GDC 2009: 11 milliárd dolláros üzlet a PC játék

  • Írta: Daks
  • 2009. március 24.
  • Érdekesség
Link másolása
Sokan azt mondják, hogy a konzolok megölték a PC játékok piacát, pedig nem így van. A PC Gaming Alliance szerint az öreg vas még mindig 11 milliárdos üzlet.
Sokan azt mondják, hogy a konzolok megölték a PC játékok piacát, pedig nem így van. A PC Gaming Alliance szerint az öreg vas még mindig 11 milliárdos üzlet.

A tavalyi GDC-n alakult PC Gaming Alliance olyan nagy cégeket tömörít, mint az Intel, az NVidia, az AMD-ATi, a Microsoft, az Alienware, a Dell, az Acer, a Gateway, az Epic, az Activision Blizzard, a Capcom, vagy épp a LucasArts. A PC-s játékok megmentésére létrehozott szövetség idei előadása szerint nem, hogy meghalt volna a számítógépes játékpiac, de egyenesen szárnyal. Világszinten 11 milliárd dolláros üzletről van szó, csak az amerikai és európai piac 6 milliárdot ér. Egy sikeres PC-s cím 50 millió dollárt is képes hozni a kiadónak, egy ázsiában is befutott MMORPG pedig 100 milliót ér. A rekordot a World of Warcraft tartja 1 milliárd dolláros évi bevétellel, bátran kijelenthető tehát, hogy hiába a konzolok térhódítása, a PC még mindig jó üzlet, érdemes rá odafigyelni a fejlesztőknek és a kiadónak egyaránt.
14.
14.
Attila421
akkor azt mondjatok meg miert kellet a gta 4 pces verziora több mint fél évet várni mire meg jelent a pchez képest v hol van a midnight club los angeles ami ugye alap volt pcen egy 5 éve ezen gondolkodjatok! ha rájöttetek akkor üzenjetek!
13.
13.
-Gabex-
PC vagy konzol? Annyira mindegy, a játék a lényeg! :D
12.
12.
iPot
11# Nem pártolom semelyik oldalt, csak leírtam a véleményem. Inkább PC-s vagyok, de egyben konzol tulaj is, és van ami ezen jobb, van ami azon...
11.
11.
Dcrysis02
7:Mondjuk egy átlag játékos 10 játékot vesz évente.Számoljunk úgy hogy csak a nagyobb megjelenések amik között néha 4-5-6 ezer Ft különbség van.

Évente 30-40-50 ezer forinttal költ többet egy konzol játékos játékra.Ebből meg már egy viszonylag jó kártya vagy processzor kikerül,vagy több mint 4 giga RAM.Sőt ha a ramot vesszük jó sok pénzed marad is.Évente,sőt kétévente elég egyszer újítani a PC-n.Ha így vesszük körülbelül ugyanannyiba kerülnek.
9.
9.
iPot
8# Jó de akkor már PC nem? :) Most aki konzolt veszik gondolom az is benne van, hogy ledobja magát egy kényelmes helyre és nagyban élvezze a dolgokat...
8.
8.
watto
7: vagy egy LCD monitor is elég ami ugye sokkal olcsóbb.. és szép éles lesz a kép tőle
7.
7.
iPot
PC-nek is vannak előnyei is, és hátrányai is. Előny, hogy sok jó játékot dobnak ki hozzá, mindennel kompatibilis..stb hátrány viszont az, hogy ha lépést akarsz tartani a legmodernebb játékokkal, vagy hardverrel akkor mélyen pénztárcádba kell nyúlni...Konzolnál megveszed magát a konzolt, rendben, sokba kerül, de 5-6 évig hozzá sem kell nyúlni( én ps2-esem 5 éves és nem volt még szervizben sem) viszont ha szép látványt akarsz kicsikarni egy PS3ból, vagy egy boxból, akkor ahhoz már egy HD tv sem árt...
6.
6.
SzajmonTemplar
kell francnak a konzol,PC-n nöttem fel....a koporsóban is egérrel temetnek :-)
5.
5.
felegyi
4# Konzolra egy játék 16k, abból 4k megy a konzol gyártójának... PC-re egy nagy kaliberű játék 10-14k, ebből mind a fejlesztőhöz megy...
4.
4.
klemid
Egyrészt WoW másrészt meg fele anyiba kerülnek a játékok mint konzolra.Énis örülnék ha nem 2 havonta venném a játékokat!
3.
3.
simon 555
A wow 1 milliárd évente!

még ott a tobbi 10!

Az biztos nem a wow!
2.
2.
crytek
Hát ha ők mondják ugylegyen.Csak sajna ha a pc-s bevételről van szó csak a wowal tudnak pedálozni mással nemigen!
1.
1.
Chavez
Ezt én is így látom. Bár a folyamatos gépfejlesztés miatt jó lenne áttérni konzolra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...