GDC 2009: Máris kihívóra talált az OnLive

  • Írta: fojesz
  • 2009. március 25.
  • Bejelentés
Link másolása
Még csak tegnap mutatták be a készítői által a jövő játékplatformjaként titulált OnLive-ot, máris megérkezett az első kihívó Dave Perry és új cége személyében.
Még csak tegnap mutatták be a készítői által a jövő játékplatformjaként titulált OnLive-ot, máris megérkezett az első kihívó Dave Perry és új cége személyében.

Az Acclaim fejese, Dave Perry állítólag hasonló rendszeren dolgozik, amely úgy tenné lehetővé a játékot az előfizetők számára, hogy mindössze egy dekódert kellene az internethez és egy megjelenítőhöz csatlakoztatni. Perry új cégével állítólag az E3-on leplezte volna le a szolgáltatást, ám az OnLive korai bemutatója miatt kénytelen volt most ő is szólni néhány szót. Elmondása szerint jelenleg ők is a szaggatásmentes játékélmény problémáján dolgoznak (az új rendszereken keresztül ugyanis a felhasználó egy központi szerverparkról futtathatná a játékokat), de említést tett arról is, hogy miben jobb az ő fejlesztésük: ugyanis míg az OnLive - állítólag - megköveteli a játék előtt a minimális letöltést, addig az ő eddig névtelen szolgáltatása nem. Ha erre mérget nem is vennénk, a verseny mindenképpen jót tesz majd a piacnak. Várjuk az E3-as bemutatót!
12.
12.
Pukhi-zik
ha ebböl lesz is valami az jo soká lesz.
11.
11.
Mathia$
4: olcsóbb? ha 5000 lesz havonta számold csak ki mennyit költesz rá 1 év alatt? Na maradok a konzoloknál azoké a múlt a jelen és a jövő! szvsz!
10.
10.
dareal
ráadásul a legnagyobb baj az egésszel, hogy ha holnap azt mondják, hogy nosza, akkor élesben indul a TC, akkor biza szopeszku van.

akár hiszitek, akár nem, de szerintem már az itteni közösség gépeinek is a nagy része felkészített erre. ha ez meg már megkövetelt lesz, akkor aztán.....
9.
9.
dareal
9 az a baj, hogy már több mint egy évtizede van egy világkép. több multi van mögötte. ez a TC/TPM/TCG/Palladium/ésegyébnevei. ez a mostani kis hejehuja, nem más, mint a TPM kivetítése a játékiparra.



hogy ez miért baj?

olvassátok el ezt:



http://tcpa.vajko.hu/
8.
8.
dareal
7: rég ismert dolog, de az nagyon nagy túlzás, hogy minden esetben használható, az meg mégnagyobb kamu, hogy lagmentes. a preload mentes élmény meg már több, mint pofátlan kijelentés.
7.
7.
Raam989
Most már nem kételkedem az OnLive-ban. Ha már 2 nagy cég is hasonló dologról beszél, ott biztosan van valami a háttérben, szal nem kora április elsejei tréfa ez az OnLive.
6.
6.
Petike x
3: És minek számolsz utána? Mert eddíg egy darab árat nem közöltek...



Egyébként maga a rendszer ingyenes, a feketedoboz csak akkor kell ha nem PC-ről futtatod. Tehát összesen csak az előfizetést kell kifizetned, amit legtöbben az xbox live-hoz hasonlóra saccolnak.



Ne fellejtsdd el, hogy nem kell szerverben 24/7 fenntartaniuk minden játékos számára egy-egy erőgépet, csak azoknak akik egyszerre használják.
5.
5.
dareal
azért ez a kedves Dave (és persze az OnLive stáb is) elmagyarázhatná nekem, hogy a tegnapi okfejtésemet hogyan oldják meg. bár Dave-ék megoldása jobban érdekel, lévén ő már azt mondja, hogy preloading sincs. a tegnap említett kis dolognak komoly fizikai korlátai vannak, kíváncsi lennék, hogy mit mond rá.

asszem írok egy mailt, hogy ilyen esetben mit csinálnak, mert akárhogy is rágom magam rajta, szerintem erre nincs megoldás, csak egy több órás preload (minden alkalommal)
4.
4.
peterpal7
3: A szervergépek fenntartása lehet hogy drágább, de olcsóbban fogják árulni és ezért többen veszik meg :)
3.
3.
ptogamer
#2 Konzolok vannak es lesznek is mert ha utanaszamolsz egy ilyen onlive dragabban jon ki mint egy konzol!
2.
2.
Ányy
1: Azért ne szaladjunk ennyire előre. Ha ez lesz a jövő platformja, akkor szerintem nem csak egy kihívó lesz. Lehet, hogy a jövőben nem a konzolgyártók, hanem az ilyen online cuccosok versenye lesz majd. Én kíváncsian várom, hogy mi lesz ebből :)
1.
1.
peterpal7
Hát nekem az Onlive marad. Az már mutatott valamit. Az meg kitérdekel hogy vársz pár másodpercet...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...