HWSW: Haláltusát vív a Midway Games

  • Írta: Daks
  • 2008. december 17.
  • Biznisz
Link másolása
Az egyik klasszikusnak számító videójáték-fejlesztő cég, a Midway Games számára is nehezen átvészelhető a válság - írja Nagytestvérünk, a HWSW.
Az egyik klasszikusnak számító videójáték-fejlesztő cég, a Midway Games számára is nehezen átvészelhető a válság - írja Nagytestvérünk, a HWSW.

A chicagoi székhelyű cég vezetői december 16-án nagyarányú létszámleépítést jelentettek be, mely körülbelül 180 fejlesztőt érint, illetve ezzel párhuzamosan leállnak a legtöbb nem központi projekt munkálatai is. Többnyire azokról a játékokról mondtak le, melyek nem bejáratott nevek, nem biztos sikerek. Az elbocsátások érintik a legtöbb munkaterületet a cégnél, sőt az austini (Texas) telephely teljesen kiürül, de Chicagoban és San Diegoban búcsúztatnak majd kollégákat.

A Mortal Kombat, és számos egyéb árkád játék kapcsán szinte mindenki által ismert fejlesztőcég egyelőre csak azon játékok készítési munkálatait függesztette fel, melyeket a 2010/2011-es szezonra időzítettek, de még nem jelentettek be nyilvánosan.

Érdekel mi újság a Midway háza-táján?
Irány a Nagytestvér!
8.
8.
SWBF2
5: te tényleg hülye vagy....
7.
7.
NereusLaceee
Azért ha a jobb oldalon lévő csekély játék listát megnézitek, szinte 8pont feletti az átlag, és én régebben is megvoltam elégedve a Midway játékaival. Szinvonalasak, csak egyiksem kiugró, kimagasló alkotás. Átlagosak, nincs bennük semmi amiért az ember a szájára venné és mindenkinek mutogatná.

Sajnálom azt a 180 fejlesztőt, remélem túlélik a válságot felvásárlás nélkül.
6.
6.
JcGross
Pedig régen még a WoW-ot (wizard of wor) ők csinálták. Mi történhetett?
5.
5.
cemi
2-Full igazad van, jó ideje már tényleg nem volt minöségi játék mely elhagyta a céget, az MK vs DC ha kirobano lett volna akkor sem hiszem hogy megmenekül minden.

A fejlesztöknek sok sikert egy jobb csapathoz
3.
3.
rolmanus
Basszus Midwayék mit vártak,hogy az MK VS DC fogja őket felkarolni? Nem a korhatár volt az eddigi MK-k eladásait hátráltató tényező, és nem a DC karakterek voltak azok, akik igazán hiányoztak egy jó MK-ból.
2.
2.
Gael
erlelodott ez mar regota.Nem egy oromhir,de manapsag nem eleg a mult a fennmaradashoz.Jo jatekok pedig nemigen hagytak el a Midwayt egy jo ideje.Remeljuk,az elbocsjtott emberkek egy sokkal jobb csapatnal kapnak majd munkat
1.
1.
IceColdKillah
Őszintén sajnálom a Midway-t....Biztosra veszem, hogyha rendesen megcsinálták volna az új MK-t, akkor most nem lenne baj. És ez a hír nem a gamereknek rossz, hanem a 180 fejlesztőnek. Remélem nem fogja az EA felvásárolni....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...