Üzleti helyzetjelentés a Vivendi háza tájáról

  • Írta: fojesz
  • 2008. január 31.
  • Biznisz
Link másolása
A Vivendi Games közzétette legfrissebb üzleti helyzetjelentését: a számok - még utoljára - az Activisionnel való fuzió előtti időkre vonatkoznak.
A Vivendi Games közzétette legfrissebb üzleti helyzetjelentését: a számok - még utoljára - az Activisionnel való fuzió előtti időkre vonatkoznak.



A Vivendi Games bevételei a 2007-es naptári év után 1,02 milliárd euróra rúgtak: ez 26,6 százalékos növekedést jelent a 2006-os esztendőhöz képest. A siker természetesen főként a Blizzardnak és a World of Warcraftnak volt köszönhető. Tavaly jelent meg a népszerű MMORPG első kiterjesztése, a The Burning Crusade, mely a 814 millió eurós Blizzard-bevételek mellett újabb kétmillió fővel növelte a World of Warcraft játékosok számát: Azeroth világában immáron több, mint tízmillió előfizető kalandozik. A Blizzard mellett természetesen a cég többi leányvállata (Sierra, Sierra Online, Vivendi Games Mobile) is hozott némi pénzt a konyhára, igaz, jóval kevesebbet, 208 millió eurót. Ez volt a Vivendi Games utolsó önálló üzleti jelentése: ezentúl Activision Blizzard néven keressük őket.
7.
7.
Bally King
100 milliócskáért is csinos kis szigetet lehet venni.
6.
6.
huszti
nekem 208 millió euró is bőven elég lenne jópár évre:D
5.
5.
ThurGrek
Ájáj, látszik hogy nem a PSZF-re jártatok. Ez a BEVÉTEL volt nem a NYERESÉG;) Ebből lejönnek a költségek, amik persze nem 1%-a az összegnek, jóval több... Szal kevesebbet költögessetek;)
4.
4.
Bally King
1 milliárd euró? :O Én azzal kezdeném, hogy vennék egy szigetet Dubai mellett. Én Schumit csak a golkocsim sofőrjének bérelném fel. :D
3.
3.
Samsungkris
LOL ennyi pénzből megcsinálom a wow2 őt XD
2.
2.
Dcrysis02
Abból már futná arra hogy Sumit felbéreljem sofőrömnek :D
1.
1.
Attila9219
abból a pénzből életem végéig elélnék gazdagon!:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...