HWSW: Terjed a 100 megabites internethálózat

  • Írta: Daks
  • 2008. szeptember 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Hamarosan 1,2 millió hazai háztartásban lehet 100 megabites internetkapcsolat - írja a HWSW. A Magyar Telekom 2013-ra tervezi a fejlesztést.
Hamarosan 1,2 millió hazai háztartásban lehet 100 megabites internetkapcsolat - írja a HWSW. A Magyar Telekom 2013-ra tervezi a fejlesztést.

2013 végére a Magyar Telekom körülbelül 780 ezer háztartást tervez elérni fiber-to-the-home (optikai kábel a lakásig, FTTH) hálózattal, valamint további 380 ezer kábelhálózattal lefedett háztartásban EuroDocsis 3.0 technológiával fejleszti tovább hálózatát - jelentette be a szolgáltató. Az újgenerációs hálózatokon akár 100 Mbit/s sávszélesség is elérhető lesz majd, így a felhasználók egyszerre használhatnak több sávszélesség-igényes szolgáltatást, mint amilyen a nagyfelbontású IPTV, a videoletöltés és a gyors internetezés.

Érdekel hogyan fogunk netezni öt év múlva?
Irány a Nagytestvér!
14.
14.
Elmoka
Igen benéztem és nem kicsit, nagyon... :)

Ott a link, gondolom az a helyeset mondja...

(konklúzió: másnaposan ne írogass fórumokon) :D
13.
13.
tjames
Ezt nem értem.... azt írod 3Mbit elég a HD nak....utána meg 3000Mbit kell hozzá. Valamit szerintem te el tévedve vagyon azt :):):)
12.
12.
Elmoka
Jól el szórakoztatom magam:

2986 Mbit/s - 1920x1080 (full HD)
11.
11.
Elmoka
Javítok, HD-nak már elég ~3Mbit.

Forrás:

http://www.gaia.hu/hd.htm
10.
10.
Elmoka
Igen, a Digi tényleg jó és olcsó.

Most nekem 20/10 Mbit (le/fel) 2500HUF. A nagyobb csomag csak egy kicsivel drágább és dupla sebességgel bír.

100Mbit meg majd akkor kell ha HDTV-t akarok nézni (nem tömörítve)

Azért hajrá T-Com, legyen versenyképes ára, és harcoljon az előfizetőkért...értünk...



8.
8.
tjames
Amúgy nem értem mi ez a pesszimizmus? Ennek csak elénye van baszki! 2013-ban már szerintem majd minden HD, vagy ultraHD lesz (4xHD) Amikor az IPTV is HD lesz, közben HD filmet töltesz gépre, mialatt egy másik HD filmet steamelsz épp....Ja és az öcséd a boxon, a hugod a PS3-on játszik online.... Nem baj az ha van egy kis sávszélességed. Képzeld el a Messengert, amint HD minőségben videokonferenciát folytatsz (persze ehhez kijelző is kell majd :))
7.
7.
tjames
Persze most irónikus voltam. De a lényeg a lényeg...
6.
6.
tjames
#7: Max a géped, és a switch közt van annyi. A switch és a modem közt már csak 100, és a modem és a net közt meg max 10Mb/s

:) Úgyhogy nyugi :)
5.
5.
westZsolt
legalább e gyengébbnetek egyre olcsobbak lesznek :P
4.
4.
watto
nameg ez mennyibe kerül...
3.
3.
coderman
Minden folyamatosan nő: a videók felbontása, a játékok mérete, a zenék mérete, pont a sávszélesség ne nőne? De nő, és kell is neki, pont az előzőek miatt.
2.
2.
Petike x
Mégis mi értelme van ekkora sávszélességnek?



OK, én szoktam mindí mondani hogy milyen kicsiben gondolkodtok és szükség lesz még petabyte-os vinyókra, meg terabájtos lemezekre, de ez más!



Ennek a töredéke is bőven elég ahhoz, hogy HD-ben azonnal átküldjön bármilyen képet, akár egy szerver oldalonműködő programot is.

Még ha csillió-billió terabájtos játékok lesznek, azokat is elég lenne szerver oldalon renderelni, és 10-20 Mb/s már bőven elég lenne ahhoz hogy soha semmit ne kelljen letölteni(kimásolni a gépre), csak élőben rákapcsolódni a képre.
1.
1.
Vincenzo
Hát a 2013 annyira még nem hamarosan...de amire ez a szolgáltatás ide a senki háta mögé elér Tahitótfaluba addígra már az unokáim is csak nevetni fognak a 100 Mbit/sec sebességen...(márpedig unokáim nemmostanában lesznek)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...