A World of Warcraft függőség kínosabb a pornónál

  • Írta: Daks
  • 2008. június 10.
  • Érdekesség
Link másolása
Dr. Gerald Block neves amerikai pszichológus szerint az emberek a pornófüggőségnél is kényelmetlenebbnek tartják a WOW addikciót.
Dr. Gerald Block neves amerikai pszichológus szerint az emberek a pornófüggőségnél is kényelmetlenebbnek tartják a WOW addikciót.


A doki The Boston Globe hasábjain jelentette be, hogy tanulmányai szerint a pornófüggőség és a World of Warcraft addikció a két legkínosabb internetes függőség, ám míg a pornó széles körben elfogagott, addig a WOW csak bizonyos körökben. A professzor szerint az attól való félelem, hogy nem érti meg őket a társadalom, az teszi a World of Warcraft játékosok függőségi betegségét a pornónál is kínosabbá.
78.
78.
Doc.
77.
77.
invigo
most melyik a jobb, ha az ember 10 órán keresztül wowozik, vagy ha 10 órán keresztül pornót néz? :D
76.
76.
wowkoczka
ezt a hülyeséget.......én naponta 12órákat bírok játszani(kocka vok)de azé ne má h károsabb meg minden a pornófüggésnél....aki össze vissza .......az normális????nah én ezt mondom
75.
75.
Enddd
és ez milyen hülyeség??!! ln kurvául nme szégyellem hogy pornót nézek nah mind1.. vagy ez gáz?
74.
74.
Enddd
Meta igazad van. Én is kocka vagyok bár azért van más is az életemben.. de kezd unalmassá válni amikor lfgn másodpercemként kurva anyád ,geci, és szopjál ki t lehet látni.
73.
73.
boldi89
oké kösz meglesem majd ezeket

72.
72.
metafenomÉN
LOTRO én nagyon szeretem de én a világot előtte is nagyon szerettem.

AoC Most nagyon megy szép és egész jól összerakott de számoma nem nyújtott semmi pluszt

Nemsokára Warhammer online állítolag MMO forradalom a világ biztos nagyon jó.

És van még sokami közűl választhatsz izlésednek megfelelően.



(WoW ban a grafika még nem zavart de rengeteg GYP vel találkoztam akikkel nem lehetett játszani LOTRO általában jó fejek az emberek csapatjátékot játszanak nem pörögnek hülyeségeken)
70.
70.
metafenomÉN
71# WoW nak jó a világa de igazi sikere talán abban van hogy első volt én a helyedben kiprobálnék másik MMo-t is
69.
69.
boldi89
komolyan most már tényleg kiváncsi vagyok hogy milyen ez a wow ps3mon állitolag lesz rá akkor én is kocka leszek :D
68.
68.
boldi89
#66:D XD nem is hallotam még ilyenről hogy meglőtte a pasiját mert nem kapta meg a játékban valamilyen kardot XD komolyan b×××ok az ilyen nagyon szánalmas.Viszon azokat az embereket nagyon sajnálom akik csak a virtuális világnak tudnak élni mert elöbb utobb abba kell hagynija sajna ez mindenkivel igy van.Nem is tudják hogy miböl maradhatnak ki a való világban......
67.
67.
kasy
Mikor írtam a #68-as még 58-asnak készült de mindegy.

#60, a csempének nem érdeke, hogy meglegyen számolva. De a magának a WoW-nak érdeke, hogy haladj a további szintek érdekében? Nem, az a te érdeked és akaratod. Sőt ebben az esetben létszükséglet. És mindegy hogy globál-penna 6. szintű kardért harcolsz, vagy számolod a csempét. Érzed, hogy szét megy a világ ha nem teszed meg. Kinek mit kell megtennie, de hajtha a betegség.

Erről beszélünk már x komment óta.
66.
66.
kasy
#56, megírták előttem precízen a választ az okozati kérdéssel kapcsolatban. Utoljára mindenki nevében összefoglalva;

Lehet WoW függő az ember, de azt nem maga a WoW okozza, hanem a függőségre való hajlam (biizonyos enzimtermelődés, amely teljesen egyedi mindenki esetében) így reagált (ergo ennek nem tud ellenállni - gyermetegen fogalmazva).
65.
65.
kicsitux
hállott már vki olyat h "persze kisfiam megkapod ha utána néztem az interneten" ... vicc
64.
64.
Ras Al-Joe
#65 egyetértek, de sajnos nem minden szülő néz utánna vagy ha utána is néz akkor sem gondolja hogy a gyerek WoW-ozni fog egész nap és egy fiktív, virtuális világban épít "karriert" ahelyett hogy a való viág csodálatosságát fedezze fel mert a virtuális világban minden sokkal könnyebb es gyorsabb szerinte.
63.
63.
Ras Al-Joe
Szerintem ahol van valamilyen tömeghisztéria, ott előbb utóbb előjönnek a szélsőséges megnyilvánulások is. Ugye nem keveset lehetet arról hallani, hogy egy koreai tartományban élő fiatalt több napi folyamatos játék után reggel a takarító néni találta meg a billentyűzetre borulva miután megismerhette az epilepszia csodálatos élményét. Vagy, hogy a csaj megölte a pasiját, mert az nem adta neki oda a játékban a hiper szuper kardot. Igaz ez a szélsőség legszéle de a függőség általánosabb megnyilvánulása leginkább a tízen évesek korosztályát érinti. Mert a tizenegy-két éveseknél, úgy működik a dolog, hogy Pistike megveszi a magazint amiben, halálra dicsérik a wowot amiben még sárkányt is lehet nyúzni. No ezek után Jancsika a suli után fut haza, mint a mérgezett egér és toporzékolva követeli a szülein a pénzt az alapjátékra és a gc-re. Az apukának/anyukának így is tele van mindene gyorsan, add pénzt a gyereknek, aki megveszi a játékot, aztán elindul a kritikus úton a napi egy-két órából nagyon gyorsan 5-6 lesz. Ami a kisebb gyerkőcöknél az igazi gond, hogy nem tudnak mértékletességet tartani. És egy fejlődő szervezetnél nem biztos, hogy túlságosan előnyös a világ megtapasztalása helyet állandóan egy fiktív világban lenni.
62.
62.
kicsitux
61: lol! öcsém hallottad már valaha bárki szájából h "én nemtom abbahagyni a wowot mert függő vagyok" most ezt nem rád értem nyugi, csak de most tényleg hehe



62: persze egyértelmű. nem minden MMO wow én csak azt mondom h a wow mintapéldája annak h csinálunk vkiből nonstop wowwert (ez persze a készítőket dicséri). De a WoW képes függőséget okozni ahogy a legkisebb hajlama is megvan a playernek. (és tapasztalataim szerint bőven anélkül is)



üdv amúgy mindenkinek
61.
61.
dareal
60: épp leírtad a lényeget. általánosítottál ugye (helyesen), ebből kiindulva meg mivel nem minden mmo=wow, nem a wow - vagy tovább lépve nem a játék - tesz függővé. ha hajlamos vagy adott függőségre, akkor tök mindegy, hogy az pasziánsz (van aki pl pasziánsz "függő"), egy mmo, stb.

ugyan ez minden mmo-t játszó emberre igaz lehet, aki a büdös életében még a wow közelébe sem került.
60.
60.
Spider925
59.
59.
kicsitux
értem amit írsz, de nem értek vele egyet. A csempének nem érdeke hogy számold, egy MMOba viszont számtalan lehetőség van kihasználni a LEGKISEBB okot is, hogy miért folytasd... kezdjük.. megvan az 1. szint.. hagyjuk abba mára elég volt.. áá még 5p és meglesz az új fegyó :) .. megvan az új fegyó.. ..jóvan telleg lépek csak ezzel hentelek kicsit akkor már meglesz a varázslat amivel már hamarabb elérek a 2. szintre stb..

A wow igen is lehet kiváltó ok IS! Igazad van sokmindenben, NEM minden hardcore wowwer indul a 0ról, de hidd el hogy ha a blizzard gombnyomásra tenné függővé az embereket akkor meg is tenné és nekem senki ne magyarázza be h nem. :)
58.
58.
Spider925
jah meg az olyan fajta embert mint amien te vagy #58. mindenkinek van hibája.
57.
57.
FeroxX
Szerintem a WOW-osokat irtani kéne !
56.
56.
metafenomÉN
56#Na most utoljára és többet nem koptatom a számat...

Nem a WoW nem okoz függőséget vegyük pl az OCD (kényszer cselekvéses betegek) mintáját rengeteg OCD kényszeresen megszámolja a csempét a falon... á a csempe az oka merthát szép meg minden naná hogy megszámolja. Ugye hogy logikus hogy nem a csempe az ok? Hasonló a WoW függés is csak kicsit összetettebb nem ennyire nyilvánvaló folyamat.(és még egyszer írom multicausális több oka lehet a WoW függőség kialakulásának és az előbbi nem a legjobb példa csak talán rávilágít a lényegre)



A pszichológia pedig igen korlátozott eszközökkel tud befolyásolni pl az is közkeletű tévhit hogy minden szart ellehet adni jó reklámmal... igen max egyszer de azt is csak az első pár vevő hullámnak. Nincs olyan szekunder megerősítő ami függést vált ki (ha lenne lehet hogy használnák az iskolákban és még sok helyen de nincs ilyen Attitűdöt viselkedést befolyásolni nem könnyű lehet ugyan de nem ilyen sci-fi mértékben.)



De igen ez betegség nem az írtuk hogy nem betegség csak hogy nem a WoW a kiváltó ok. A WoW csak egy nagyon jó utat nyit a betegség tüneti megnyilvánulásához. Ahogy te is írtad nincs az a pénz hogy kihagy egy jó sörözést ez az egészséges pszicho dinamika akármilyen jól bevált húzásokkal van tele a játék nem tud irányítani függővé tenni téged mert egészséges pszichével rendelkezel. Csak a már eleve beteg pszichét fogja meg ami meg úgyis keres magának mást ha nincs WoW pl csempéket...

És még mielőtt ebbe is bele kötne valaki ha megvan a progi és két hétig ki se mozdulsz sörözni rá se nézel barátnődre mert játszol az még nem betegség az a betegség ha ettől nem tudsz szabadulni még ha akarsz sem vagy 3hónapon túlfennáll és szociális kapcsolatokban hátrányt okoz az már lehet betegség.



Amit mondasz olyan mintha azt mondanád a közlekedési lámpa azért vált pirosra mert megáll előtte az autó... de nem az autó azért áll meg mert a közlekedési lámpa pirosra vált és ugye ez nem mindegy.



Vagy vegyünk egy példát így általában könnyebben megértik

Nyárvan a városodban elfogadott hogy a melegben mindenki fagyit eszik a melegben, neked kicsit elkezd fájni a torkod abba hagyod a fagyi evést. Jön a laikus és aszongya á nekem még sosem fájdult meg a torkom a fagyitól ez hülyeség neked azért fáj a torkod mert nem eszel fagyit ameddig ettél nem volt baj. Aztán ha van egy kis szerencséd meggyógyulsz és mivel a városka összelakójával szereted te is a fagyit és már nem fáj a fogyasztása a torok fájás csilapodásával elkezded enni, erre jön a haver és asztmondja látod elkezded enni a fagyit máris jobban vagy. Ennél egyszerűbben már nem tudom leírni...

55.
55.
kicsitux
A függőségről és az MMO-król:

Egy MMO-nak az a célja h függőséget okozzon (akkor lesz sikeres). Ennek rengeteg bevállt módszere van, pl aki volt a tavaji GDF-en hallhatott jópárat, ha pszichológiát tanult azt is tudja h miért. Ezeket nem én találtam ki, ezek tények. Persze mondhatja az ember hogy, nem betegség pedig az ugyanúgy vannak rá hajlamosabb és kevésbé hajlamos emberek. A lényeg, hogy akit befűznek onnantól marionett bábú lesz. :) Azért írom le ezt így konkrétan mert van nem egy ismerősöm aki többet tölt gép előtt mint nem, és annak 90%-át is a wow teszi ki. Láttam pár embert aki durván megváltozott miatta. Nem finomítok Én special utálom a wowot. Akinek örömet okoz, okozzon hisz nem azért játszik mert rossz. Én se a tüdőrák miatt cigiztem. Hehe! De amikor már a prioritásban előrébb került egy akármilyen wowos fegyó vagy szint elérése, mint akár egy sörözés a haverokkal, tanulás, vagy az ember párja ott kezdődnek a problémák...



53# Kasy: DE AZ! OKOZATI TÉNYEZŐ!
54.
54.
metafenomÉN
54# Semmi gond abszolút nem sértésnek vettem csak tisztázni szerettem volna esetleges félre értések elkerülésére. (Amik a fórum mint műfaj korlátait tekintve néha akarva akaratlanul is előfordulnak.)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...