Mennyibe kerül egy durva filmes játéksarok?

  • Írta: Daks
  • 2014. január 24.
  • hardver rovat
Link másolása
Mit tehet az ember, ha milliárdos család szülötte, és imád filmet nézni, meg játszani? Nem fog azon tűnődni, hogy mi képviseli a neki megfelelő ár-érték arányt a piacon, egyszerűen bemegy a boltba, és megveszi mindenből a legjobbat.

Ha egy Bugatti Veyron állna a garázsomban, lenne egy házam Monacóban, és a részvényeim még ezek után is annyi bevételt hoznának, hogy nem tudnám mire költeni a pénzt, akkor egészen biztos, hogy összeraknék valami keményen odabaszó filmnézős játszósarkot. A 4K-s tévém alatt ott virítana egy példány mindegyik konzolból, plusz megvenném a legdurvább gaming laptopot, amit csak el tudok képzelni, az összes luxuskiegészítővel együtt. Tegyük fel, hogy kell is minden, de nincs időm Bécsbe meg Londonba járkálni, és nem szeretek rendelni se. Mi marad hát? Meg kell nézni, mit kínálnak a magyarországi üzletek.


Ha gamer laptopról van szó, akkor szóba se jöhet más, mint a Dell prémium játékos márkája. Egy kis keresgélés után pedig könnyen megtaláljuk azt a modellt, aminél nagyobb teljesítményű számítógépeket már csak katonai és űrkutatási célokra gyártanak, az Alienware 18 4930MX felfoghatatlan darabja a hazai laptoppiacnak. Eloxált alumínium és magnéziumötvözet ház, Intel Core i7-4930MX processzor, 46.8 cm (18.4") 3D FULL HD LED kijelző, 32 GB 1600 MHz Dual Channel DDR3 RAM, 2x750 GB SATA HDD, 80 GB SSD, NVIDIA GeForce GTX 780M 4GB videokártya és Windows 8 nem kevesebb, mint 1.482.900 forintért a hivatalos forgalmazónál. Egy jobb használt autó ára ez már, és akkor még nincs benne a memóriabővítés, a nagyobb SSD, a laptoptáska, és a pixelhiba garancia, ami mind elengedhetetlen költség gépvásárlásnál, a PC-t viszont imádjuk, ha ennyi, akkor ennyi, nincs mit tenni.
 

Játszani óriástévén igazán élvezetes, spórolni ezen se fogunk. A Sony Center Westend üzletbe ellátogatva lehet megvásárolni a japán cég Bravia KD-84X9005 kódnevű legújabb készülékét, mely nem csak méreteivel, de paramétereivel is az élmezőnyhöz tartozik. A 214 cm-es (84”-es) képátlójú 4K képernyő 3840x2160 pixel felbontású Ultra HD kép megjelenítésére képes, a televízió X-Reality PRO képfeldolgozó és képjavító motorja automatikusan a nagyfelbontáshoz igazítja a rajta megjelenő tartalmakat, ami pedig a legizgalmasabb, hogy nem kell többet osztott képernyőn játszanunk. A SimulView technológia egyszerre két képet tud megjeleníteni, vagyis mindkét játékos saját szemüvegén keresztül a saját képét láthatja ugyanazon a TV-képernyőn, egy kis mindennapi luxus, amit megérdemlünk. Ja, és mindez mennyibe kerül? Akciós áron 7.790.900 forintba, nem költekeztük túl magunkat, a Sony messze nem egy Bang & Olufsen.


Ha a szemünket kényeztetjük, akkor a fülünket is illik. A prémium Hi-Fi szegmensben nincs olyan, hogy túl drága, hobbimilliomosként mi se elégszünk meg az középkategóriával, jöjjön hát egy összeállítás, ami nem csak játékra, de filmnézésre is tökéletes lesz. Szobánk fő darabja a Dali Epicon 6 5.0 hangfalszettje lesz, melyet már 5.260.000 forinttól haza lehet vinni, ehhez válasszunk még egy JL Audio Fathom F212 aktív mély sugárzót 1.790.000 forintért, ha pedig már ezek megvannak, akkor legyen egy projektor is. A JVC DLA-X95 3D High-End kivetítője 2.990.990 forintba kerül, mely a Runco 78.000.000-s kiegészítőjéhez képest még mindig a nevetségesen olcsó kategória, aztán kell egy NAD M15 HD2 High-End házimozi processzor 1.399.900-ért, egy NAD M25 High-End 7 csatornás házimozi végerősítő 1.169.900-ért, és persze egy NAD M56 Blu-ray lejátszó is 539.900-ért. A szettünk viszont így még mindig nem szólal meg, járulékos költségként be kell raknunk még a bevásárlókosárba egy AudioQuest Rocket 44 Audiophile szerelt hangfal kábelt 111.570-ért, de ebből amúgy kell öt darab, egy Moovia fix keretes vetítővásznat 199.990-ért, és egy 5 méteres AudioQuest Coffee HDMI-HDMI High-End kábelt 270.000 forintért. Hab a tortán a Furutech tápelosztó 395.440 forintért, illetve a Furutech Power Reference III tápkábel is 300.960-ért, amiből megint kell majd öt darab, a szett teljes ára így lesz Stream Audio Hi-Fi Házimozi High-End Szakboltban kerekítve 16.000.000 forint. De hogy ne verjük fel a szomszédokat a Call of Duty-val, hazafelé beugorhatunk még a Fejhallgatóplázába is. Egy erezett ébenfa kagylójú Audio-Technica ATH-W5000 Raffinato fejhallgató itt már 411.900 forintért megvásárolható, úgy érzed, ez már túlzás kicsit, de hát YOLO, meg amúgy is a kurvaanyját mindenkinek.


Vadi új Alienware laptopunk gyönyörű, mint egy álom, kár lenne hát, ha a nagy játékban bármi baja lenne. Kell hozzá hát pár kiegészítő, amit koptathatunk. A Mad Catz Strike 7 fémvázas billentyűzete remélhetőleg jó társunk is lesz a mindennapokban, a kiosztás csodás háttérvilágításnak örvendhet, a WASD gomb a játékstílusunknak megfelelően többféle pótalkatrésszel cserélhető, míg az érintőképernyős kis kiegészítőjén anélkül érhetjük el az inventory-t, vagy a Team Speaket, hogy kizökkennénk a játékból. A billentyűzetre az Árukeresőn lehet rábukkanni, laza 105.966 forintért, míg egérnek mi mást is vehetnénk, mint egy jó kis Razert. Az Ouroboros az eddig összevásárolt cuccok után filléres kiadás lesz csak, a 220 Voltból potom 44.490 forintért azonnal haza is vihetjük, a kiegészítő 8200dpi 4G szenzorral, késésmentes vezeték nélküli technológiával, és több ponton állítható markolattal büszkélkedhet, semmiség az egész.


Az autós játékokhoz természetesen kell egy jó kormány is, melyek közül valószínűleg a legjobb választás a Thrustmaster Ferrari F1 Wheel Integral T500 lesz. A kis kiegészítő méretpontos másolata az olasz istálló 2011-es Forma 1 autójában található kormánynak, markolata gumírozott, alkatrészei pedig edzett fémből készültek. A készítők ultra precíziós kormányként tartják számon, melyet a soha el nem kopó, mágneses érzékelőknek köszönhetően adhattak neki, a kiegészítő ipari pontossággal figyeli és méri kezünk minden mozdulatát, és továbbítja azt számítógépünknek feldolgozásra. A pedált is tartalmazó kiegészítő az Árukeresőn már 199.900 forinttól megvásárolható, ékes díszként szolgálva játéksarkunknak.


Most, hogy van laptopunk, tévénk, projektoros házimozi rendszerünk, és egy pár alapvető kiegészítőnk, szerezzük be a konzolokat is, természetesen csak a teljesség kedvéért. Az 576 Kbyte üzleteiben egy Playstation 4 127.990 forintba kerül, míg egy Xbox One 169.900. Kontrollerekre, játékokra, és apróbb kiegészítőkre szánjunk még úgy 200.000 forintot, s hogy a budin se kelljen unatkozni, tegyünk mellé egy PS Vita alapgépet is Killzone Mercenary csomagban 59.990 forintért. Túránk végén pedig ugorjunk be az iStyle-ba is egy fehér színű 128GB-os 3G+WiFi iPad Air-ért, ami 279.900 forintért lehet a miénk, ha minden igaz, akkor ezzel az utolsó kitérővel megvan mindenünk, ami csak egy hardcore gaming barlangba kellhet. A kanapéról, a világításról, meg a hangszigetelésről pedig gondoskodjon a lakberendező, mondjuk 5 millió forintos kerettel gazdálkodva.


Amennyiben a számológép nem hazudik, akkor sikerült egy nap alatt több mint 32 millió forintot elköltenünk csak arra, hogy berendezzünk egy filmes- játékos szobát, és akkor még mindig nem az ország legnagyobb luxuscikkeit válogattuk össze. Ezek a dolgok a Westendben, és hazafelé menet pár kisebb boltban bármikor beszerezhetőek, gyakorlatilag a kirakatban rámutatva arra, ami nekünk kell. Nincs VIP kiszolgálás, nincs megrendelésre készített konfiguráció. Mondd meg őszintén. Ha tele lennél lével, de tényleg nagyon, akkor te se mondanál ezeknek nemet, ugye?

Kapcsolódó cikkek

53.
53.
wow001
Olvasom, hogy megy a vita a LED és a Plazma között.
Szerencsés vagyok mert rendelkezem mindkettővel.
TV műsort filmeket plazmán nézek.Sőt még a boxot is szívesebben használom azon.
Mi az oka?
Egyszerű!
Szebb a kép! Nincs elmosódás tökéletes képminőség.
Ég és föld a kettő kötött a különbség kép minőségben.
Csak nézd meg ugyan azt az adást két egymás melletti tv között.
SD adásoknál tökéletes kép minőség. Ez az LED-nél nem mondható el. Digitális adásnál is.
HD mindkettő szép.
Plazmát ki gyártott: Pana, Samsung, LG,
LED: LG,Philips,Samsung,Sharp,Sony,Toshiba, JVC, és még sorolhatnám.
Tudomásom szerint a Samsung és az LG nem is reklámozta a Plazmát.

Tehát a Pana nem tudta felvenni Marketingben a versenyt a sok gyártóval. Mert a hirdetés sok sok millióba lett volna.

Fogyasztás:A Plazmám kb. annyit fogyaszt egy hét alatt mint amikor egyszer felporszívózóm a lakást.
Beégés. Nem tapasztaltam.
Ami képes lenne felvenni a versenyt kép minőségben a plazmával az az OLED.
Ez viszont még baromi drága.
A Pana azért áll le a plazma gyártással mert a jövő a 4K tévékben van.
A plazma TV technológiával nem lehet előállítani a kívánt képpont méretet.
A Plaznám egy P42GT20E (nem egy mai darab ez igaz.)
Samsung UE32F6400AWXXH

Ha most kéne TV-t vennem most is plazmát vennék. Nekem fontos a kép minőség és annak élvezhetősége. HD és SD anyagoknál egyaránt.
52.
52.
sebtapasz
Jó kis kombó! Elviselném....
51.
51.
kolosszus87
#37: Annyi köze van hozzá, hogy már nagyon régen nem gyártanak ilyen méretű plazmát, 42" után plazmában 50, Samsung estében 51" jön, 2012-ben is így volt ez, nem volt 47"-os plazma.
50.
50.
rappit
#37: Én nem mondtam, hogy azt mondtad, hogy szar, de azt állítod, hogy a LED jobb, ami éppen akkora hülyeség :)
43.:
Az azért marketing, mert mindenkit megetetnek a LED tv-re specializálódott gyártók azzal, hogy jobb, kevesebbet fogyaszt stb és ezért nem vesznek plazmát és ezért állnak le vele, mert nem nyereséges, nem az új technológia miatt. Még talán a mai napig a leges legjobb televízió a Pioneer Kuro, ami plazma és mégis leálltak a gyártásával 2008-9-ben, hiszen alig vették.
49.
49.
exonic
Ha egyszer mindezt meg tudnám venni tudjátok mi történne???
.
.
.
Felébrednék...
48.
48.
M.invisible
#44: Értem az érveidet, ugyanakkor neked, mint fogyasztónak melyik tényező késztet jobban a vásárlásra? Az, hogy mennyit fogyaszt a TV, vagy az, hogy mennyire jó a képminőség? Persze ne magyar fejjel gondolkodj!
Vitathatatlan, hogy a plazma képminősége a legjobb jelenleg! Viszont az is, hogy kihaló technológia.
47.
47.
X-Master
...és mindezt bepakolva egy GL63 AMG-be
46.
46.
Elyas
Nekem van egy 15000 Ft os monitorom egy 3000és bill + egér kombom
Illetve egy 10000 Ft os fülesem + egy 7000és hangfalam. Tvm nincs, a családnak is 1 van összesen... Jah és a csúcs pcm amin nem fut el a COD BO2 se sőt még a Lol full graffon sem.

Szal igen... Bekaphatjátok.
45.
45.
dBLOOD
Beindult a vetítőgép...
44.
44.
vanpear
#43: Itt nem a kép szépségéről van szó, nem hiszem, hogy a plazmák jobb képet adnának mint az LCD-k. Egyszerűen annyi, hogy a jövő irányzata a low power, és a plazma nem ezeket követi, egyszerűen annyi a marketing, hogy sokkal "zöldebb".
43.
43.
M.invisible
#36: Az miért marketing, ha a legnagyobb plazma gyártók leállnak a technológiával? Nem azt mondtam, hogy a plazma nem jó, vagy hogy roszabb, mint az lcd, mert én is tisztában vagyok vele, hogy a legszebb képet a plazmák adják.
Az viszont elkerülhetetlen tény, hogy a Panasonic nem gyárt már plazmát, az LG és a Samsung elvileg igen, de nem igazán reklámozták őket az idei CES-en. Azaz egyik gyártó sem vitt egy azaz EGY darab ilyen Tv-t sem. Nem lehet véletlen ez, gondolom, hogy másfajta technológia veszi át a helyét. (Zárójelben megjegyzem, hogy az OLED hasonló minőségre képes, csak sokkal, de sokkal drágább az előállítás jelenleg!)

Láttam itt LCD-nél panaszkodtak az elmosódó dolgokra pl sportközvetítés esetén. A "true motion" funkció kikapcsolása segíthet, de a legjobb, ha utánaolvastok az optimális beállításoknak!
42.
42.
BrockSamson
Sztem meg fullHD auditorium szerias projektor (4-6000 AL). Kepminosege meg sebessege nem feltetlen a legdurvabb, de a 200" karpotol.
Igaz az mar nem sarok hanem csarnok. :D
41.
41.
Trapyd
#39: Lehet az az oka, hogy az enyém régi modell, de a panel az meleg és méretéből adódóan, télen rendesen rásegít a fűtésre. Maga a gép azonban nem melegszik.
40.
40.
K2 The Highest
#39: Az a nettó baromság a saját tapasztalatom, szóval nem köthetsz bele. Erről ennyit.
39.
39.
greenmelon
#37: Valóban nem mondtad, hogy szar, ellenben leírtál nettó baromságokat róla, lásd "Melegszik, fűt, és égeti a szemed".
38.
38.
GAMEROD
Ilyesmihez milliárdosnak kell lenni. Ha lenne 100 millióm akkor is sajnálnék puszta játékra költeni ennyit. Ráadásul értékvesztő dolog, 80 colos tévéhez meg már kamiont kell rendelni, ha bedöglik akkor is. Mondom ezt úgy hogy nekem sincsenek kis tévéim itthon. De egyéb komponensekre nem költenék ennyiket, azért ár/érték arányban annyit nem dobnak az élményen.
37.
37.
K2 The Highest
#36: Nem értelek benneteket. Nem azt mondtam, hogy a plazma szar, hanem, hogy szerintem nem olyan jó, mint a LED és társai.
Továbbá azt sem nagyon értem, hogy mi köze van a televízió méretének a gyártási idejéhez, de ti biztos számít, no. 2012-es (úgy emlékszem) modellről beszélünk, szóval annyira nem régi. De továbbra is a LED-et szeretem, még mindig SZVSZ!
36.
36.
rappit
#21: Látom nem olvastad el a cikket. 47-es az jó régi lehet, nézz meg egy újabbat.
24:
És ha egyszer csak elkezdenék abbahagyni a bicikli gyártását, mert mondván annak nincs értelme és, hogy az autó sokkal jobbak akkor te egyet értenél vele? Nem a marketingre kell alapozni, hanem tapasztalatra.
35.
35.
RangerFox
Hát igen, vicces bele-bele gondolni, ha ennyi pénzünk lenne ilyen jellegű termékekre..De Magyarországon is vannak ilyen emberek, és mint ahogy a cikkben is le van írva, ezeket egy átlag vásárló is beszerezheti egy-egy nagyobb boltból. Hát természetesen elfogadnám ezeket, ha lenne rá ennyi pénz.
34.
34.
Dontrip
32.
32.
Trapyd
4 éve használom a Pana plazmám és mocsok jó választás volt.
31.
31.
greenmelon
#28: +1
Van itthon mindkettő, egyszerűen fényévekkel szebb képe van a plazmának mint az LCD-nek, pedig az se ezer éves meg nem is olcsó típus. Például meccset halál nézni a az LCD-n mert egyszerűen elmossa mozgóképnél a füvet, plusz a nem-natív felbontású anyagok is csúnyák rajta.
30.
30.
terenceHill
mélynyomóból csak velodyne DD valamelyikét ha már annyi pénz van. :)
az földrengést csinál rendesen ;)
29.
29.
varadi90
Nekem egy LG PB60G projektorom van meg egy 20 ezer forintos 170*90cm vászon meg 1500ftos hdmi kábelem:D meg egy 2.1es hangfalam, meg xbox 360 + laptop
ezzel is elég jól el lehet lenni meg xbox partykat szervezni:)
28.
28.
kolosszus87
#21: 47-es plazma? Az már igen régi típus lehet, a plazmák is rengeteget fejlődtek az évek alatt, meg kellene nézned egy mai plazmát, mondjuk egy Pana GT60-at vagy VT60-at, rá se néznél többet ledes lcd-re. Mozgókép megjelenítésére nincs jobb technológia jelenleg a plazmánál, sajnos a marketing, a tévhitek és a és a profitorientált világ (lcd-nek ma már kisebb az előállítási költsége, több marad a gyártó zsebében mint egy plazmánál) megölte ezt a nagyszerű technológiát.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...