GDC 2008: Chris Taylor a PC-s kalózkodásról

  • Írta: fojesz
  • 2008. február 20.
  • Érdekesség
Link másolása
A Space Siege konzolos változatairól már korábban is pletykáltak, és úgy tűnik, a Demigod PC-exkluzivitása sem biztos - Chris Taylor a kalózkodással indokol.
A Space Siege konzolos változatairól már korábban is pletykáltak, és úgy tűnik, a Demigod PC-exkluzivitása sem biztos - Chris Taylor a kalózkodással indokol.



A Gas Powered Games feje, a Total Annihilation és a Supreme Commander atyja úgy gondolja, a konzolos stratégiák térhódítása a PC-s kalózkodásnak köszönhető. Ezért jelenik meg egyre több olyan játék a különféle játékgépekre, melyeket addig csak számítógépen tudtunk elképzelni. "Vegyük a Crysis-t vagy a World of Warcraft-ot: ezek azok a játékok, amelyek jelentősen több eladást produkálhattak volna, ha konzolon is megjelennek" - mondta a játékipar egyik legmeghatározóbb alakja. Állítása szerint az irányítás átültetése ma már nem okoz problémát, leginkább az dönt a célplatformokról, hogy melyik gépen éri meg leginkább kiadni a játékot.
12.
12.
gel00
A konzolon általában a buta kicsik játszanak, meg akik megengedhetik a 15e huf-fos játékokat havonta. Ha vmi igazán jó pc-re azt megveszik általában. Aki meg csóró, vagy nem akar rá áldozni az úgy se. A pc-s játékokat úgy kell kalibrálni hogy megérje rámenni eredeti szerverre,pl.: test drive, quake wars, wow, meg még egy két stratégiai játék. Amúgy p3-at nem nagyon lehet csippeltetni, bár örülnék neki. Sokan pedig nem tudnak csippelt konzolokat szerezni. Ha a feljesztők nem tudnak elég vonzó multi részt fabrikálni akkor kiadják konzolra is, lásd Crysis.
11.
11.
Optimus Prime
Hát ez szomorú. Sok jó címről ezért kell lemondanom, mert nem éri meg (nem akarják) kiadni PC-re. :(

Bár nem mondom, hogy soha nem warezeltem, de többnyire inkább megveszem a játékot. Igaz, nem sokat és azok is 1000-4000 között kategóriák.

A kalózkodás elleni hatásos védelem szerintem a játék kulcsok online történő ellenőrzése. Na meg a játékok árainak a megfizethetőség határain belül tartani. :)
10.
10.
columbo
Pár évvel ezelőtt láttam egy ősszesített adatott, egy év alatt konzolra 80 millio játékot adtak el pc-re meg 8-at, és ennek 70%-át a wow adta(és a pc-és adatok évről évre csőkkennek), szal akármennyire szeretem a pc-ét sajnos érthető hogy a fejlesztők ilyeneket nyílatkoznak:(
9.
9.
t.roli
hanggal Rambocsiken ...
8.
8.
Dcrysis02
Crysis?Na yah...nem azzal indokolták hogy sokan azért nem veszik meg mert a bikább kártyákra várnak?A world of warcraft meg nemtudom de nem a legtöbb online játékossal rendelkezik,plussz nagyon jól produkált?Annyi kifogást lehetne még találni...
7.
7.
Hablaty
6: Ez lehetséges, de vallószínűbb, hogy nem a konzol warez fog nőni, hanem a pcs csökkenni.
5.
5.
torolaci
1 idő után úgyis ugyanakkora lesz a kalózkodás konzolon is mint Pc-n.

megtalálják majd a módját, hisz elég rugalmasak az emberek
5.
5.
MangaBoy
Hamarabb fel lehet törni a konzol játékokat mint némelyik pc-st nemtom mit rinyálnak akinek van pc je meg konzolja lemegy bármely ps2-s kölcsonzöbe kivesz lemásolya és kész .
4.
4.
ios008
hehe, megáll az ész.

ezek a játékfejlesztők mindig sírnak, hogy kevés a profit, legszivesebben a felhasználóra/fogyasztóra rákötnék a csövet, hogy direktbe csapolhassák :D

egy másik hírnél van az hogy a játékokért alakult egy non-profit szervezet.

namost ha ez a fazon azt nyilatkozta, hogy "leginkább az dönt, hogy melyik gépen éri meg leginkább kiadni",, akkor miről beszélünk igazából??

ha nem ennyibe fájnának a játékok, és még jók is lennének, akkor sztem mindenki boldogan megvenné, és akkor nem kéne "aggódniuk" ennyire a tisztelt fejlesztőknek/kiadóknak sem a mindenek felett álló profitjuk miatt.

persze ez nem fog megtörténni sztem, azok az idők elmúltak már, hogy minőség és ár összhangban legyenek.
3.
3.
Callation
Ha akarnának csinálhatnának vmit a kalózkodás ellen!
2.
2.
t.roli
online kalózkodás talán kevesebb mert bannolják a gépet és ettől sokan félnek. Sokaknak azért eredeti a játékuk boxon, h nehogy bannolják a gépüket
1.
1.
felegyi
Mintha 360-on nem lenne ugyanennyi kalozkodás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...