HWSW: A britek nem üldözik a fájlcserélőket

  • Írta: Daks
  • 2009. január 29.
  • Érdekesség
Link másolása
A brit kormány nem fogja arra kényszeríteni az internetszolgáltatókat, hogy üldözzék a fájlcserélőket - írja Nagytestvérünk, a HWSW.
A brit kormány nem fogja arra kényszeríteni az internetszolgáltatókat, hogy üldözzék a fájlcserélőket - írja Nagytestvérünk, a HWSW.

A lemezkiadók vesszőparipája mostanság, hogy az internetszolgáltatók felelőssége is az illegális letöltések megakadályozása, s az EU országaiban is több helyen sürgetik a kötelező érvényű szűrést illetve megfigyelést. Franciaországban komoly lépéseket tettek a fájlcserélő rendszereket használók kordában tartására, s a briteknél is napirenden volt a jogi szabályozás lehetősége. David Lammy kultúráért és oktatásért felelős államtitkár bejelentése ezzel szemben kategorikusan elutasítja ezt a gyakorlatot, s azt állítja a kalózkodás elleni intézkedések jogosítása túl komplex megoldás lenne. "Nem lehet egy olyan rendszerünk, melyben arról beszélünk, hogy tinédzsereket tartózhatunk le a hálószobájukban" - összegezte a miniszter.

Érdekel mi újság a brit kalózokkal?
Irány a HWSW!
14.
14.
3.14sta
Quent1n Teljesen egyetértek!

Én is meg szoktam venni a játékokat, bár hozzá teszem(pl az EA) egyre kevésbé érdemli meg, de én is inkább nézem az akciókat és nyitott szemme járok, mintsem torrent oldalakról töltögessek...

(egyébként szerintem ennek a torrentezésnek van egy igen negatív atitüdje)...

Nos, az a baj hogy az illegális letöltő nem csak maga alatt vágja a fát, hanem sajnos alattam is...mert ugye a fejlesztők, v gyártók..stb vakargatják a fejüket némely játék gyártásával kapcsoltatban, az ATARI pl úgy eltünt a színről, hogy csuda, pedig nagyon jó játékokat gyártott...nem örülnék ha az illegál felhasználók miatt kellene lemondanom kedvenc PC-s sorozataimról...
13.
13.
ACDC 4ever
14: am nem teljesen így értettem (de lehet így írtam)

én úgy értettem volna hogy az unió szabályozza hogy mi kerüljön bele

az IT alapismeretekbe és én úgy emlékszem hhogy saját szórakozásra ...bla bla le lehet nyomni ilyeket. de bocs ha nem ígyvan :'( :'(
12.
12.
Gael
ha nincs warez,meghal az egesz internet.Az osszes szolgaltato erdeke a warez jovahagyasa,mert abbol jon a zse.
11.
11.
Quent1n
Helyesbítés: A R6 Vegas 2. része volt kb 3 ropi alulról.
10.
10.
Quent1n
15

szily3: Ha valakit elkapnak akkor nem az illegális játékok miatt büntetik meg igazán hanem az olyan szoftverek miatt mint a Windows, az Office, a Photoshop, a 3D Max stb. Ugyanis akik ezeket a programokat gyártják de főleg a MS, hajlamosak polgári peres úton kárterítést követelni. Amugy pedig igazad van, de nemcsak a fél kapitányság gyak. az internettel rendelkezők 80-90% ánál lehetne valamilyen illegális programot találni. Nem a játékok árával van a fő gond egyébként hanem az átlag zsebpénzel. :) Egy friss Ubis játék 7ezerért nem drága. Egy 2éves Crysis 3ért szintén nem az. A fő probléma szerintem az emberek mentalitásában keresendő. "Minek fizessek valamiért amit ingyen is letölthetek?" Aztán meg sírunk ha egyre több a konzol exkluziv játék, sírunk ha jönnek a fos konzolportok, és sírunk ha jó nevek tűnnek el. Nekem kb 40 eredeti gammám van de sokat rotálom őket azaz ami nem kell eladom és veszek helyette mást. Ilyen módon sokkal olcsóbban tudok hozzájutni jó játékokhoz, és sokkal igényesebb is vagyok ilyen téren. Figyelem a netes akciokat a Steamen és a GoG ahol szintén vannak nagyon jó ajánlatok (pl mutkor R6 Vegast vettem ~3ezerért). Nyitott szemmel kéne megtanulni élni és tovább látni annál, hogy " rohadt forgalmazók, drága játék, kapják be, huzom le torrentről" Én is töltök le játékokat néha nem arról van szó. De csak azert hogy eldöntsem megvegyem e vagy sem, mert (és itt jön a kiadok felelőssége) egyre kevesebb demo változat készül a játékokból. Szemléletváltásra lenne szükség mindkét oldalo de úgy gondolom főleg a felhasználók részéről.
9.
9.
Quent1n
AC/DC 4ever: Nagy marhaságot írtál. Az ECDL-nek semmi köze az ide vonatkozó magyar jogszabályokhoz!! Az ECDL egy jogosítvány, arra jó hogy igazolni tudod vele, hogy értesz a szgépekhez. Egy jónak indult mára lezüllesztett dolog lett sajna. Már egyszer belinkeltem a GK-ra a szerzői és szomszédos jogokra vonatkozó törvényeket ezért most kihagyom. A lényeg annyi, hogy jelen pillanatban Mo.-n SAJÁT HASZNÁLATRA FILMET, ILLETVE ZENÉT LETÖLTHETÜNK, DE TERJESZTENI AZAZ VISSZAOSZTANI TILOS. EZ NEM VONATKOZIK SZOFTVEREKRE TEHÁT A JÁTÉKOK LETÖLTÖGETÉSE ILLEGÁLIS KIVÉVE HA EGY MEGFELELŐ JOGOSULTSÁGOKKAL BÍRÓ OLDALRÓL TÖLTÖD LE ANYAGI ELLENSZOLGÁLTATÁS UTÁN (STEAM, GOG). Azért fizetjük a jogdíjat minden adathordozó után, hogy ezzel kompenzálják a filmek és zenék letöltéséből fakadó veszteségeket. Igazságtalan dolog, de részemről örülök neki ugyanis családomnak már volt rendőrségi ügye szerzői jogok megsértése miatt, és így legalább a zenéket és filmeket nem kell feltétlen megvennem kivéve persze ami tetszik azt megveszem úgyis. Mindenkit óvatosságra intek mert nagyon könnyen bajba lehet kerülni a letöltések miatt. Elég csak egy haragos szomszéd szépen befúj azt már mennek is ki a rendőrök házkutatásival. És elhihetitek nekem, hogy ez senkinek sem hiányzik! Sem ez sem az utána következő eljárás, és a félelem, hogy bármikor becsengethetnek megint. Úgyhogy csak óvatosan!



Még egyszer. Az ECDL semmit nem szabályoz egyes országokon belül! Az unionak nincs joga beleszólni az egyes országok törvényeibe. Ha lenne már nem itt tartanánk, jó értelembe véve...
8.
8.
ACDC 4ever
8: nem mert Az ECDL (European Computer Driving Licence) az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói bizonyítvány, amely nem elsősorban az informatikai, hanem a felhasználói ismereteket, az informatikai írástudás meglétét hivatott igazolni.

és ha az unió által támogatott akkor benne vannak az uniós országok is.
7.
7.
felegyi
5# Engem ott helyben végeznének ki...:S
6.
6.
Freekiller
Brit kormánynak rohadtul igaza van... jól teszik. Franciákon meg nem csodálkozom... Úgyis utálom a nyelvüket. AC/DC az ECDL szabálya csak magyar országra vonatkozik... vagy minden országban...(ahol ott van az ECDL) ?
5.
5.
ACDC 4ever
baszki mi ez a hülyeség mikor mindenhol azt tanítják hogy saját

szórakozásra lehet tölteni csak ezt árusítani tilos. és ezt az ECDL

ÍRJA úgyhogy ennyi.
3.
3.
tjames
Múltkor meg a Spanyolok mondták azt, hogy ha valaki torrentezik, az nem baj, mert ha nem azokra költi a pénzét amit letölt, akkor majd elkölti másra. Ezáltal szinte mint gazdaságélénkítő tényezőnek nevezték a fájlcserélést.
2.
2.
kasy
Ha rendesen át tudják vizsgálni a géped akkor szinte pontosan mérhető mekkora anyagi kárt okoztál, ezáltal besorolják. Nagyon hamar beszélhetünk bűncselekményről, egy-egy dolog letöltése még talán lehetne szabálysértés. De ki az aki töltöget és évente egy-két dolgot szed le csak? Szóval igen, letartóztatják.
1.
1.
ACDC 4ever
nem tartózhatunk hanem tartóztathatunk le:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...