Star Wars: The Force Unleashed Demó teszt

  • Írta: Ca$h
  • 2008. augusztus 26.
Link másolása
Volt már részünk eszetlen hentelésben a Jedi Academyben, kipróbálhattuk a sötét oldal erejét a Knights of the Old Republic második részében, de igazán még sosem érezhettük át, hogy milyen is az amikor valaki az erő féktelen erejével bír. Ennek több oka is volt, de a legfőbb talán az, hogy nem álltak még a készítők rendelkezésére olyan gépek amikkel ezt igazán látványosan és könnyedén meg tudták volna oldani nekünk. De azóta sok víz lefolyt már a Dunán, és itt van nekünk egy PS3, egy XBox360.
Azoknak a szerencséseknek, akik rendelkeznek ezekkel az új generációs szuperkonzolokkal megadatott a lehetőség, hogy ezt végre átélhessék. Persze a többieknek sem kell csüggedni, hiszen szinte minden más gépre megjelenik a játék (WII, PSP, PS2, DS) egyfajta lebutított változata, de a teljes élvezethez a „nagyokra" lesz szükség sajnos. De elég ebből a sok rizsából jöjjön a lényeg!


A Star Wars Force Unleashed azokba a kényes időkbe fog elkalauzolni minket, amikor Darth Vader levadászta az összes életben maradt Jedit. Ez természetesen az Epizód III utáni és közvetlenül az Epizód IV előtti időkre helyezhető el, az évről évre bővülő igencsak tág és szövevényes Star Wars univerzumban. Fény fog derülni arra, hogy Darth Vadernek akadt egy segítőtársa ebben a szörnyű mészárlásban. Főszereplőnket egyszerűen csak titkos tanítványnak hívják, akinek a mivolta olyannyira homályba burkolózik, hogy még maga a császár sem tud a létezéséről. Darth Vader tanonca ő, tehát nem véletlen a Force Unleashed cím; hiszen elképesztően durva, erőteljes, pusztító dolgokra leszünk képesek a kalandozásaink során.


Eleinte csak a négy fő képességgel fogunk rendelkezni, amik sorjában a következők; lebegtetés (force grip), ellökés (force push), villámlás (force lightning), pulzálás (force repulse) és természetesen ott lesz még a fénykardunk is, amivel halálosan tudjuk majd kombinálni az egyszerű kard támadásokat a sötét erő képességeinkkel. Ahogyan egyre erősebbek leszünk és szintet lépünk, minden egyes képességünk egyre erősebbé és hatékonyabbá válik majd. Ez a demoból sajnos nem fog kiderülni, mert maximum egy szinttel leszünk jobbak, ami az ellökésünk hatékonyságára lesz csak hatással. De ha egy picikét utánajártok és megnéztek pár videót - akár a játék honlapján -, abból ki fog derülni, hogy igencsak látványos és halálos dolgokra leszünk majd képesek.


A gammát a Havok motor hajtja majd, ami a Crackdownban már igencsak sokat bizonyított mindenki előtt. Ez itt sem lesz máskép, olyan sokkolóan élethű fizikával fogunk találkozni, hogy időnként még a szemünket is össze fogjuk hunyorítani a sok durva jelenettől. Persze csak akkor, ha beleéljük magunkat azoknak a szerencsétlennek a sorsába, akik szembe jönnek majd velünk, és lesz belőlük jó pár, ezt garantálom.


A grafikára senkinek sem lehet panasza, gyönyörű szép effektekkel, robbanásokkal, HD minőséggel és vérbeli Star Wars feelinggel lesz dolgunk. Nekem egyedül csak az átvezető minőségével volt gondom, de lehet, hogy csak a MGS4 óta vagyok túlságosan elkényeztetve. Természetesen a jól megszokott és imádott muzsikákon kívül új dallamokkal is fogunk találkozni, amik mindig is az alapkövét jelentették ennek a világnak és hangulatnak, amit a Star Wars képvisel.


Ha minden igaz, akkor egy igazán izgalmas, változatos és a filmekhez méltó epikus történetet tudunk majd végigjátszani. Ha a sejtésem beigazolódik, akkor az is ki fog derülni, hogy az eleinte sötét oldalon álló főhősünk nem is annyira gonosz, mint amilyennek lennie kéne. Persze ez csak egy sejtés, manapság már bármi megtörténhet. Az sem lenne olyan sokkoló, ha végig a rossz oldalt képviselnénk. Külön érdekességnek tartottam, hogy a karakterek arcát a szinkronszínészekről mintázták, akik igaz, hogy nem olyan nagy Hollywoodi sztárok, de legalább nem csak a hangjukat hanem az arcukat is kölcsön adták a projekthez.


Úgy vélem, hogy ha nem is pukkant olyan nagyot ez a demo, mint amire számítottam, mindenképpen egy ígéretes és élvezetes Star Wars játékot fogunk a kezeink közé kapni szeptember közepén. Én már nagyon várom, hogy letesztelhessem és írhassak róla nektek egy sokkal tartalmasabb, mindent kimerítő cikket. Addig is az erő legyen velünk!

Kapcsolódó cikkek

60.
60.
balazs912
köszi:D akkor ebből külföldről rendelés lesz:D
59.
59.
Ca$h
Itt nálunk olyan 20-22 között ha ez érdekel, Amerikábn 16., Európában 19. ... ;)
58.
58.
balazs912
hello! egy kérdésem lenne: a játék 16.-án vagy 19.-én jelenik meg? csak mert mindkét dátumot láttam már.
57.
57.
Ca$h
57: köszönjük köszönjük, de ne bántsátok egymást gyerekek!!!
56.
56.
Giga0509
56:te talán tudsz ilyen oldalt csinálni?előbb járj utána milyen nehéz... utána pofázz...nem 1-2 órás munka...Minden tiszteletem az összes GK-s szerkesztőé nem lehetett kis munka 1 ilyet összedobni.
55.
55.
tjames
53.
53.
Ca$h
Igen persze, már régóta mennek a munkálatok ezügyben! ;)
52.
52.
Giga0509
51:új GK? felújítjátok?
51.
51.
endreker
50: mire értetted az "uhhh".t ?
50.
50.
Ca$h
49: Igen... sajnos egyelőre nem lehet, de az új gK-ban ha jól tudom lesz ez a feature is! ;) Türelem gyerekek, értetek mindent! =)
48.
48.
endreker
Ca$h: csak azt kérdezném, hogy a film leírásokhoz, miért nem lehet, hozzá szólni. lehet, hogy csak én vagyok a hülye és hozzá lehet szólni de én nem találtam olyat ahol kommentet írhatnánk.
47.
47.
mgsboy
47: jaja csak az az egy... lehetett volna több is... marioparty 8, mario galaxy, vagy a nemrég megjelent super shmas bros brawl... verekedős az előbbi
46.
46.
SWBF2
38: van egy Super Paper Mario. Kész passz.

Akkor ezek szerint még böjtölnöm kell..
45.
45.
Giga0509
43:ja a revenge of the sith nagy játék volt... főleg azt bírtam h a végén fölfejlesztem obi-wan-t aztán meg le kellett győzni és a fejlesztések megvoltak neki...az szívás volt :D
44.
44.
Ca$h
enderker: szerintem a Kotor volt idáig a legjobb! a revenge of the sith nekem nagyon tetszett! =9



bobby: gondolkodom rajtad... ;)
43.
43.
mgsboy
42: tudom... vagyis nem tudtam... mind1... de szerezz be egy wii-t is, csak ha akarsz mert nem fogod megbánni! főleg a 2 star wars játékot azon játszani... joo lesz naon!
42.
42.
endreker
szerintetek a star wars revenge of the sith jó játék volt?, ja igen és szerintetek melyik volt a legjobb sw játék eddig vagy melyik lesz?
41.
41.
Ca$h
Bobby: az írókra gondoltam, nem a userekre! =)
40.
40.
mgsboy
37: nekem is van wiim ps3am pspm dsem (erre a 2re nincs sok játékom) x360om! és naon jook
39.
39.
Gael
nem rossz a demo,en vegig jatszottam(nem nehez mert irto rovid) parszor,mindenfelet kiprobalva.Az nem mondhato,hogy a legjobb SW jatek szuletett meg,de a leglatvanyosabb igen,es valszeg a legelvezhetobb is.Mindenkeppen kotelezo darab
38.
38.
Ca$h
Én NEM csalódtam benne kijelenteném újfent, csak nem fogott meg annyira, mint mondjuk bármelyik bemutató és amennyire megérzésem szerint maga a teljes játék fog!
37.
37.
Scoo
35: Még több? Egyáltalán volt már Wii-s teszt az oldalon? :))) Egyébként egy másik oldalon az élménybeszámolónál azt írták, hogy a Force Unleashed három verziója közül a Wii-s volt a legnépszerűbb Lipcsében. A srác sajnos az X-box verziót próbálta ki és ő is csalódott benne.
36.
36.
Ca$h
Gyerekek. Én vagyok az oldalon az egyedüli ember, aki rendelkezik X360-al, PS3-al, PSP-vel, laptoppal és még Cooltúrát is írok... könyörgök ne akarjatok már kifosztani... =))) Egyébként valszeg megvárom a WII2-őt ami már HD lesz és élvezhető a TV-men. Persze sosem lehet tudni mit hoz a jövő! =)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...