racing kimaradt belőle, mindez persze nem akkora hiba, mint mikor a Silent Hill és a Hitman új kiadásából hagytak ki egy-egy alap epizódot, nélküle mégse teljes azonban az élmény. Ettől függetlenül aki teheti, szerezze be. Már csak a régi idők emlékéért is.

3.
3.
Blyan000
A Crash Bandicoot anno szerintem abszolút top kategóriás játék volt - bitang nagy rajongótáborral.
2.
2.
KeXxX
Én azért kipróbálnám mert tetszett, majd ha Store-n leárazás lett akkor beszerzem, mint anno a Sly-t.
1.
1.
Yanez
Tervben van, de nem most. Amúgy meg már vártam ezt a tesztet, köszi! Csak valamiért azt hittem, hogy többet fog kapni. Én tudatlan :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...