Windows 7

A Vistát váltó legújabb Microsoft operációs rendszer, mely eleinte Windows 7 kódnéven vált ismertté. Vele együtt jön az új DirectX és a legfrissebb Explorer is!
Típus: Operációs rendszer

Véget ért a Windows 7 támogatása

A Microsoft már jó előre szólt, így nem okozhatott meglepetést, hogy tegnap óta már nem támogatja tovább a Windows 7 operációs rendszert a cég, ami azt jelenti, hogy a jövőben már semmilyen frissítés nem érkezik majd rá.

Beágyazhatók a klasszikus DOS-játékok

Eddig is tudtunk régi DOS-játékokkal nyomulni a böngészőben, ám az Internet Archive ennél is tovább ment. Weboldalakba, blogokba, de még egy szimpla Twitter-posztba is beágyazhatók a klasszikusok.

Fél évig bírta a Microsoftnál az egykori Valve-os

Most, hogy bezsebeltük a nap legprovokatívabb hírcímének kétes dicsőségű elismerését, következzenek a tények: alig fél után elhagyta a Microsoftot Jason Holtman, aki a PC-s játékokért felelt volna a cégnél.

HWSW: Megvan a Microsoft új vezetője

Hivatalosan is bejelentette a Microsoft, hogy mától Satya Nadella a cég elnök-vezérigazgatója. Bill Gates visszatér és aktív szerepet vállal a termékfejlesztésben - írja nagytestvérünk, a HWSW.

HWSW: Visszavonul a Microsoft vezérigazgatója

A Microsoft ma bejelentette, Steve Ballmer elnök-vezérigazgató 12 hónapon belül nyugdíjba megy. A sajtóanyag szerint maga döntött erről, de az utódát még megkeresi, ebben Bill Gates is segíti majd a céget.

Szabadalmi pert vesztett a Microsoft

A mannheimi bíróság ítélete szerint a Microsoft megsértette a Motorola Mobility szabadalmait, a határozat alapján a redmondi óriás kénytelen lenne levenni a németországi boltok polcairól a termékeit, így az Xbox 360 játékkonzolokat és a Windows 7 operációs rendszerszoftvereket.

Nem kell többé Microsoft Ponttal fizetni?

A pletykák szerint a Microsoft az év végétől lelövi a Microsoft Pontos fizetőrendszert, és a jövőben minden tartalomért helyi valutával kell majd fizetni. A pontrendszert ugyan sok kritika éri, de a biztonsági szakértők az adathalászat ellen védekezésként mindenképpen ajánlják a használatát.

8 millió Xboxot adtak el a karácsonyi szezonban

A Microsoft közzétette a második negyedéves pénzügyi jelentését, amiből az is kiderült többek között, hogy a karácsony szezonban több mint 8 millió Xbox 360-on adott túl a vállalat. A számok többnyire növekedést mutatnak, a szórakoztatóipari részleg 15 százalékot erősödött.

HWSW: 50 ezer hallgató kap októberben Office-t

A hazai felsőoktatási intézmények hallgatói többé nem jogosultak Windows-licencekre, azonban a HÖOK-on keresztül 50 ezer Office-licenc idén is a diákok rendelkezésére áll. A jogosultakat a héten kezdik el értesíteni, számolt be róla nagytestvérünk, a HWSW.

HWSW: Innovatív-e a Microsoft?

Sokan már temetik a Microsoftot, leírják a céget, azt mondják, nem innovatív, képtelen a megújulásra. Még olyanok is vannak, akik Steve Ballmer távozását követelik vagy a feldarabolást sürgetik. Hogy jutott el idáig a világ legnagyobb szoftvercége? Elemzés a HWSW-től.