A Mario Kart Wii lett 2008 legkeresettebb játéka

  • Írta: fojesz
  • 2009. február 2.
  • Biznisz
Link másolása
A három legnagyobb játékpiac eladásait összesítve a legkeresettebb öt játék közül három Wii-re jelent meg, az abszolút győztes pedig a Mario Kart Wii.

A három legnagyobb játékpiac eladásait összesítve a legkeresettebb öt játék közül három Wii-re jelent meg, az abszolút győztes pedig a Mario Kart Wii.

A Market for Computer and Video Games kimutatásai alapján az amerikai, a brit és a japán piacok összesített játékeladásai szerint a tavalyi év legkeresettebb játéka a Mario Kart Wii volt a maga 8.94 millió gazdára talált példányával - ezáltal pedig nyugodtan nevezhetjük a világ kedvencének is. Őt szorosan a Wii Fit követi (szerény 8.34 milliós eladással), míg a dobogó harmadik fokára a Grand Theft Auto IV álhatott 7.29 millió eladott játékkal, amelyből szégyenszemre 5.18 milliót az amerikaiaknak köszönhet a játék kiadója. Negyedik helyezettünk ismét egy Wii-exkluzív produktum a Super Smash Bros. Brawl személyében (6.32 millió), a legjobb öt listáját pedig a Call of Duty: World at War zárja 5.89 milliós eladással.

Jó hír, hogy a válság még nem éreztette komolyan a hatását a tavalyi játékeladásokon. Az Egyesült Államokban, Angliában és Japánban számolt 409.9 millió eladott játék 11 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az amerikai eladások 15, a brit 26 százalékkal nőttek, míg Japánban sajnos 13 százalékos csökkenést tapasztaltak, amit a szakértők a PS2 iránti kereslet 46 százalékkal való mérséklődésének tulajdonítanak. Az újgenerációs konzolokat egyre inkább keresik a vásárlók - derült ki a jelentésből. Persze a japán piacot sem kell temetni, hiszen idén érkezik a Final Fantasy XIII, a Dragon Quest IX és a Monster Hunter 3, amelyek várhatóan sokat lendítenek majd az eladásokon.

13.
13.
G Logan
Most olvastam el amit küldtél . Most te mondod hogy én nem értem de ugy látszik te vagy az . A hirben a japán eladásokra gondol és nem a japán kiadok álta készittet játékokra :) Hanem hogy a japánok kevesbb játkészovert vásároltak a tavajihoz képest,
12.
12.
G Logan
Figyel én már egyszer igazatadtam azt most is tartom, de viszont amit kojma mondot ugy baromság hogy van erre plélda ez a hir is.
11.
11.
Dcrysis02
http://www.destructoid.com/uk-beats-out-japan-in-the-overall-videogames-market-120216.phtml


Ha ezután sem érted....Amerika többet keres a piacon lévő játékokkal.Ha ezután nem jössz rá akkor komolyan vagy szivatsz vagy szimplán buta ember vagy.1Amerika 2Anglia 3Japán

10.
10.
G Logan
De ugy látszik még is.
9.
9.
Dcrysis02
8:Nem azt mondtam hogy nem kelendőek hanem hogy eladásokban a japán játékok labdába sem rúghatnak Amerika mellett.
8.
8.
SWBF2
6: benne van a Wii-ben is. Donkey Kong N64 Circuit (vagy valami ilyesmi) néven...
7.
7.
G Logan
Még hogy nem kellendök a japán játékok XD
6.
6.
Tyrael
6: Nekem is az volt az egyik kedvencem, a Gamecubeon meg a waluigi stadium.
5.
5.
Dcrysis02
Az N64-es Mario Kart milyen jó!:)

Imádtam a dzsungeles pályát,mikor a folyó felett kellett átugratni.
3.
3.
n_csacsi
2.
2.
SWBF2
Nekem is megvan, és jó!
1.
1.
Tyrael
Baromi jó játék! Szerintem meg is érdemelte a legkeresetteb játéka helyet. Csak így tovább!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...