Jön a Function 2008 digitális művészeti találkozó

  • Írta: Daks
  • 2008. szeptember 23.
  • Hír
Link másolása
Idén szeptember 26-28-án rendezik meg Magyarország (és a régió) legnagyobb nemzetközi demoscene party-ját, a budapesti Function 2008-at!
Idén szeptember 26-28-án rendezik meg Magyarország (és a régió) legnagyobb nemzetközi demoscene party-ját, a budapesti Function 2008-at!

Ebben az évben a szokásos versenyeken (realtime demo, intro, animáció, grafika, zene, stb.) kívül a party új kategóriákkal bővült, így lesz fotó és 4 kilobájtos procedurális grafikai verseny is. A játékfejlesztői verseny ezúttal a jatekfejlesztes.hu oldallal közösen kerül megrendezésre, Minigame Motion néven.

A versenyeken kívül grafikai és programozás témájú előadásokkal is találkozhatnak az érdeklődők. Seres Lehel az EIDOS Hungary képviseletében a Battlestation: Pacific grafikai fejlesztésébe ad betekintést. Inigo Quilez (IQ / RGBA) "Az absztrakttól a szervesig" című előadásából többek közt kiderül, hogy miként lehetséges a Pixar klasszikus logo animációját valós időben, és mindössze 4 kilobájtban megvalósítani. Emellett a SONY "Linger In Shadows" című Playstation 3-as interaktív demójából tartanak bemutatót a program lengyel fejlesztői.

A szervezők minden érdeklődőt és megmérettetni vágyó alkotót (zenészt, grafikust, fotóst, programozót, animátort) örömmel várnak. A bemutatott művek helyezéséről a helyszínen a közönség fog szavazni.

A party honlapja:
http://2008.function.hu/

Bővebb infó a demoscene-ről:
http://www.scene.hu/page.php?8
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...