GDC 2009: Fejlődik a Games for Windows Live

  • Írta: fojesz
  • 2009. március 24.
  • Bejelentés
Link másolása
A Microsoft szerint egyre inkább gyarapszik a Games for Windows Live felhasználói bázisa, a most bejelentett újdonságoknak köszönhetően pedig fejlődik is.
A Microsoft szerint egyre inkább gyarapszik a Games for Windows Live felhasználói bázisa, a most bejelentett újdonságoknak köszönhetően pedig fejlődik is.

"A Games for Windows Live fejlesztőjeként nincs is annál nagyobb öröm, mint látni a rendszer fejlődését és növekedését" - mondta Dave Luehmann, a Microsoft Game Studios PC-s részlegének fejese, az Xbox-on debütált Live-rendszer új számítógépes fejlesztéseinek bejelentése után. A hivatalos állásponttal ellentétben, azért korántsem olyan rózsás a helyzet, a játékosokat rendkívül megosztja a konzolos szolgáltatáshoz hasonlóan eleinte fizetős, később az elégedetlenségek miatt ingyenessé vált Windows Live. Sok múlik tehát az ehhez hasonló újításokon!

Az új fejlesztések között megtaláljuk a kalózkodás ellen beépített új, online hitelesítési rendszert, mely értelmetlenné teszi az egyes játékok megjelenése előtti kalózkodást. Egy másik újdonság, a mostanság igencsak népszerűvé váló ingame Marketplace: ha a készítő beépíti játékába a fejlesztést, a játékosok játékon belül is vásárolhatnak kiegészítőket kedvencükhöz anélkül, hogy ki kellene lépniük a Windows-ba. Érdekesség még az úgy nevezett Cloud Saves opció, amelynek köszönhetően Live-profilunkban tárolhatjuk játékbeli mentéseinket, hogy aztán azokat bárhonnan betölthessük, ahol hozzá tudunk férni a rendszerhez.
3.
3.
ATi0021
Már Steam is támogatja a DLCket. Most a Windows Liveon is vásárolhatunk. Csak nem jön majd a PC-s GTA4: Lost and Damned? :D
2.
2.
ATi0021
Végre valamit kezdenek a Windows Liveal. Már ideje volt, bár ez még mindig kevés. Szerintem ideje lenne teljes Live támogatást adni azoknak a területnek ahol honosítva jelenik meg a Windows. Így jönnie kéne magyar Windows és XBox Livenak.



Remélem a hitelesítő rendszer pontosabb lesz, mint amit a Windowhoz adtak ki. Haverom eredeti XP-jét se ismerte fel eredetinek.
1.
1.
Dcrysis02
Ez kell nekünk.Örömmel fogadnám az újításokat.Több játék,jobb szolgáltatás.Na meg a feltölthető mentések.Faxa.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...