GDC 2008: A Microsoft felvásárolja az Epicet?

  • Írta: fojesz
  • 2008. február 19.
  • Pletyka
Link másolása
A pletykák szerint a nyáron a Microsoft egymilliárd dollár fejében felvásárolja a Gears of War- és az Unreal Tournament-sorozatokat is jegyző Epic Games-t.
A pletykák szerint a nyáron a Microsoft egymilliárd dollár fejében felvásárolja a Gears of War- és az Unreal Tournament-sorozatokat is jegyző Epic Games-t.



A hír egyelőre csak pletyka, s bár mi inkább a Gears of War 2 bejelentését várjuk az idei GDC-n, valószínűleg arra is fény derül majd, hogy kacsa volt-e vagy sem. A Microsoft számára nyilván minden pénzt megérne az Epic: a cég felvásárlásával X360-exkluzív lehetne az Unreal Tournament és a Gears of War összes további része, időnként egy-egy Games for Windows PC-s átirattal - arról pedig ne is beszéljünk, hogy az Unreal Engine is az ő tulajdonába kerülne.
9.
9.
tjames
Node 2milliárd.... K*** SOK
8.
8.
LonGleY
8: Ez pontosan nekik jó. Ha nincs versengés, akkor monopólium van, az üzletág annál nagyobb része az övék. Sajnos irdatlan összegeket emésztenek fel a jó fejlesztések, de annál inkább érdemes életre hívni komoly játékfejlesztéseket. Az Unreal után a grafikán kívül csak mélyrepülésben vannak élmény terén, szóval maguk a játékok hidegen hagynak.
6.
6.
t.roli
Ez KATASZTRÓFA!!

Ennél rosszabbat tudok mondani, de a TOP 20 ban tuti benne van. Borzalmas sors lenne nekünk :S
5.
5.
amd33
Nekem tetszik a dolog jöhet majd ut pc-re meg x360-ra azt viszlát:D
4.
4.
spongyab
Hogy miért? Csakis a pénz mozgat itt mindent.. Meg valószínűsíthető, hogy PS3-ra nagyságrendekkel kevesebb U3 engine-s játék fog megjelenni, mint eddig. Ha egyáltalán kiadja majd a MS a kezéből - persze mindez csak fikció, legyen hivatalos a felvásárlás
3.
3.
tOMiiiiK@
Na hát ez különösen jó lenne. :$ Nem értem miért kell minden fejlesztő céget felvásárolni.
2.
2.
TedThomas
Az új Unreal amúgy sem volt akkora robbanás szerintem. De az MS ilyen vásárlós kedvében van. Előbb a Yahoo most ez:D Ha az ő tulajdonába kerülne az engine az nagyon jól jönne nekik, hiszen kisebb fejlesztőstudióknak egyszerűbb megvenni mint sajátot kifejleszteni(1 hsz-ra) Bukott a HD-DVD kell a Blu-Ray-re egy kis pénzt össze gyüjteni:))))
1.
1.
joykiller
Hát én egyáltalán nem vagyok elájulva ettöl az unreal engintöl, tul sötét szinpalettát használnak, pl gers of war+ unreal tournament, viszont aminek sokkal jobb grafikus motra lesz az a resident evil 5 és a final fantasy 13
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...