E3 2008: Hivatalos: jön a KotOR MMO

  • Írta: Ghost
  • 2008. július 18.
  • Bejelentés
Link másolása
Egy ideje kering a pletyka a világháló különböző zugaiban, ám most végre hivatalosan is megerősítést nyert, hogy készül a KotOR MMO.
Egy ideje kering a pletyka a világháló különböző zugaiban, ám most végre hivatalosan is megerősítést nyert, hogy készül a KotOR MMO.


Pletyka szinten már sokan emlegették, hogy a BioWare egy új KoTOR játékon dolgozik, amely szakítva a hagyományokkal nem az egyjátékos kampányra épít, hanem online köntösbe varázsolja sokak kedvenc szerepjátékát. A hírt maga John Riccitello, az Electronic Arts vezérigazgatója erősítette meg egy interjúban. Elárulta, hogy két nagyszerű MMO készül náluk, egyik a jól ismert Warhammer Online: Age of Reckoning, a másik pedig egy Star Wars világban játszódó online szerepjáték, amelyet a közkedvelt BioWare fejleszt, a LucasArts munkatársaival együttműködve. Talán végre elérkezett az idő, hogy a szörnyen elrontott Star Wars: Galaxies után egy igazán kiemelkedő MMO lássan napvilágot, amely a hatalmas rajongótáborral bíró univerumban játszódik. Reméljük, hogy hamarosan újabb információk látnak napvilágot a KotOR MMO-val kapcsolatban.
20.
20.
wynner0
Szerintem nagyon szep lesz az egesz es remelem a jatekelmeny-t 1edive teszik.

NE LEGYEN ATLAGOS...
19.
19.
hunlord
dareal: nem tudom, hogy működik az a szociális rendszer, amit említesz, de én ezt hiányolom sok mmorpg-ből. Agyatlan hentelés, raid, kereskedés + egy chat felület... Ennél több is van az ilyen játékokban! Legalább is szerintem. A papír alapú szerepjátékok híve vagyok, és valahogy hiányzik ez az egész a virtuális társából.



A kotor és a star wars világa meg az egyik kedvencem, a fejlesztőbrigád ugyancsak, és ha el merik követni azt az okosságot, hogy havidíjmentes lesz a program, akkor minden tiszteletem az övék!
18.
18.
hedzsooo
Udv ! A wow nalam 1 nagy 0-a. A KotOR viszont az 1ike a kedvenc pc-s szepejatekaimnak. Remelem jol sikerul az MMO, bar en ketlem hogy a Bioware nagyon el tudna rontani. Azert izgulok kicsit. :)
17.
17.
dareal
nem értem ezt az "egész nap szenvedni a gép előtt" szöveget. kb 4 éve játszom mmorpg-t, igen sok sikert könyvelhetek el, pedig napi 2 óránál többet nem igen játszom (néha hétvégente 4 óra becsúszik).
16.
16.
Raviel.The.End
#13 Igen,nekem sincs időm ott szenvedni egész nap a rohadt q-ekkel meg ilyenek + megint lesz azokon a szerverenek annyi hülye, áhh francba! Inkább csináltak volna KOTOR 3-at milyen jó lett volna a 2. részt folytatni... :'(
15.
15.
dareal
jah, egyébként én is elkezdtem erről írni egy cikket, ha gondoljátok, majd beírom.

amúgy már rég sejthető, hogy mi készül, lévén már vagy 2 éve felvettek a bioware táborába régi swg fejlesztőket (akik az eredeti koncepción dolgoztak, az hibátlan volt, csak aztán egy másik brigád, ill a marketing osztály hazavágta az egészet, bár szerencsére még vagyunk jó páran, akik tényleg egy virtuális star wars világot keresnek a játékban :))
14.
14.
dareal
amennyit eddig tudni a játékról:

szakítanak az eddigi quest rendszerrel, az új questrendszer, illetve annak az alapjai a dragon age nevű, szintén bioware játékban fog debütálni.

a lényege annyi, hogy a questek felépítése a lehető legkevésbbé lesz statikus, így elkerülve azt, hogy sokadikra gyúrt karakterek esetén ne ugyanazon a vonalon menjenek végig a játékosok, valamint így a játék szavatossága jóval hosszabb (lévén ha jól működik a rendszer, akkor a neten nem igen fogunk találni quest leírásokat és guide-okat, amik lépésről lépésre végig vezetnek).

erre nagyon kíváncsi leszek, lévén a játéknak egy igen fontos eleme a quest rendszer, ezen nagyon sok múlik. ez egy igen forradalmi megoldás, egy olyan mmo-t sem ismerek (offline játékot sem nagyon) aminek lenne ilyen küldetés rendszere. vagy nagyon elrontják, vagy nagyon jól megcsinálják, köztes szerintem nem nagyon lehet.

amire felettébb kíváncsi vagyok, hogy milyen további lehetőségek kerülnek be. marad a szimpla tucat mmo, ala wow, ahol a szocializálódás nulla (raid!=szocializálódás), sikerül-e az olyan fontos szociális tartalmakat átemelniük, ami az swg-ben megvan és ami az swg-t még a piacon tartja (annak a legkiforrottabb a szociális rendszere, illetve annak van szociális rendszere, sok-sok mmo-val ellentétben)

továbbá amit nagyon remélek, hogy az swg-vel ellentétben ez nem star warsy, vagyis inkább star wowsy lesz, hanem pure star wars.

várjuk nagyon! (a magyar rajongói oldalt meg már készítjük, ha megvagyunk, adom a linket :))
13.
13.
Ghost
#12: "...LucasArts munkatársaival együttműködve."



De egyébként, mint írtam is, KotOR MMO bejelentésről van szó.
12.
12.
SWBF2
Miért MMO? Nekem nincs időm egész nap a gép előtt ülni... :(
11.
11.
Aramisz93
Az MMO nem feltétlenül jelenti azt, hogy havidíjas lesz. A havidíj azért van, hogy fenn tudják tartani a szervereket.
10.
10.
josydoom17
nah remélem lesz olyan mint a Wow, csak ne kelljen neki erőmű
9.
9.
shadowtrooper
Én is jobban örültem volna egy nem havi fizetős KotOR-nak, de az si igaz hogy valamivel helyre kell állítani a Galaxies szégyenét. Ha megjelenik azt hiszem egy darabig már megint nem lesz életem...
8.
8.
pstomi
7: van olyna mmo aminek az a követelménye h vedd emg eredetibe a játékot és kész. pl: Guild wars
7.
7.
metafenomÉN
6 Tuti nemolyan lesz. MMO az havidíjas.
6.
6.
pstomi
remélem olyan lesz h megveszed egyszer eredetibe és utána nem kell havidijat fizetni
5.
5.
pepsus
3* Gondolom sith meg jedi :P meg azonbelul al kategoriák. bár lehet lesz más kaszt me ha ugy nezuk kotor2-ben se volt mindenki jedi. na most akkor kiadnak 1 swg2-t ?:D meg több jedivel ?! omg.
4.
4.
Raviel.The.End
Imádom a KOTOR-t ennek is örülök :), de KOTOR 3-nak jobban örültem volna :'(
3.
3.
metafenomÉN
Kíváncsi vagyok milyen karik lesznek
2.
2.
Spaceghost
Na, nálam ez fogja leváltani a wow-ot :)
1.
1.
JoHnNiEE
nah várva várom :) meglátjuk mi sl ki belőle... :D

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...