Tanulj Te is a World of Warcraft segítségével!

  • Írta: bete32
  • 2009. július 23.
  • Hír
Link másolása
Gondolom, már sokan ábrándoztak arról egy-egy unalmas órán, hogy milyen jó lenne most inkább a gép előtt ülni, és a 80-as karaktereikkel járni a World of Warcraft világát.
Gondolom, már sokan ábrándoztak arról egy-egy unalmas órán, hogy milyen jó lenne most inkább a gép előtt ülni, és a 80-as karaktereikkel járni a World of Warcraft világát.


De a tanulás is fontos, s ha valaki WoW-ozik tanulás helyett, akkor abból előbb-utóbb bukás lesz. Ezeknek az embereknek találta ki Margitay-Becht András a következő technikát a tanuláshoz: adott egy közgazdaságtan vagy programozás óra, ahol ülnek a hallgatók. Nem a könyvből tanulnak, hanem magából a híres MMORPG-ből: a WoW-ból. András szerint (aki ugye a tanár) sokkal könnyebben megy a tanulás a diákoknak, ha magából a játékból tanulják meg az anyagot, hiszen a játékban sokszor használatos dolgok, valójában a  közgazdaságban is fontos lépések. A programozó tanulóknak pedig lehetőségük van megcsinálni saját addonjukat, ezzel motiválva őket a továbbhaladásra.

Akit érdekel egy ilyen előadás, menjen el az augusztus 3-án a Corvinus Egyetem (1093. Budapest, Közraktár utca 4-6) C épületében V-VI. előadóban tartandó előadásra, ahol a tanár úr bővebben is beszél a témáról. A belépés ingyenes.
19.
19.
Neverwinter
Ötletnek szerintem se rossz, már csak azért se mert a WoW nem ilyen muonline-kaliberű fos, és amit lehet élvezni, abból szerintem sokkal könnyebben lehet tanulni is.
18.
18.
jeti93
És az mit csinálna aki még csak rá se akar nézni a WoW-ra??? Akkor inkább Pasziánszal, vagy Aknakeresővel tanulok.
17.
17.
Hebling
Lehet hogy a tanár úr is nagy rajongója a játéknak? hmmm :D
15.
15.
Spider925
szerintem nem rossz ötlet, de án úgy gondolom,hogy 1-2 óra anyagába férne bele a "wowos óra". most csak a programozó példájával élve, írhat ő 6 millió addont is, de ő csak abban lesz jó. szerintem sok minden mást nem tud ebből megtanulni.

#11 én elhiszem,hogy csak kiakarod fejteni a véleményed, de ezt lehet ám kulturáltabban is.

bár gondolom 96os utótag a születésedre utal, tehát mindössze 13 éves vagy. hát igen. nagyjából a kommentedből is ez vehető ki.
14.
14.
Ilukin
annyit belejavítanék a hírbe, hogy az érdeklődők itt http://akademia.frostshock.eu/ jelentkezzenek (hiszen ők szervezték ezt az egészet) amennyiben mennének, jelentkezés nélkül nem engednek be.

Nem azért de legalább egy link bekerülhetett volna (semmi közöm a frostshockhoz azon kívül, hogy jópár éve olvasom)
13.
13.
szambotomi
14: és te miért kötsz belém?
12.
12.
Batri
14: mibajod? nem is neked irtam -.-"
11.
11.
Raam989
A South Park-ba, Geryson is a Petrochelli című bűnügyi sorozaton keresztül tanítja a gyerekeket. :D
10.
10.
Batri
11: tevagy a LOL...nembaj, majd kinövöd^^
9.
9.
szab96
8:lol

ennek két hátránya van,az egyik hogy a wow egy kimondhatatlan nagy fos,(szeritnem)a másik pedig az hogy sok köcsög kocka így fogja védeni a wow-ot ogy "tanulnak belőle"

hú ez mekkora balf*szság már boccs :@
8.
8.
ssominho
ez egy f*szság szentem:)
7.
7.
szambotomi
Raam: jó ötlet, én mennék szívesen, érdekel :D
6.
6.
orange
5.
5.
Raam989
Amúgy ha nem akkor mennék nyaralni, akkor tuti elmennék az előadásra, és még szambotomit is elrángatnám, már csak azért is lássátok, hogy objektívan szemlélem a dolgokat... 8)
4.
4.
Exinor
1 WoW-ztál és nem ismerted az addonokat?:) furcsa,mert azok nélkül lehetetlen már játszani(2 éve nem játszok, de nem változott azóta semmi:)), gondolom tört szerver.



Jók az ilyen kezdeményezések, az egyik oldal a videojátékokat okolja mindenért, a másik meg hasznosítani szeretné más téren is.

Ha pesti lennék elmennék megnézni, már csak a kíváncsiság miatt is.
3.
3.
Raam989
Jézusom... Az egyetemeken tényleg ennyire sok szabadideje van mindenkinek, még a tanároknak is?
2.
2.
Razielhu
én nem wowozok (hál'istennekk XD), tanulok rendesen és játszok is rendesen :D

Persze nem akk amikor épp tanulni kell, de egy kis önfegyelemmel bárki kibírja a hétvégéig vagy egy lazább napit amikor nem kell sokat tanulni.

Am én is németet tanulok kb 9 éve, ebből 8 év általános volt és annyit mondok h a 9. osztályban többet tanultam németből mint a 8 év alatt összesen :S. Jövőre fogom letenni a középszintűt németből, aztán már végre angolt fogok tanulni, ami azért lesz könnyeb, mert habár beszélni, meg mondatot alkotni nem tudok angolul, de olvasni jobban mint németül :D hála az angol nyelvű játékoknak
1.
1.
megalonagyix
hát.. pl olyan mint a játékokhoz a modok. pl van ugye az UI (User Interface), mondjuk egy játékos elkészít egy addont, és az UI könnyebben átlátható lesz
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...