A jövőben ingyenes lehet a World of Warcraft

  • Írta: fojesz
  • 2009. július 8.
  • Érdekesség
Link másolása
A játék dizájnere szerint nem elképzelhetetlen, hogy idővel a World of Warcraft is átváltson a másik népszerű modellre, ahol csupán a speciális felszerelésekért kellene fizetni.
A játék dizájnere szerint nem elképzelhetetlen, hogy idővel a World of Warcraft is átváltson a másik népszerű modellre, ahol csupán a speciális felszerelésekért kellene fizetni.



A Blizzard MMORPG-je elképesztő méretű játékostáborral büszkélkedhet, 11 millió rajongót még egy hasonszőrű játék sem tudott verbuválni magának a hagyományos, havidíjas fizetési modellel. Újabban viszont egyre inkább teret hódít magának az elképzelés, miszerint úgy lehet megfogni a játékosokat, hogy magával a játékkal ingyenesen lehet játszani, csupán a speciális kiegészítőkért kérnek pénzt a kalandoroktól. Erre a rendszerre épít a Free Realms is - utóbbi kevesebb, mint két hónap alatt 3 millió játékost tudhat magáénak.

Az újságírók idevágó kérdésére Tom Chilton, a World of Warcraft dizájnere is azt válaszolta, hogy nem elképzelhetetlen, hogy idővel a Blizzard remeke is áttérjen erre a fizetési modellre. Természetesen ez nem bejelentés, ne számítsunk arra, hogy holnapután már ingyen is játszhatunk a játékkal; inkább arra tippelnénk, hogy a kiadó minden pénzt kisajtol a havidíjas megoldásból, s csak utána következhet a váltás, valamikor a távoli jövőben.
48.
48.
Killerbee
Mire kinövi magát a wow addigra kész lesz az új mmo-juk aztán azzal befogják a sok geek-t megint.
47.
47.
CJgabor
ez engem úgyse érint túlzottan, nem wowozok :D
46.
46.
LonGleY
48 Batri: Ez az igazi no comment...
45.
45.
Manoo
Nem hiszem hogy a Blizzard kiadna a kezéből ekkora "jövedelmet". Mert azt hiszem a gc 4-6k körül van 1 hónapra és azért 4000*11.000.000 huf még a blizardnak is jelentős bevétel!Szerintem maradjon igy , és nem lesz olyan hogy a játékban is az erősebb akinek több pénze van!



"és annak mi értelme lenne?már most 3 hét felhuzni 1 karaktert max szintre,ha lassan megy. " ahhoz szerintem h ennyi idő alatt megcsináld eléggé kockának kell lenned :D!



Nem szidom a játékot mert pár évet toltam én is , de ugy gondolom . . élettelenek játéka :! wOw = Matrix :) :D
44.
44.
wenxy
Mit vagytok igy bezsongva? Ez még a távoli jövőben lesz az még lehet 2-3 év vagy még több... ne gondoljátok azt hogy 1 hónap és ingyen csatlakozhat mindenki.
43.
43.
Gael
A jovoben ingyenes lehet a Holdra utazas is
42.
42.
Mathia$
Király!!!!!

Megszűnik az a hülye toplistás prepaid card eladás :DDDDDDD
41.
41.
Knodros
Drágaszágok,most itt mindenki a fullos geareket emlegeti,amikor az MMORPG-k felében nem lehet se páncélt,se fegyvert valódi pénzért venni.Valaki még a RoM-ot is felhozta példának,mikor ott tudomásom szerint csak xp bónuszt,skill bónuszt,ilyesmit lehet kapni,és minden fizetős tartalmat ingyen is megszerezhetsz (persze több munkával).

Lehet,hogy a Blizzardosok is valami ilyesmit találnak ki,nem kell előre a rémtörténeteket gyártani.
40.
40.
fincsivirsli
ha csak a cuccokért kell majd fizetni,az nem azt jelenti hogy megveszd a legfaszáb fegyokat stb real maniért!hanem több exp,uj ruhák,stb...nemtudom honnan vesztek ilyeneket,official szerókon nemszokás ilyet betenni,max ilyen SROban...van rá péla az mmok közt,de wowban tuti nem az lesz ha lesz is,egyik legsikeresebb mmot nemhiszem hogy elkurnának egy ekkora baromsággal.de h lesz váltás az esélyes,mert mostanában kezd majd visszaszorulni kicsit és kénytelenek lesznek váltani,d ez csak egyéni vélemény persze
39.
39.
simon 555
ti most eredetirol beszéltek?:Dmert ott jo hogyha esik 30-40 bol 1x az illi penge:)
38.
38.
laca009
50 tök igaz az ili penge meg olyan rohadt ritkán esik és pvp-n meg ott futkároznak 2-ővel a rugók xD
37.
37.
gyurkahurka
nem szokásom nagyon ide irkálni de most megteszem :P

Namármost amit elöttem jópáram emlitettek h szar lesz ha csak a cuccokért kell majd fizetni. Ha már itt tartunk én is jácottam vele félévet-évet volt 2-3 lvl70-esem(törtön) plusz igaz h sokszor idegtépő egy instát végig tolni de az most milyen lenne h XY kitömött burzsuj megveszi a karit(mer lehet ilyet is)x összegért utánna még x összegért a cuccot és utánna szart se tud kezdeni azal a szerencsétlen karival mer azt se tudja h eszik-e vagy isszák de ő elmondhatja magárol h WOW-ozik ilyen megy ilyen cucca van nem beszélve arrol ha valaki mégis azt az utat választja h instázik(ha lehet egyáltalán majd) és megszerzett kin keservesen akármilyen cucost (pl:1 ili pengét) akkor majd lehet h rá mondják azt h megvette holott "tisztességesen megdolgozott,szenvedett" érte
36.
36.
Batri
47: NO COMMENT -.-



43: te meg menj vissza homokozni
35.
35.
Karidzs
Nekem bennevan 3 hónapom. Ez a game elszívja a lelked és nyomorba dönt. Soha elő nem veszem mégegyszer. Még ha ingyen lenne sem.
34.
34.
megalonagyix
ja és a 767 achievementet ki ne hagyjuk
33.
33.
megalonagyix
43: nem gagyi játék. látszik hogy van benne munka (több mint 20 000 quest, több mint 200 helyszín, csomó faj, csomó kaszt minden spellel - talentel - akkor a professionok, bg-k, arénák, insták) szóval rossznak nem lehet mondani! Gondolom még nem játszottál vele
32.
32.
Optimus Prime
Nincs még elég F2P fantasy MMO-RPG?
31.
31.
MangaBoy
Vannak még gyikok akik ekkora nagy baromságért fizetnek hohoho akkor se kéne ha ingyen lenne akkora gagyi játék .
28.
28.
megalonagyix
Ezt miért a játék dizájnere jelenti be? :D
26.
26.
simon 555
én 3 honapja játszok eredetin wow ot és szerintem nincs vele semmi baj de ha ezt igy bevezetik akkor nemlesz SEMMI értelme az instáknak:Smert az igazi wow kockák vagy hogy mondjam akik már a kezdetektol játsznak biztos fognak fizetni a cuccokért és akik meg nem fizetnek szerintem kevesebben lesznek....tehát ha ez lenne nem lenne értelme az instáknak,mert felhuzod a karid megveszed igazi pénzért a cuccokat és mit csininálsz?már felesleges lenne instákba játni meg PVP-zni....

ugyhogy szerintem maradjon így ahogy van!Ja és szerintem addig nem fogják befejezni a wow ot amig nem teszik be 1 instába Sargeras na majd ha addig eljutottak akkor sztem befejezik:)
24.
24.
iPot
28# Igaz igaz no bug no lagg. De szerinted mért nincsenek ilyen tényezők? Mert a játék fizetős, és van arra pénz, hogy normális szakembereket alkalmazzanak. Szerinted miért van annyi patch? Mert fizetős a játék. Valamikor azt hisze megmondták, hogy lehet ingyenes a játék, de akkor évente 1 patchnél többet nem kapnánk.



Hülyeség lenne ilyen rendszerre átállni. Jómagam nagyon szeretem a Warcraft világát. Megvettem az összeset, olvasom a könyvet, játszom is a játékot (WoWot sajnos csak törtön...) Tehát remek kis játék ez. És hogy miért? Mert amit már előttem is leírtak: kihívás van benne, és leköti az embert. Sokan felhozták példának, én sem leszek külömb, ez csak arra lesz jó, hogy a sok kis gyerek elmondhassa magáról, hogy Ő igenis WoW-zoik, neki igenis a legjobb cucca van, és hogy mindenkit bever. Ha tényleg változna, és nagyon sajnálnám ezt a játékot. Azért is sajnálom, mert ma már nagyon kevés a minőségi játék. Jó, ilyen meg olyan hiperszuperjó grafika, ami alá olyan vas kell, ami ki is törli, de mikor fog az megmaradni az emberben? Soha.. mert jönn a többi szemét, a többi hiper game. A Warcraft nem ilyen. Ott van a 3. A Reign of Chaos és a Frozen Throne. Nekem is ott virítanak a polcomon, rajta van a gépeken, mert ez egy örök játék. Remek történet, remek megvalósítás, pofás küldetések, hero fejlesztés, cuccokat kell szerezni, egyszóval remek. Grafika az tényleg szegényes, de amikor játszik vele az ember akkor nem azt figyeli... Ilyen a WoW is. Jó a mostani rendszer, may a bossokat kéne erősíteni. Ennyi..(meg szerintem nem ez lesz az uccsó kieg, mert ha belegondolunk milyen sok eseményszála van a Warcraftnak.. vannak ott még kiaknázható lehetőségek..)
22.
22.
LonGleY
Tényleg az egyenlőtlenség a baj az egészben, attól függetlenül, hogy nemcsak fizetni nem fogok nekik ezért soha, de még csak nem is játszom, mert riasztóan gyerekes a grafika meg a droidság, ami kell a játékhoz.
22.
22.
Kocsis92
27: azért az túlzás hogy hülyeség lenne.. magamból kiindulva egy csepp érzelmet nem fejtett ki a warhammer, a lotr is elég hülyeségnek tűnt előzetesek alapján, de a star wars miatt már most berosálok, az aion miatt meg sokan mások.. szvsz
21.
21.
wenxy
28: Arra nem gondoltál hogy a wow "fanatikusok" meg veszik a jó cuccokat pénzért és te semmit se fogsz érni az "ingyenes" cuccaiddal mert simán elver mindenki?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...