A Free Radical fejlesztheti a Crytek konzoljátékait

  • Írta: fojesz
  • 2009. február 11.
  • Érdekesség
Nyílt titok, hogy a Crytek megszűnt számítógép-exkluzív fejlesztőnek lenni, a CryEngine pedig készen áll az újgenerációs konzolokon való bemutatkozásra.
Nyílt titok, hogy a Crytek megszűnt számítógép-exkluzív fejlesztőnek lenni, a CryEngine pedig készen áll az újgenerációs konzolokon való bemutatkozásra.Most újabb lépéssel kerültünk közelebb - mondjuk - egy konzolos Crysis-hez, ugyanis kiderült, a török Yerli-testvérek által alapított cég nem számítógépes címeit az újonnan megvásárolt, hivatalosan most már Crytek UK-nek nevezett Free Radical fejlesztheti. "Már korábban terveztük a konzolpiacra való betörést, az akvizíció előtt is - ez utóbbi viszont jelentősen meggyorsítja terveinket" - tette hozzá Cevat Yerli, a cég elnöke. A Free Radical csapatát gyakorlatilag a halálból mentette meg a budapesti stúdióval is rendelkező Crytek, a csődbejelentés előtt a britek a TimeSplitters negyedik, valamint a Star Wars: Battlefront harmadik részén dolgoztak. Utóbbi játék befejezését a LucasArts a Rebellionra bízta, előbbi sorsa pedig egyelőre nem ismert - annyi bizonyos, hogy a csapattal együtt a cég saját címeit is megvásárolták a törökök. A Crytek szerint az angliai részleg már dolgozik első projektjén, jelenleg pedig 42 embert keresnek, hogy maximálisan kihasználhassák kapacitásukat.
25.
klemid
Jó lenne egy konzolos Crysis nemondom!
23.
Dcrysis02
25:Rosszul informálódtál,az EA-nek NINCSEN beleszólása ebbe az ügybe.A Crytek egy egyedülálló fejlesztő ami stratégiai- partneri kapcsolatban van az EA-vel,valamint fejlesztő-terjesztői viszonyban.Csak a játékokat terjeszti,adja el az EA.Nincsen az EA tulajdonában a Crytek.Így nagyon nem szólhat bele,esetleg unszolhatja a Cryteket hogy "Na,add ki már légyszi konzolra had jöjjön a $$$.."
22.
ZERO88
Ezzel csak az a baj hogy eszt mér sokan ki jelentették más játékoknál:)

És mégis jött:) Meg azért az EA-nak is van beleszólása! És azért ők szeretnek mindent mindenre kiadni! De ez majd úgy is eldől idővel!
21.
Dcrysis02
23.Amíg nyereséges PC-n a Crysis addig nem fog jönni,állította Cevat R. Yerli a Crytek egyik alapítója és igazgatója.
20.
ZERO88
21: Szerintem azért nagy az esélye hogy a crysis lesz konzolra!

Mert ugye a pénz beszél a kutya ugat! Meg hát a motor is kész!

És nem hinném hogy eszt ki hagynák!
19.
crytek
De sokat kell várni még a következő részre :(

Addig kiadhatnának valami új részt :D

Nekik minden adott már hozzá csak történetet kell megcsinálni azt garantált siker!
18.
Dcrysis02
20:Nem lesz konzolra.Eddig még úgy van legalább is.
17.
laca009
na már is szólok havernak hogy lesz crysis konzolra :D

hát ez egy jó hír végülis nekem tetszeni fog mivel a hl2 is nagyonjó volt ugy orange box-ban ps3-on ez is jó lesz bizti:)
15.
Dcrysis02
16:Én úgy tudom hogy az első igazi grafikailag megjelenített játék egy analog számítógépen volt ami a teniszt szimulálta.Úgy emlékszem egy a 60-as évek elején volt míg az első konzolok generációja a 70-es évek elején bukkant fel. :) Így az első játék azt hiszem számítógépen létezett.De attól függ mit ért az ember "ősplatform" alatt. :)
14.
Gael
az elozo az a 13-ra ment
13.
Gael
az osplatform az a konzol volt,de ne zavarjon.A PC joval kesobb jott kepbe;)
12.
OldM4n
14: Tökigazad van. Tényleg halál unalmas. Ki mire akarja használni a gépét, és ennek megfelelően válasszon, de fejezze be a másik felesleges baszogatását, mert semmi értelme.

Megjegyzem, a 4-nek igaza van. Ugyanis a konzolok a kötött hardware miatt sokkal de sokkal nehézkesebben programozhatóak, és sokkal nagyobb felkészülést igényelnek. Ezért konzolra nagyságrendekkel kevesebb a warez (bár kétségkívül vannak programozók akik veszik a fáradságot konzolprogramozásra) azaz sokkal több lesz pénzért eladva, mint pc-ből. Ezért a vas lehet veszteséges, (a konzol gamez azért sokkal drágább, mert visszautal a játékgyártó cég eladott példányonként egy jelentősebb összeget (akár 50-60 dodót!) a konzol gyártójának. Persze, hogy az az érdekük, hogy te konzolozzál! Igaz, a konzol vs pc flémet akkor sem értem.. (illetve igen, sok az elbaszott töketlen gyík ebben az országban)Példa: Ha olvasod a Gamershellt (mondjuk) akkor mutass nekem olyant, hogy a fórumon a NÉMET konzolos szidja a pc-t! Nem tudsz.. miért?Peace.
11.
bishop02
olyan unalmas méra eza konzol vs pc háború!! mindenki azzal játszik ami éppen neki van és persze amin élvezia játkot! nekem konzolon és pc-n is volt szerencsém játszani, sok jó játékkal és csak annyit tudok mondani, hogy vannak játékok amik Pc-n könyebb játék, mint Pl Stratégiai játékok, de konzolon is vannak jó játékokkonzolra ami soha nem lesz olyan élvezetes PC , mint pl Hack and slash(God of War).
10.
Dcrysis02
A tavalyi GDC-n már egy működőképes CryEngine 2.0-t mutattak be Xbox360-on,valamint PS3-on,zárt publikum elött.A jelen lévők elmondása szerint PC-s beállításoknak megfelelően(Crysishoz viszonyítva gondolom) a med-high között voltak a beállítások.Megerősítették hogy a Crysis-sorozat PC exkluzív marad,de más játékok fognak jönni konzolokra amelyeket a CryEngine 2.0 fog futtatni.
9.
felegyi
10# Azért NE várj tőle csodákat!
8.
ferrari123
CryEngines konzolos jatek.Kiraly!
7.
felegyi
4# Van igazság abban amit írtál de 180 fokban elvagy te tévedve... nem lehet összehasonlítani egy konzolos és egy PC-s eladást, hidd el ha PC-re eladnak egy játékból 1 milliót akkor már megérte a fejlesztőknek. Nem akarom ecsetelni hogy miért, tömören szólva konzolra mit tudsz venni? Csak játékot. PC-re? Játék, program, többszöri hardver fejlesztés...
5.
aBen
Véégre! Sose gondoltam vna, hogy ők fogják csinálni...:D

De sztem egy TimeSplitters-port biztos lesz tőlük, de akk remélem boxra is...:)
4.
Dcrysis02
4:Meh.Semmi baj.Nem játszottam még egyik részével sem,túléli szerintem mindenki ha konzolon marad.De az a 85% elég extrém.Gondolom alaposan kiszámoltad ;)
3.
kankadi
1: sok mindent akarunk.. de ha csak konzolra jön nem lepődne meg senki... nem akarok semmit, és bocsánat előre de: az eladások sokkal jobbak voltak konzolon minden játéknál mint a pc-s... exkluzivaknál is több konzolos exkl. cimet adtak el mint pc-s exkluzivot, és ha mind2re kijött akkor is konzolra adtak el többet... szoval NEM akarok semmi balhét, de azt el kell ismernetek hogyha nagyon játszani akartok egy konzolos játékkal akkor vegyetek konzolt... nem fogják a ti kréseitekre kiadni pc-re... átportolás, sokszorositás... csomo költség... és a pc-s eladásokban nem fogják visszakapni a ráforditott pénzt... miért? mert a pc-sek 85 %a letölti... igaz konzolra is de ott azért sokkal de sokkal kevesebb az arány...
2.
TargetCJ
A GTA IV elcseszett PC-s váltoata miatt a Crysis lett a No1. Én úgy gondolom, hagyha a sorozat minden tagja tiszteletét teszi PC-n akkor elmondhatom majd, hogy teljes életet éltem :D.
1.
Dcrysis02
Tényleg nyílt titok volt.De remélem Yerli a PC-hez való ragaszkodása miatt multiplatformmá teszi a TimeSplitters sorozatot :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...