A legjobb ingyenes horrorjátékok III.

  • Írta: zoenn
  • 2013. szeptember 14.
  • a legjobb ingyenes horrorjátékok III., free-to-play, pc
Link másolása
A lidércnyomás folytatódik, ráadásul nem is akármilyen felhozatallal. A harmadik adag a depresszió, az öngyilkosság gondolata, a bezártság és a kilátástalanság táptalaján mozog. Felkészültél? Nem hinnénk.

A gyűjtemény nem új keletű dolog: íme, az első és a második rész, hogy képben legyél.

Három a magyar igazság, így a befejező részben még tovább tágítjuk a határokat. Már eddig is alaposan próbára tettük az idegeket, de most próbálunk túllépni az őrületen is. Vajon mi történik, ha minden kötél szakad? Hol van az emberi tűrőképesség határa? Felfogjuk a felfoghatatlant is? Mártírok vagyunk és a saját kárunkból tanulunk - természetesen továbbra sem költünk egy lukas garast se ezekért a morbid élvezetekért.

Cry of Fear

Attól eltekintve, hogy egy friss verzióról van szó, a Cry of Fear nem mai darab. Az eredeti Half-Life modjaként született, s a Team Psykskallar még tovább polírozta a belső nézőpontot használó alkotást. Honnan jön a félelem, miből táplálkozik a sötétség? Mi történik velünk, miért őrülünk meg? Ezekre a kérdésre kapsz választ a játékból, melynek története az öngyilkosság kérdésével, a depresszióval és a fájdalommal foglalkozik. Ha megfordult már a fejedben hasonló gondolat, akkor saját felelősségedre vesd bele magad, akár a kooperatív módban is. A grafika nem egy nagy durranás, de a fejlesztők kihoztak belőle mindent, amit csak lehetett.

Letöltési link.

Heritage

A történetben egy fiatal nőt alakítunk, aki megörökli halott nagymamája házát. Miközben felfedezzük a helyszínt, egyre több hátborzongató eseménnyel szembesülünk. Úgy tűnik az üres ház mégsem teljesen lakatlan, sötét titok lappang a falak közt. Az indie BLF csapata ért a hatáskeltéshez, mesteri atmoszférával kényeztet bennünket, derék nagymamánk otthonát teljesen bejárhatjuk, s a legtöbb tárgyat felvehetjük, amiket a rejtvények megoldásához használhatunk fel. Ráadásul a befejezés több mint kielégítő és meglehetősen ijesztő is.

Letöltési link.

Hylophobia

Félsz az éjszakai erdőktől, ahol az ősrégi, korhadt fák fenyegetően merednek rád? Egyedül maradsz, miután a géped lezuhant, s három tárgyat kell megszerezned, hogy egyszer s mindenkorra elmenekülj innen. Segítségedre a GPS-ed lesz, ám a keresés még így sem egy leányálom. Szörnyű hangokat hoz feléd a szél, ráadásul a felbukkanó, titokzatos koponyák instant ölnek, ha nem vigyázol. Görcsösen markoljuk a zseblámpánkat, nincs két egyforma játék, hiszen a lények és a keresett tárgyak mindig máshol jelennek meg - ez talán orvosolja a játék rövidségének problémáját.

Letöltési link.

Kraven Manor

A texasi Guildhall metodista egyetem tizenhárom végzős diákja rakta össze az alábbi gyöngyszemet, amely vizuálisan elég meggyőző, amellett, hogy a helyszínül szolgáló kísértetkastélyban érdekes eseménynek leszünk a szemtanúi. Amint felfedezőútra indulunk, csodáljuk a mesteri részleteket, egyre több paranormális eseménybe csöppenünk. Ahelyett, hogy a fejlesztők olcsó ijesztgetésekkel próbálnának frászt hozni a játékosra, inkább a folyamatos nyomasztó hangulat mellett tették le a voksukat. A dolgok kaotikusak és nyugtalanítóak, tényleg zseniális darabbal van dolgunk.

Letöltési link.

Noxious

Ha csípted a Dead Space-játékokat, akkor a Full Sail egyetem diákjainak munkáját is bírni fogod. Nem kérdés, hogy az ihletet a Visceral produktumából merítették, mégis vannak egyedi vonásai. A sci-fi környezet és a leírhatatlan rémségek jelenléte tapintható félelemmel töltenek el, ennek ellenére a játékmenet kellően pergős. Dr. Nathaniel Strydert alakítjuk, egy balul elsült kísérlet utolsó túlélőjét, ám nem törődünk bele a sorsunkba, mindenáron harcolni fogunk az életünkért. A futurisztikus páncélunk és a lőfegyvereink lesznek a segítségünkre - lézerek és hőkereső rakéták formájában. Az ellenfelek terén nem sok változatosság van, viszont nagyobb darabokkal is találkozunk, ráadásul előfordul, hogy időre kell menekülnünk a mérgező gáz elől. Fél óra alatt simán teljesíthető, viszont addig egy remek hangulatú darabbal gazdagodsz.

Letöltési link.

One Late Night

Mi történik, ha egy este sokáig benn maradsz az irodádban? A dolgozók már rég hazamentek, csupán te merülsz el az unalmas kimutatások és statisztikák tengerében. Ez is egy olyan estének tűnik, mint a többi, abszolút váratlanul kísérteties események veszik kezdetüket. Kevés ingyenes horrorjáték fest ilyen meggyőzően, mint a One Late Night - ki hitte volna, hogy egy irodaház is lehet félelmetes? Minden íróasztalt, minden szekrényt át kell vizsgálnunk a továbbjutáshoz, a környezettel való interakció elfogadható, s talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy nem vagyunk egyedül. Kiderül, hogy egyik eltűnt munkatársunknak köze lehet a megmagyarázhatatlan jelenségekhez...

Letöltési link.

REC - Shutter

Minden adva van a sikerhez: egy kísértetjárta elmegyógyintézet és kézikamerás stílus. A KGames játékában szinte teljes sötétségben haladunk előre riporter főhősünkkel, aki - milyen meglepetés - álmatlanságban szenved. Ha már tényleg vaksötét van, akkor kameránk éjjellátó üzemmódja lesz a segítségünkre és persze a hirtelen ijedségektől tutira nem fogunk menekülni. A sikervárományos Outlast is hasonló körítéssel próbál hódítani, de a REC - Shutternek sincs szégyenkeznivalója - remek darab, ha instant frászra vágysz.

Letöltési link.

Resolute Dark

Ezek a gyerekek csintalanok, gyakorta elvesznek, aztán nincs mit tenni, meg kell keresniük a szüleiket. Főhősünk is egy ilyen lurkó, akit egy démoni hang riaszt fel az éjszaka közepén: szülei eltűntek, ő pedig egyedül marad a sötét házukban. Még szerencse, hogy van egy zseblámpája, így azzal indul felfedezőútra, miközben hátborzongató zajok és sikolyok kísérik minden egyes lépését. A Resolute Darknak sikerül elérnie azt, hogy állandó félelemben tart, ki kell derítenünk, hogy mi történet a szüleinkkel - ám erre a kalandra életünk végéig emlékezni fogunk.

Letöltési link.

The Briefcase

Ugye nem unjuk még a Slender-féle tárgykeresős játékokat? Itt van egy újabb gyöngyszem, melyben egy elhagyatott raktárban kell megtalálnunk egy bizonyos táskát, melynek tartalmáról az égvilágon semmit se tudunk. A légkör elkeserítő: látszólag egyedül vagyunk, a folyósok némán tátonganak, de rövidesen kiderül, hogy egy titokzatos, félelmetes lény figyelmi minden lépésünket. Ugye kitaláljuk, hogy semmiképpen sem szeretné, hogy megleljük az áhított tárgyat - s a legváratlanabb pillanatokban hozza ránk a szívbajt. A viszonylag szép külcsín miatt megér egy próbát.

Letöltési link.

The Room

Listánk talán legszerethetőbb darabja, tekintve, hogy egy tehetséges magyar csapat, a Cogwheel Games rakta össze alig négy nap alatt. A cél az volt, hogy egy szobából kijussunk minden áron, míg az atmoszféra egyértelműen a Silent Hill-játékokat idézi. Remek párosítás! A sztori eléggé beteg: már öt éve vagyunk bezárva egy szanatóriumban, emlékeink nincsenek. Ám ez nem jeleni azt, hogy a múlt rejtélyes darabjai ne kerüljenek felszínre. A The Roomban találunk acsikat is, illetve három különféle befejezést érhetünk el. Bár az irányítás nem a legjobb, legalább kölcsönhatásba léphetünk a tárgyakkal, a feszültség rögtön tetten érhető és ha nem vigyázunk, a menekülés hamar kudarcba fullad.

Letöltési link.

Stairs

Mélyen elmerülünk az ismeretlenbe, a gyengék és a sebesültek elméjébe. Ismerd meg, hogy milyen az, ha engedelmeskednünk kell a legmélyebb félelmeinknek, vagy betekinthetünk mások legrosszabb rémálmaiba, túl kell élnünk a psziché sötét oldalát. Ismét egy diákok által készített alkotás, melyben egyre mélyebben és mélyebben haladunk a belső összeomlás felé. A srácok célja az volt, hogy visszatérjenek az old-school vonalra - szerintük a modern horrorjátékok elmentek az akció-vezérelt shooterek felé, ezért hozták létre a Stairs, amely szembe meg a trendekkel. Amúgy egy viszonylag újnak mondható, belső nézetű, kényes kérdéseket feszegető cuccal van dolgunk, amit még mindig fejlesztenek. 

Letöltési link.

The Suffering

Bizony, jól olvastátok. a Surreal Software 2004-ben megjelent alkotását ingyenessé tették, így már mindenki belekóstolhat Torque vérgőzös ámokfutásába. Hősünk a halálsoron várja a villamosszéket, ám az elszeparált börtönt hamarosan földöntúli lények szállják meg, lemészárolnak minden útjukba akadó fegyőrt és rabot. Torque felveszi a kesztyűt, az egész szigeten a túlélésért küzd, miközben múltja folyamatosan kísérti. A külső nézető perspektívát használó cím igazi klasszikus, számos fegyvert használhatunk, de mi magunk is felvehetjük a szörnyeteg-formát. A hangulat erőteljes és az utolsó pillanatig vasmarokkal szorítja a torkodat.

Letöltési link.

Tudtátok, hogy a szorongás, a feszültség és a félelem fokozza a teljesítőképességet? A szervezet, ha fenyegetést érez, felkészíti a testet a menekülésre, vagy éppen a szembeszállásra. Mi csak jót akarunk nektek, feltételezzük, hogy szívetekkel nincs baj, így egyfajta erőnléti tréningnek is felfoghatjátok a háromrészes listánkat. Lezárásként nem is írhattuk volna szebbet - bizonyára jó pár órányi zsigeri élményt szereztünk nektek. Szívesen!

Kapcsolódó cikkek

17.
17.
LiL Troy
Cry of fear Coop viszont nagyon ótvar ha valaki arra készül hogy játszani fog akkor nem ajánlom.
16.
16.
krissz70
late at night szerintem ez nagyon para szóval pl slender mennyi az esélye hogy 10 évesen az erdőben szaladgálsz úgy 0:00 kor a Late At Night az élethű pl éjszakai műszak van kimész bentfelejtesz vmit és pl bezárnak már ott is vok megnéztem nagyon para
15.
15.
herlius
#14: Én bizony már megjártam párszor a szekrénnyel. A nagydarab hústorony 2-3 alkalommal pont oda nyitott be, ahol én lapultam. Nem is volt a nyomomban, több szekrény is volt, mégis kiszúrt. Azért annyira mégsem agyatlan az AI, még ha elmegyógyintézetben is vagyunk:) A játék amúgy zseniális, ízig-vérig profi alkotás.
14.
14.
Ecneb
#3: Outlast annyira nem jött nekem be, félelmetes meg minden, de a béna kamera miatt kb 5 perc után már fáj a fejem, mert mindent homályosan jelenít meg... és a másik, hogy a rossz fiú mindig a mellettem lévő szekrénybe néz be, hiába futottam vissza oda 100x, ő mindig abba az 1-be néz be...
13.
13.
Raam989
A Suffering nagyon adja, főleg a második része. Alig várom, hogy egyszer végre legyen folytatása.
12.
12.
kopic
Vki megtudna mondani, hogy ennek a Resolute Darknak mi lett a vege ?
spoiler:
Neztem walkthroughot, de abbol nem derult ki semmi..... vagy a gyerek csak almodta az egeszet ?
11.
11.
Dester
#10: No miután leírtam, gondoltam megpróbálom mégegyszer és láss csodát: a sokadik próbálkozásra lett mirror. Az alábbi kérésem tárgytalan, köszönöm.
10.
10.
Dester
A Heritage sajnos nem érhető el a megadott linken, tegnap és ma is próbáltam (nincs elérhető mirror). Akinek esetleg megvan, nem tolná fel egy dropboxra? Csak 100 MB, és nagyon érdekelne.
9.
9.
Gamerdavid
Jó kis gyűjtemény. Ezek tényleg nagyon beteg játékok. A Heritage és a Kraven Manor nagyon bejön.
8.
8.
kopic
Ez a Kraven Manor tenyleg eleg fosatos jatek, a vege meg eleg durva....
7.
7.
Rakottkrumpli
Épp a cry of fear-el tolom. Nem bántam meg, hogy letöltöttem. A többi közt is van pár amit lehet kipróbálok majd. Egyébként ha már modok is bekerültek, akkor ott van még a grey, ami HL2-höz készült és magyarok csinálták. Az is elég durvának tűnik videók alapján.
6.
6.
DevilGamer
Ezeket érdemes lesz kipróbálni! Engem legjobban a Heritage, Kraven Manor, One Late Night, Resolute Dark és a The Room érdekel a legjobban, de a Noxious-t is kipróbálnám.
5.
5.
Espio
A One Late Night elég jó egy ingyeneshez képest, nemrég toltam ki.
4.
4.
bodortamas1
A Suffering valóban egy klasszikus, bár 3-4 évvel ezelőtt vittem ki, még máig is tartó horror élményt nyújtott :) A 2. részével meg nem tudom mi van... Most elkezdtem steamen leszedni a Cry of Feart, mert valamilyen oknál fogva eddig nem vittem ki, pedig a launch trailerben elég tetszős volt. Egy kérdés róla, aki már játszotta: Milyen a kooperatív mód? Érdemes rávenni egy havert, vagy egyedül jobb feelingje van?
3.
3.
giga321
Eldöntöttem. Mindegyiket kipróbálom és végig viszem. Eddig nálam Outlast viszi a prímet. Most jöhetnek az ingyenesek.
2.
2.
Gora
1.
1.
Huntsman
A Suffering az jóféle, de hol a folyatása? Az még nincs ingyér?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...