2016 legjobb játékai - szerintetek

Link másolása
Megint elrepült egy év, és ezzel együtt ti megszavazhattátok 2016 legjobb játékait. Rengetegen adtak nyomatékot akaratuknak, így lassan kikerekedett a végeredmény - olykor mi is meglepődtünk rajtuk.

Az elmúlt tizenkét hónap megannyi érdekes videojátékot termelt ki magából, sokkal fontosabb azonban, hogy új platform született: a VR lassan, de biztosan beférkőzött a mindennapjainkba. A játékipar nemcsak kiváló folytatásokkal, hanem egészen friss ötletekkel is megörvendeztetett minket, miközben akadtak zsákutcák is.

A 2015-ös szavazás kapcsán az igazán ütős konzol-exkluzív címek hiánya miatt károgtunk, tavaly viszont végre olyan címeket is kaptunk, amiért tényleg érdemes új masinát venni. Az év vége a 4K-ról és a HDR-ről is szólt, a Sony kiadta a frissített, erősebb PS4-et, jövőre pedig kiélezettebbnek ígérkezik a mezőny, lévén elstartol az Xbox Scorpio és a Nintendo Switch is.

Az ünnepek alatt 1251 olvasónk gondolta úgy, hogy segít megszavazni 2016 legjobb játékait. Huszonegy kategóriában hirdettünk győztest - nem is szaporítjuk tovább a szót, jöjjenek ők!

Az év akció-kalandjátéka

Már rögtön az első kategóriában győzött a papírforma. Ha jól emlékszünk, a Naughty Dog alkotásai rendre az élmezőnyben végeznek, tavaly sem volt másként: a PS4-exkluzív Uncharted 4: A Thief's End 546 szavazattal simán győzött a multiplatform címek között. Rendkívüli előnyt tudhat magáénak Nathan Drake utolsó kalandja, a beérkezett voksok 47 százaléka az övé.

A Rise of the Tomb Raider 2015-ben győzött, tavaly pedig a PC-s és PS4-es verziónak hála az ezüstérmet csípte meg 298 ponttal. A harmadik lett a The Division (175), a negyedik a Gears of War 4 (127). A The Last Guardian csupán az ötödik, de Ueda remeke még így is legyőzte a Quantum Breaket.

Az év versenyjátéka

A Playground Forza Horizon 3-ja magabiztosan nyert 628 szavazattal, így a Microsoft ismét belenyúlt a tutiba. Az ausztrál környezet, az izgalmas versenyek és az álomautók megtették a hatásukat, és bizonyára sokat nyomott a latba, hogy a Play Anywhere-cím az Xbox One mellett Windows 10-en is napvilágot látott.

Az F1 2016 146 szavazata csak egy sovány második helyhez elég, a sereghajtók mezőnye már sokkal szorosabb. Harmadik lett a Farming Simulator 2017 (60) , negyedik a Carmageddon: Max Damage (54) - úgy látszik, a konzolos verzióra sikerült ráncba szedni az anyagot.

Az év stratégiája

Tavaly igazán dőzsölhettek a műfaj rajongói, több nagyágyú is megmérkőzött a győzelemért. Nekünk is megannyi álmatlan éjszakát ("csak még egy kört!") okozott a Civilization VI, így 290 vokssal megérdemelten győzött a Firaxis birodalomépítős címe. Nem volt szükség reformokra, csak kicsivel több lehetőségre, szabadabb építkezésre - az évek óta jól működő recept elvitte a vállán az új részt is.

Az első helyről mindössze 15 szavazattal maradt le az XCOM 2 (275), de látszik, hogy a megszálló idegenek témája még mindig vonzza a körökre osztott címek szerelmeseit - bár ehhez egy remek konzolos verzió is kellett. Így a bronzérem a Total War: Warhammer (199) nyakában csüng, míg a nagy visszatérő Worms W.M.D. (125) csak a negyedik helyre futott be.

Az év verekedős játéka

Hihetetlen de igaz, a Mortal Kombat XL (418) is győzni tudott, ugyanúgy, mint az alapverzió az előző szavazáskor. Ebben vélhetőleg az is közrejátszott, hogy a minden földi jóval teletömött kiadást a PC-sek is megkapták. Ettől függetlenül vitathatatlan a NetherRealm érdeme, már most kíváncsiak vagyunk, hogy az idén érkező Injustice 2 hogyan vizsgázik majd.

Csúnyán lemaradva, mindössze 134 szavazattal lett a második a Dragon Ball: Xenoverse 2, tőle csupán egy vokssal marad le a Street Fighter V, ami mindenképp meglepetés. Negyedik lett az EA Sports UFC 2 (127), míg az ötödik helyet a Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 (101) csípte meg.

Az év VR-játéka

Haladunk a korral, elvégre a VR-szemüvegek térnyerésével temérdek virtuális valóságra épülő játék látott napvilágot az elmúlt esztendőben. Sajnos egyetlen húzócím sincs köztük, így a Batman: Arkham VR (201) aranyérme csupán szimbolikus jellegű, rövidségénél fogva ez sem egy kiemelkedő alkotás. Reméljük, egy év múlva már nyugodt szívvel éltethetjük a győztest.

A Crytek dinós felfedezőjátéka, a Robinson: The Journey a látványosabb címek sorát erősíti, a kapott 133 szavazat a második helyre repítette, míg a bronzérmet - holtversenyben - az Until Dawn: Rush of Bloodnak és a EVE: Valkyrie-nek ítéltétek oda 103 szavazattal. Negyedik helyen a Driveclub VR (93) végzett, míg az ötödik a Job Simulator (75) lett.

Az év szerepjátéka

Már megint Ríviai Geralt! A népes mezőny dacára még mindig a szörny- és szoknyavadászat volt a legkedveltebb szórakozás a játékosok körében, pedig a The Witcher III: Blood and Wine csupán egy kiegészítő - de még milyen! 580-an szavaztátok a legjobbnak a DLC-t, ami nem csoda, az új mediterrán régió és a lappangó titkok miatt emlékezetes lett a witcher hattyúdala.

A Dark Souls III mindössze 386 vokssal a második helyre volt elég, úgy látszik, a From Software formuláját már nem lehet tovább csavarni. A bronzérmet a Final Fantasy XV (162) nyakába akasztottátok, itt a legjobb alkalom arra, hogy az újoncok is becsatlakozzanak a klasszikus sorozatba. A dobogóról a World of Warcraft: Legion (105) csúszott le, míg ötödik helyen már nagy szakadék tátong: a Tyranny csupán 24 szavazatot zsebelt be a régivonalas RPG-k szerelmeseitől. 

Az év FPS-e

A korábbi évek tanúsága szerint az aktuális Call of Duty már nem szólhat bele a győzelembe, így tavaly sem volt másként. A DICE viszont megütötte a főnyereményt az első világháborús témaválasztással: a Battlefield 1 elsőségéhez 479 szavazat kellett. A fejlesztők szívhez szóló frontkrónikákkal és a 64 fős multival megint megcsinálták a tutit.

A DOOM esetében bebizonyosodott, hogy a klasszikus receptet még mindig imádják a játékosok. Az id Software gyermeke 341 vokssal lett a második, míg a Blizzard-féle Overwatch (177) csak a harmadik helyet tudhatja magáénak. A Titanfall 2 (158) a negyedik, míg a Dishonored 2 (141) csak az ötödik pozíciót szerezte meg. Csak ezután jön a Far Cry Primal, a Dying Light: The Following, az új Deus Ex és a Call of Duty - utóbbi mindössze 48 voksot kapott. Itt az ideje változtatni, kedves Acitivision!

Az év sportjátéka

Focinemzet lévén tavaly sem fenyegette veszély az aktuális FIFA győzelmét. A FIFA 17 elképesztő fölénnyel, 470 szavazatot bezsebelve lett aranyérmes. Van egy olyan érzésünk, hogy sztorimód nélkül is hasonló végeredmény születik, nekünk mindenesetre tetszett a Journey mód a sok száraz meccs között. 

A második helyet abszolút megérdemelten az NBA 2K17 orozta el 147 vokssal. A készítők nem kevés tartalmat és egy Michael B. Jordan nevével fémjelzett sztorimódot mellékeltek hozzá, a kosárlabda szimulációja pedig félelmetesen élethű, de ezt már megszoktuk. Harmadik lett a Ubisoft üdvöskéje, a Steep - 135-en gondoltátok úgy, hogy a virtuális Alpokban nincs párja az extrém sportok űzésének. A FIFA riválisa egyre jobb lesz, de a Pro Evolution Soccer 2017 (74) csak a negyedik helyre volt jó.

Az év horrorjátéka

2016-ban kicsit visszavettek a fejlesztők a kreativitásukból, ráadásul a zsigeri élmény helyett az önfeledt zombiirtást részesítettétek előnyben. A Dead Rising 4 első helyéhez 261 szavazat kellett. Frank West karácsonykor sem tud otthon lenni, inkább az ünnepi hangulatba öltözött várost járja és rögtönözött fegyverekkel tizedeli a holtak seregét, közben persze szelfizik is egyet.

Meglepetés, hogy az Until Dawn VR-mellékága, a Rush of Blood (233) nyerte az ezüstérmet, nem pedig az őrült festő elméjébe kalauzoló Layers of Fear (159), amely a tavalyi év egyik legkiemelkedőbb alkotása. A multiplayerre fókuszáló Dead by Daylightban az volt a jó, hogy a néma gyilkost is egy játékos irányította, jó pár emlékezetes meccset biztosítva 140 olvasónknak, akik a negyedik helyre hozták fel kedvencüket.

Az év platformjátéka

Erős évet tudhat maga mögött a műfaj, elvégre jó pár emlékezetes és megható kaland született. Ahogy az várható volt, a győztes az Unravel és az Inside közül került ki, sokáig fej-fej mellett haladt a két cím, de végül az előbbi, a svéd Coldwood Interactive alkotása szakította át elsőként a képzeletbeli célvonalat 259 szavazattal. A fonálfigura gyönyörű kalandját melankolikus hangulat járta át, jó pár játékos szívét megdobogtatva.

Az Inside csupán 20 vokssal csúszott le az aranyról, de mindvégig ott volt mögötte a Ratchet & Clank (237) is, amely két szavazattal marad el a Playdead alkotásától. Tőlük biztonságos távolban az Assassin's Creed: Chronicles-trilógia gördült be negyediként, 150 ponttal.

Az év kalandjátéka

Egyszerű sétaszimulátornak indult, de végül 2016 egyik legerősebb narratívájával felvértezett kalandjátéka lett a Firewatch - az elsőséghez nem férhetett kétség. A Campo Santo vadőrének megható kálváriájára 265-en szavaztatok. Ahogy Henry és Delilah titkai lassan a felszínre kerültek, bebizonyosodott, hogy interaktív történetmesélés terén néha el kell szakadni a megszokott normáktól.

Csupán az év végén indult a Telltale-féle The Walking Dead: A New Frontier, de az első két epizód is elég volt a második helyhez 210 vokssal. A fejlesztők másik gyermeke, a Batman: The Telltale Series (154) a harmadik, míg a fejtörőkel teletömött nyitott világú kaland, a The Witness (94) a negyedik.

Az év felújított kiadása

Úgy látszik, ez a konzolgeneráció csak úgy ontja magából a különféle Remaster- és Definitive-kiadásokat, illetve gyűjteményeket. Ha még nem barátkoztál meg a gondolattal, ezután sem fogsz, mindenesetre ebben a kategóriában a legjobb a Call of Duty: Modern Warfare Remastered (266) lett. A sorozat negyedik része már elfogadott klasszikus, egy olyan korból származik, ahol még volt spiritusz a sorozatban. Felturbózott grafika mellett is imádtátok a Modern Warfare-t.

Második lett a BioShock: The Collection 207 vokssal, tőle csupán két ponttal maradt el a Skyrim: Special Edition. A negyedik helyig mély szakadék tátong: az itt tanyázó Assassin's Creed: The Ezio Collection csupán 109 szavazatot zsebelt be.

Az év indie játéka

Bevalljuk, a mi szemünk is elkerekedett, amikor a független fejlesztők alkotásai közül a vitatott No Man's Skyt hoztátok ki győztesnek 220 szavazattal, holott a Hello Games címe enyhén szólva sem váltotta be ígéreteket. A tanulság: sokatokat nem érdekelte, hogy a játékmenet repetitív, gyűjtögetéssel, kereskedelemmel és felfedezéssel sokági el lehet lenni, és a programhibák felett is szemet tudtatok hunyni. 

A nyolcvanas évek akciófilmjeinek hangulatát idéző és az idén már konzolon is hódító Broforce lett a második 173 vokssal, míg az egyik legkeményebb rougelike, a Darkest Dungeon (118) a harmadik pozícióra volt jó. A dobogós játékokat messziről figyeli a negyedik helyen a Stardew Valley (59).

Az év hordozható játéka

A mobilos és kézikonzolos címeket is elérte a hype. Nyáron mindenhonnan a Pokémon Go folyt, a többség rá is ugrott a The Pokémon Company okostelefonos címére, 291-en gondoltátok úgy, hogy 2016-ban ez a legjobb hordozható anyag. Érdekesség, hogy a Pokémon Sun és Moon (63) csak messziről figyeli a kistesó teljesítményét, de sebaj: elvégre kimozdultatok otthonról, hogy saját testi épségetekre fittyet hányva gyűjtsétek a lényeket.

A taktikusabb játékmenet kedvelői idén is egy pazar címmel gazdagodtak: a Deus Ex GO 119 vokssal lett a második, míg a bronz a Super Mario Run (97) nyakában csünghet. Az Assassin's Creed: Identiy (96) épp csak lecsúszott a dobogóról.

Az év multiplayere

Erősen szubjektív kategória, ahol egy adott játék szavatossága egyenlő a többjátékos mód minőségével. A DICE gyermeke itt sem okozott csalódást: a Battlefield 1 masszív csatái bizonyultak a tavalyi év legkedveltebb online elfoglaltságának. Fölénye elképesztő, elvégre a beérkezett voksok 40 százalékát tudhatja magáénak.

Az Overwatchra majdnem feleannyian szavaztatok (239), mint a győztesre - bevalljuk, mi szorosabb végeredményre számítottunk. A harmadik helyen a The Division (156) végzett, elvégre a kooperatív elemek és a Dark Zone-ok nem kevés izgalmas percet tartogattak. A Titanfall 2 (137) negyedik helye kicsit elszomorítónak tűnik, lévén az EA másik nagy reménységéről volt szó, míg az Uncharted 4 multija azért egy szép ötödik helyet meg tudott csípni a briliáns kampány mellett.

Az év csalódása

Ahogy azt már a bevezetőben említettük, 2016-ra is sok pofára esés jutott, és bizony a No Man's Sky buktája mind közül kiemelkedik. Habár az indie kategóriát magabiztosan nyerte a Hello Games címe, ott 220 szavazatot kapott, itt viszont súlyos 554-et. Azért még mindig a fanyalgók vannak többségben. Bízzunk abban, hogy a fejlesztők összekapják magukat, és a következő hónapokban még több javítással pofozzák helyre 2016 egyik legvitatottabb produktumát.

Már a második rész sem találta fel a spanyolviaszt, az ezüstérmes Mafia III (363) pedig még annál is bugosabb és repetitívebb volt, és ha a történet nem vitte volna el a hátán a játékot, még nagyobbat hasalt volna. A The Division 99 szavazata a harmadik helyen már nem is olyan csúnya eredmény, míg a negyedik Homefront: The Revolution (89) sem tűnik olyan rossznak. Az idő sok mindent megszépít, ugye?

Az év platformja

Minden évben várjuk, hogy a sorrend megváltozzon, de nem nagyon akar. A magyar játékosok körében 2016-ban is a PC (603) bizonyult a legkedveltebb játékplatformnak, még akkor is ha a drága a fejlesztés, és rengeteg az alternatíva. Tavaly annyiban borult a helyzet, hogy a PS4 Pro megjelenésével a 4K felbontás már a nappaliba is beköltözött, de hiába: a master race még mindig döntő többségben van.

A PlayStation 4-re 493 szavazat érkezett, bő százzal kevesebb, mint az aranyérmesre. Kíváncsiságból megnéztük a tavalyi arányokat is, ahol még majdnem 300 szavazattal győzött a PC, ahhoz képest szépen javított a Sony masinája. A harmadik helyen még mindig az Xbox One áll 153 vokssal, negyedik lett a mobil / tablet / mikrokonzol hármas elenyésző 33 ponttal.

Az év VR-szemüvege

Az elmúlt hónapokban kiélezett verseny alakult ki a VR-headsetek gyártói között, elvégre megjelentek a boltokban az első specifikus hardverek. A PlayStation VR a relatív olcsósága miatt tudott győzni 435 szavazattal, és mellette szól az is, hogy a PS4 ára jóval szerényebb, mint a riválisokhoz szükséges csúcs PC-é. Hivatalosan idén januárban startol el hazánkban a Sony megoldása, így az év végén még kiélezettebb végeredmény várható.

A HTC Vive 273 szavazatot tudhat magáénak, és ezzel megelőzte az Oculus Riftet (230) is. Látszik, hogy nem mindenki nyúl mélyen a zsebébe a még gyerekcipőben járó technológiáért. A 2017-es év vízválasztó lehet, elvégre még jobban elterjed a technológia - hogy milyen ütemben, az még kérdés. Vajon kipukkad a lufi, mint a 3D esetében?

Az év fejlesztője

A Naughty Dog (365) egyszerűen nem tud hibázni. Az Uncharted 4 fejlesztője megérdemelten zsebelte be az aranyérmet, elvégre egy olyan nívós címet tett le az asztalra, amire még sokáig emlékezni fogunk. A siker azért is kiemelkedő, mert egy kizárólag PlayStationre koncentráló fejlesztőről van szó. Jövőre jön az új mellékág Uncharted: The Lost Legacy címmel, és ugye a The Last of Us: Part II létezéséről is tudunk.

A CD Projekt RED (323) még mindig az élvonalba tartozik - a The Witcher III: Blood and Wine és a bétafázisban leledző Gwent-kártyajáték kellett ehhez. A Blizzard Entertainment 235 szavazattal még felfért a dobogóra, míg a negyedik a DICE lett 199 vokssal. Sehol nem volt a Playdead, a Campo Santo és a genDesign, ami rengeteg kérdést vet fel.

Az év játéka

A várakozásnak vége, itt az idő, hogy kihirdessük 2016 legjobb játékát! Már a megjelenés előtt sejtettük, hogy az Uncharted 4: A Thief's End (352) nagyszerű lesz, de azt nem gondoltuk, hogy ennyire. Ezzel ti is így voltatok, Nathan Drake történetének lezárása megannyi izgalmat, jobb kalandfilmekre emlékeztető történetet, emlékezetes karaktereket és szabadabb játékmenetet eredményezett, és ennek meglett a jutalma. Nem beszélve arról, hogy bámulatosan néz ki - ezt a játékot bármikor megmutathatod a haverjaidnak. Pluszban azt se felejtsük el, hogy a negyedik részre egészen korrekt többjátékos részt is kaptunk. Szerencsére a folytatás már nincs messze, elvégre Nate nélkül is van Uncharted - majd a Naughty Dog megmutatja!

A Battlefield 1 második helyezése 230 szavazattal szintén remek eredmény, bejött a DICE húzása, hogy egy mellőzött háborút és korszakot dolgozott fel. A lista legfényesebb bronzérmét a DOOM (163) szerezte meg, míg az Overwatch (131) farolt be a negyedik helyre, négy ponttal előzve meg Hidetaka Miyazaki mesterművét, a Dark Souls III-at. Hatodik lett a Rise of the Tomb Raider (100) PC-s és PS4-es verziója, míg a hetedik helyen a The Division (96) tanyázik.

A legjobban várt játék

Az idei év is bővelkedik ígéretes megjelenésekben (hamarosan jövünk a megszokott összeállításunkkal), ám az eddig ismert címek között a Mass Effect: Andromedára (354) fáj leginkább a fogatok. Habár könnyen lehet, hogy a The Last of Us: Part II (319) végül csak 2018-ban lát napvilágot, a második helyet azért megcsípte, míg a Red Dead Redemption 2-re 241-en vagytok kíváncsiak. A negyedik legjobban várt anyag a Star Wars: Battlefront 2 (158), ezt követi a Horizon: Zero Dawn (145) és az új God of War (142).

Még egyszer köszönjük mindenkinek, hogy szavazott, és mindenkinek bődületesen jó élményeket kívánunk 2017-ben is!

Kapcsolódó cikkek

52.
52.
sloth
#51: az indie játékoknál kisebb ugye a marketingre szánt pénz, az átlag gk olvasónak ezt a címet ismerte körölbelül az egész listáról és erre szavazott
ezért szerintem nem kell kiakadni annyira, nem feltétlen a legminőségibb játék nyert egyes kategóriákban, hanem a legpopulárisabb
51.
51.
Ecneb
Ki a tököm szavazta meg az év indie játékának NMS-t?
Értem én hogy csalódás is, de komolyan....ne már!
49.
49.
Duken
#42: Hát ha mondjuk az OW nyeri akkor én is ezt mondanám de az Uc4el ki tudok egyezni.Bár egy TR,D2, vagy Doom is megérdemelte volna.Ennyire utálod az Uncharted-et vagy csak azért mondod mert csak pc-n játszol?...
48.
48.
Duken
Megérdemelte az Uncharted 4 nemcsak a kampány hanem a multi miatt is ami jogtalanul alulértékelt.Overwatch után a legjobb multis élmény idén.
47.
47.
DON GONDOCS
46.
46.
tsulok
#41: A díjakat általában pont, hogy a singleplayer hozza. Nem sok olyan játék van ami csak multi-ból áll és annyi díjat kap mint az Overwatch.
43.
43.
kamgecam
#40: Kevés olyan minõségi és kidolgozott játék volt idén mint az Uc4.:)
42.
42.
Extol
Innen is látszik, a magyarok ízlésficamosak
41.
41.
Yanez
#37: Nem meglepő, mivel a multis játékok még mindig nagyobb népszerűségnek örvendenek. Nézd csak meg a heti toplistákat! Ez nem nagyon fog változni, de szerintem már az is csoda, hogy egy leginkább single alapú cucc eddig vitte.
40.
40.
Punker
Az Uncharted 4 az zseniális lett!
39.
39.
kamgecam
#35: Köszi.Megmondom õszintén a külföldi oldalakat nem néztem.
38.
38.
kamgecam
#37: Egyébként nagyszerû játék lett az Overwatch szó se róla.Csomót csapattam vele én is.:)
37.
37.
ADMlN
#24: Én az Uncharted-nek szurkoltam és örülök, hogy itt meg még egy pár helyen megnyerte az év játéka díjat, de sajnálattal közlöm a hírt, hogy a legtöbbet év játékának választott játék az Overwatch volt.
36.
36.
Derivel
#35: Szerk: szépen össze lett húzva a magazinok felsorolása, emiatt elnézést kérek.
35.
35.
Derivel
#24: Nem hiszel nekem? Tessék, itt van pár médium és a játék, amit győztesnek választottak:
EasyAllies - The Last Guardian Edge - The Last Guardian
Electronic Gaming Monthly - Overwatch Eurogamer - Overwatch
The Game Awards - Overwatch Game Revolution - Overwatch
GameRankings - Inside Gamespot - Overwatch
Gamesradar - Titanfall 2 Giant Bomb - Hitman
Time - The Witness

A wikipédián lévő GOTY díjak listája (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Game_of_the_Year_awards) szerint 16 magazin / díjátadó közül csupán 3-nál volt Uncharted 4. Persze ebben nincs benne az összes magazin, de egy reprezentatív kollekciónak megfelel. Amúgy engem nem érdekel, hogy melyik nyer, szinte egyikkel sem játszottam (a Titanfall 2-t és az Inside-ot kipróbáltam 1-2 órára, és ennyi).
34.
34.
xICEMANx
Az év VR-szemüvege a PS VR az olcsósága miatt.... =)) hát ezen jót nevettem, a leggagyibb lett a nyertes az ár miatt XD. Elég nevetséges :)) PS VR.... :))).... nahjó hagyjuk.
33.
33.
gyerecske
32.
32.
GODL1KE
Szerintem meg az Overwatch az év játéka: http://kotaku.com/overwatch-wins-game-of-the-year-at-the-2016-game-awards-1789587270
31.
31.
Balazska4
#27: +1

sokkal jobb lenne nélkülük,nem zavarnának minket a mindennapos playstation imádatba plusz kevesebb munkánk lenne azzal hogy örökké védelmezzük a konzolt.Bár akkor nem lenne mit csinálni szóval a dolognak 2 vége van.Nem értem miért bántja őket annyira hogy mi nem részleteket akarunk meg logikus godolkodást csak imádni a playstationt minden nap és mindenáron megvédeni.gondolom te itt régi motoros vagy már én mégcsak kezdő de most rengeteg időt a védelmezésre szentesítek ha valami segitség kell nekem ezzel kapcsolatban(hogyan védjük meg szeretett konzolunkat)akkor rád írok de jöhetnek a tanácsaid is,hogyan találjunk ki bármit hogy a másik felett győzzünk.Elsőnek is a modikkal összebarátkozok,hogy soha ne tiltsanak.

Üdv egy lelkes rajongód.
29.
29.
KőbányaKispest
Év játéka: UC4

Merem állitani, hogy az emberek 95%.a nem hogy nem játszott vele, de az emberek többségét egyszerűen egy NEGYEDIK rész már meg se mozgat. Rászavazott 352 PS fan. A maradék 30.000 játékos, igazából kimarad, mert fingjuk sincs, miez, max YT videót láttak. De hát ha 350 ember azt mondja, az úgy is van.
26.
26.
crashpipi
Papírforma lett. Nem igazán volt helye vitának. Mindhárom platform érdemesnek ítélt játékait végig toltam idén is és sajnos nem mondanám kiemelkedőnek az évet. Viszont hiába tetszett egy-egy cím nagyon, az UC4-től fényévekre voltak, labdába sem rúgtak. Pedig én speciel egészen a dzsippes részig fanyalogtam, mert azt hittem, hogy ez már sosem indul be. :)
24.
24.
kamgecam
#5: Hát szerintem nem láttál, legfeljebb pislogtál mert a legtöbb helyen az Uc 4 lett az év játéka, mégha valamiért nem is örülsz ennek...
23.
23.
Artyom150
#21: Rákerestem, jónak néz ki tényleg. Nindzsázni akarok. De szerintem ez nem stratégiai játék.
22.
22.
Artyom150
Witcher 3 de nem tetszett eleinte. A képességek pakolgatása, a lootrendszer, a lovazás, hogy csak 3 potionunk lehet. Az alapjáték kurvagáz játéktechnikai szempontból.

Viszont cheattel a képességeket és felszerelést megfelelően összeválogatva, valamint néhány modot még beleapplikálva véleményem szerint ez minden idők legelképesztőbb alkotása játékfronton.
21.
21.
gyerecske
Az év stratégiái közül azért a Shadow Tactics - Blades of the Shogun-t hiányolom.
Szerintem nagyon jó lett.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...