Kína: Nagyfal, rizs, és cenzúra

  • Írta: billadama
  • 2009. augusztus 7.
  • Érdekesség
Link másolása
Mióta Kínát megcsapta a szabadság szele, egyre engedékenyebb népével szemben. Ám ez csupán csak a látszat, még a World Of Warcraft is szépítve van.
Mióta Kínát megcsapta a szabadság szele, egyre engedékenyebb népével szemben. Ám ez csupán a látszat, még a World Of Warcraft is szépítve van.

Kínában nem is olyan régóta engedélyezik az internetet, és a brutálisabb játékokat. A Nagy Testvér azonban mindenen rajta tartja a szemét, így a videó játékokon is. Az hagyján, hogy ha egy játékban nem fröccsen ki 4 gallon vér egy ütéstől, de a kínai hatóságok ennél is tovább mennek. Olyannyira átszerkesztik a produktumok kinézetét, hogy az már szinte nem is hasonlít az eredetire. Az ott teret hódítani kívánó fejlesztők kénytelenek belemenni alkotásuk megkurtításába, hiszen egy milliárd potenciális felhasználó eléggé csábító a számukra. Alant megtekinthetitek mit is látunk mi, illetve mit lát a kínai polgár ha éppen kedve szottyan egy kis WOW-hoz. Na, megtaláljátok a különbségeket?



40.
40.
Spider925
#41 az első indokom: sok stresszes ember, felbassza a főnöke, vagy egyéb más dolog, szívesen leül valami letépem a fejed, kitépem a beled, lefosom a tarkód játék elé :D

a második: a wow példájával élve: ha megütök valakit pl karddal lássam már,hogy megsebeztem :)
39.
39.
Torque
zola2000: Elnézést, ha rosszúl fogalmaztam, de hogy megérd, Postálban pl.: macskát felhúzod a shotgunra hangtompítónak, közvetlen közelről lerobbantod mondjuk egy nővérke fejét, majd felgyújtod, és végül lehugyozod, kb ennyi a Postal lényege, és csak azért hoztam fel példának, mert ha a sárgák enyire berágtak a WoW erőszakosságára (ami nincs is), akkor mit kezdhettek egy ilyennel (valószínüleg szimplán nem adtak forgalmazási engedélyt a RWS-nek)

Nem pozitívum egy játékban, ha cafatokra lehet robbantani másokat, de néha nagyon szórakoztató, a Postal meg csak stresszoldónak való.
38.
38.
Riki15
33: Ja, hogy az egy zsák? :D

Én gombának néztem.. a WoWba ilyesmik a gombák is.... :)

Hogyaza perfekt grafika nem viszi halálba az összes WoWost..

De azért durva, hogy még a lábát is lecenzúrázták.. :|



Ui.: Ja ésmielött lecseszne a sok WoW fan, hogy oktalan oltom a WoW-ot, közlöm, hogy játszottam már ezzel a szenvedéssel. :D
37.
37.
watto
37: "kozel sincs egy sikon a velemenyunk"

Hát ja, mert te egy esztelen barom vagy aki még a játékkal se játszott, és úgy oltod, Turley meg tudja miről beszél, tapasztalat...
36.
36.
zola2000
Mellesleg miért is pozitívum egy játéknál, hogy durva? Ezt sose tudtam megérteni...
35.
35.
zola2000
22: Jó bevallom én meg még egy postallal sem játszottam, nem is érdekel, csak pár képet néztem róla, az alapján nem volt vészes, de oké elhiszem, hogy durvább.



Mellesleg morálisan durvább? Akkor neked a legdurvább játék a Haegemonia. Ott lősz egy bolygót és meghal több milliiárd ember mire megadja megát, na morálisan annál durvább játékot még nem láttam ^^
34.
34.
Mortician
22: azt azért ne felejtsd el, hogy a Postal 2-t nem kevés országban betiltották... :D nem tudom Kínával mi a helyzet, de szerintem ott se járt másképp... :)
33.
33.
Raam989
35:

Hazudsz! Én vagyok a legnagyobb magyar anti-wow fantista!!! :D
32.
32.
trialboj
35:

"Basszameg ha nem ugyanaz a kep, akkor meg mit verik a nyalukat a cenzurara?"



Nem azt irtam, hogy vered a nyalad, hanem, hogy verik, kozel sem rad vagy a komenteleok 1ikere gondoltam!



Nem tovabb veszekedni, ugysem lenne vege, kozel sincs egy sikon a velemenyunk. szal ezt le is zarhatjuk
31.
31.
kratos83
30.
30.
trialboj
31: Jaj, basszameg, megjott a wowobuzi, es megmondta a tutit, legyen neked igazad, had oruljel!
29.
29.
Raam989
Szerintem a zsák esztétikusabb. Arról legalább kivehető, hogy zsák.
28.
28.
trialboj
Basszameg ha nem ugyanaz a kep, akkor meg mit verik a nyalukat a cenzurara?



ez nem osszehasonlitas, a ket kep total mas helyen lett keszitve, eszetlen barmok!
27.
27.
Alexgame
Cso9nt helyett rizs. Jaj ezek a rizszabáló kínaiak :D
26.
26.
watto
27: végre valaki érti.. :D
25.
25.
TargetCJ
24: Most ha 3 méterrel arrébb van miért nem lehetett azt a 3 métert megtenni h ugyan onnan fényképezhessen? Hol van itten a logika kérem? -.-
24.
24.
trialboj
24: de a lepcso attol meg altunt! a 2. kepen csak ketto van, az elson meg soktiz!
23.
23.
watto
23 : fogd már fel hogy éppenséggel 3 méterrel arréb lett lefényképezve a kép, de attól függetlenül ugyanúgy csonthalomnak kéne ottlennie..
22.
22.
koffein
a felfele vezetö lepcsöket vizszintesre cenzuräzzäk vagy mi?
21.
21.
Torque
19: Lehet hogy a Ninja Gaiden 2 vizuálisan brutálisabb, mint a Postal 2 (életemben nem játszzottam Ninja Gaiden-nel) de hogy morálisan nem turvább, az tuti.

"Azt hiszem az lenne illendő, ha előbb a nőket, és a kissebbséget nyírnám ki!"

Ez az egész semmi erőszak cenzúra pedig úgy baromság, ahogy van, pláne Kínától, ahol évente legalább 3-4 ezer embert végeznek ki, és habozás nélkül lelőnek bárkit, aki lázong.
20.
20.
Raam989
19:

Ninja Gaiden piskóta az igazi japán alkotásokhoz képest. Tessék megnézni egy-két japán gore filmet. Machine Girl, vagy Tokyo Gore Police tökéletes kiindulás.
19.
19.
zola2000
5: Hogy jön ide japán? Kínában még a wowot is kurtítják, japánban meg elárasztják a piacot erotikus videojátékokkal, és olyanokkal ami szerintem durvább mint az idézett postal (pl ninja gaiden 2), van egy "kis" külömbség...
18.
18.
Teuton
15# Kínában minden tilos ami nem a Nagy Testvérnek válik hasznára...
17.
17.
trialboj
8:A ket kep teljesen kulonbozo, nem is egy helyen van a ket kupac
16.
16.
bledzer
Lewwarezolják az eredeti kinézetűt s szarnak nagy ivben a cenzúrára szerintem, mondjuk a WOW tényleg gáz mert ott kell az eredeti. Bár engem nem érdekel, hogy mi van a kicsi siinaiakkal, csak ithhon ne lássak többet belőlük.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...